ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Δεν θα φύγει ο Χατζηγιοβάνης

ΦΙΛΙΚΟ / ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η πρόταση που θα έκανε τον Νίκο Νταμπίζα να πει το "ναι" στην πώληση του Τάσου Χατζηγιοβάνη δεν έχει φτάσει στα γραία της "πράσινης" ΠΑΕ, οπότε διαμορφώνονται νέα δεδομένα στον Παναθηναϊκό. Το Sport24.gr αναλύει.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ήταν μία από τις μεγάλες ελπίδες για την αναγέννηση του Παναθηναϊκού. Βασικός πέρυσι, καθοριστικός στο παιχνίδι της ομάδας και από τους πιο προβεβλημένους μικρούς. Ωστόσο, η τροπή που πήρε η διαπραγμάτευση για την ανανέωση του συμβολαίου του, τον έχουν μετατρέψει σε ένα… ακανθώδες ζήτημα. Εκ των πραγμάτων, η διαχείριση του είναι πολύ δύσκολη…

Ο Νταμπίζας κατέθεσε πρόταση στον Χατζηγιοβάνη στις αρχές Ιουνίου, για να υπογράψει νέο συμβόλαιο αντί του ισχύοντος που λήγει στις 30/6/2020. Ο 22χρονος εξτρέμ δεν έμεινε ικανοποιημένος, την απέρριψε και αντιπρότεινε άλλους όρους, τους οποίους δε αποδέχτηκε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Η διαφορά στο οικονομικό είναι μεγάλη, αφού ο Νταμπίζας προσφέρει περίπου 130.000 ευρώ και ο Χατζηγιοβάνης ζητά κοντά στις 200.000 ευρώ. Επιπλέον, δεν βρέθηκε σημείο σύγκλισης και σε άλλες παραμέτρους, όπως το buy-out στο συμβόλαιο.

ΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ

Μετά τη διαφωνία στη διαπραγμάτευση και την απροθυμία για νέο κύκλο συζητήσεων, η πλευρά του Χατζηγιοβάνη άρχισε τις προσπάθειες για να φέρει πρόταση από το εξωτερικό. Πράγματι, ο ατζέντης του Έλληνα επιθετικού παρουσίασε τρεις προσφορές στον Νίκο Νταμπίζα, που προσέγγισαν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Όμως, ο Νταμπίζας τις αρνήθηκε γιατί έχει ορίσει το αντίτιμο του Χατζηγιοβάνη στο 1.500.000 ευρώ και δεν "πέφτει" πιο κάτω.

Μοιραία, η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χάσει ένα δικό του ταλέντο που μπορούσε θα εξελιχθεί σε κεφάλαιο, χωρίς να έχει ωφεληθεί αγωνιστικά και χωρίς να αποκομίσει κέρδος. Ο Χατζηγιοβάνης θα μείνει ένα χρόνο σε ένα περιβάλλον που δεν τον υπολογίζουν και ουσιαστικά θα είναι ανενεργός. Ακούγεται σαν… lose-lose για την ομάδα και τον ποδοσφαιριστή.

Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

Πάντως, ο Χατζηγιοβάνης δεν φαίνεται να πτοείται και θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό. Η πλευρά του 22χρονου εξτρέμ δεν έχει διακόψει τις επαφές με το εξωτερικό, αλλά υποστηρίζει ότι καμία ομάδα δεν έχει την πρόθεση να πληρώσει τα χρήματα που ζητάει ο Νταμπίζας. Συνεπώς, δεν υπάρχει άλλη λύση για τον ποδοσφαιριστή, παρά να συμπεριφερθεί με επαγγελματισμό και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του μέχρι το τέλος της σεζόν.

Από την άλλη, ο Νταμπίζας και ο Δώνης δεν σκοπεύουν να θέσουν εκτός πλάνων τον Χατζηγιοβάνη. Ασφαλώς, θα έχουν προτεραιότητα οι άλλοι παίκτες του ρόστερ, αλλά ο 22χρονος εξτρέμ υπολογίζεται κανονικά. Ο χρόνος λειτουργεί καταπραϋντικά και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις και αυτό ίσως επιτρέψει μία επαναπροσέγγιση στη διάρκεια του φθινοπώρου. Πόσες είναι οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή; Ελάχιστες. Αλλά, όχι μηδενικές. Σίγουρα, ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει πριν την 1η Ιανουαρίου, διότι έπειτα ο Χατζηγιοβάνης θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει αλλού ως ελεύθερος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ