ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Αναπροσαρμόζει το πλάνο για το ντέρμπι ο Δώνης

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η πιθανή απουσία του Ματίας Γιόχανσον από το ματς με τον Ολυμπιακό ανατρέπει πλήρως το πλάνο του τεχνικού του Παναθηναϊκού, Γιώργου Δώνη, και ίσως να τον αναγκάσει να προβεί σε αλλαγή συστήματος.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, είχε βασίσει την τακτική του σε διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με τον Κουλιμπαλί να έχει ένα σύνθετο ρόλο δεξιού στόπερ-μπακ και τον Γιόχανσον να καλύπτει τη δεξιά πλευρά.

Εφόσον ο Σουηδός δεν τα καταφέρει, τότε ο Κουλιμπαλί αναγκαστικά θα μετατεθεί στο δεξιό άκρο. Ωστόσο, δεν υπάρχει άλλος ποδοσφαιριστής ο οποίος μπορεί να αναπληρώσει τα χαρακτηριστικά του Αφρικανού στην άμυνα. Επομένως, είτε ο Δώνης θα χρησιμοποιήσει τρεις κλασικούς σέντερ μπακ, είτε θα επαναφέρει την τετράδα στα μετόπισθεν.

Επειδή ο Μαυρομάτης δύσκολα θα προλάβει το κυριακάτικο παιχνίδι (τραυματίας και αυτός), το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι ο Δώνης να αντικαταστήσει τον Γιόχανσον με έναν έξτρα κεντρικό χαφ και να προτιμήσει τέσσερις στην άμυνα. Διότι ο Οικονόμου, ο οποίος είναι η εναλλακτική για τριάδα στους στόπερ, δεν υπολογίζεται στην παρούσα φάση.

Σε αυτό το σενάριο με σύστημα 4-3-2-1, ο Διούδης θα είναι στην εστία, οι Κολοβέτσιος και Πούγγουρας στο κέντρο της άμυνας, ο Κουλιμπαλί στο δεξιό άκρο και ο Ινσούα στο αριστερό. Ο Κουρμπέλης θα είναι το "εξάρι" και οι Δώνης και Κάτσε οι εσωτερικοί χαφ, οι Μπουζούκης και Χατζηγιοβάνης οι δύο μεσοεπιθετικοί και ο Μακέντα ο μόνος προωθημένος.

Στην προπόνηση της Παρασκευής (9/11), το πρόγραμμα περιλάμβανε προθέρμανση, παιχνίδια κατοχής και οικογενειακό δίτερμα τακτικής. Ο Δώνης έδωσε έμφαση στις σωστές επιλογές και στην αποφυγή των λαθών, ζητώντας ψυχραιμία και συγκέντρωση. Ο προπονητής του Τριφυλλιού έκανε δοκιμές με διάφορα σχήματα και πρόσωπα, κρατώντας κρυφά τα σχέδια του για το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Η προπόνηση του Σαββάτου (10/11) θα αρχίσει στις 17:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ