ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι συμβουλές του θρυλικού Μπόρα Μιλουτίνοβιτς στην Κ18 του Παναθηναϊκού

Οι συμβουλές του θρυλικού Μπόρα Μιλουτίνοβιτς στην Κ18 του Παναθηναϊκού

Ο παλαίμαχος Σέρβος προπονητής, Μπόρα Μιλουτίνοβιτς, που έχει πάει με πέντε διαφορετικές χώρες στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου αποθέωσε τους παίκτες της Κ18 του Παναθηναϊκού για την παρουσία τους στο τουρνουά της Aspire. (PICS & VIDEOS)

Οι παίκτες της ακαδημίας του Παναθηναϊκού έζησαν μια σπουδαία εμπειρία με την παρουσία τους στο Κατάρ και το τουρνουά της Aspire όπου κατέκτησαν δυο πρωτιές και πήραν αρκετές προσωπικές διακρίσεις.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων όμως είχαν και μια ακόμα πιο σπουδαία εμπειρία καθώς ένας θρύλος του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου, ο 74χρονος Σέρβος Μπόρα Μιλουτίνοβιτς, ο οποίος έχει πάει με πέντε διαφορετικές χώρες σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου αποθέωσε και έδωσε μερικές συμβουλές στους 18χρονους ποδοσφαιριστές.

Ο παλαίμαχος Σέρβο ποδοσφαιριστής και προπονητής ο οποίος έχει παρουσία στα τελικά των Μουντιάλ με ΗΠΑ, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Νιγηρία και Κίνα αφού παρακολούθησε τα παιχνίδια του τουρνουά πήρε την πρωτοβουλία και μίλησε στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Για 15λεπτα ο Σέρβος αποθέωσε τους πράσινους για τον τρόπο παιχνιδιού τους και τους συμβούλεψε να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά και ευχήθηκε να δει κάποιον εξ αυτών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022. Ο Μιλουτίνοβιτς τους είπε αρχικά: "Είστε αρκετά καλοί παίκτες αλλά δεν θα πρέπει να μείνετε σε αυτό. Να συνεχίσετε τη σκληρή δουλειά έτσι ώστε να καθιερωθείτε και στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Είναι τυχερός και ο προπονητής σας που σας έχει καθώς είστε ένα αξιόλογο σύνολο με αρκετό ταλέντο".

Και συνέχισε λέγοντας: "Επίσης είναι σημαντικό να γίνεται μέλη της Εθνικής ομάδας ενώ έρχεται και το Μουντιάλ του 2022 εδώ στο Κατάρ και για μένα θα ήταν αρκετά ευχάριστο αν έβλεπα κάποιον από εσάς με την Εθνική Ελλάδος εδώ".

Ο 74χρονος Σέρβος προπονητής κατάφερε να κάνει τους 18χρόνους ποδοσφαιριστές να "ψάχνονται" όταν γύρισε και τους ρώτησε ποια είναι η πιο σημαντική κίνηση στο ποδόσφαιρο. Άλλοι απάντησαν το γκολ, άλλοι την ασίστ με τον ίδιο όμως να δίνει την απάντηση λίγο αργότερα λέγοντας: "Η πιο σημαντική κίνηση είναι πάντα η επόμενη. Να το έχετε καλά στο μυαλό σας αυτό στη διάρκεια των αγώνων".

Οι συμβουλές του θρυλικού Μπόρα Μιλουτίνοβιτς στην Κ18 του Παναθηναϊκού
Οι συμβουλές του θρυλικού Μπόρα Μιλουτίνοβιτς στην Κ18 του Παναθηναϊκού

ΣΥΛΑΪΔΟΠΟΥΛΟΣ: "ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ"

Η Κ18 του Παναθηναϊκού έφτασε στην κατάκτηση του τουρνουά δίνοντας δυο πολύ καλά παιχνίδια και αναγκάζοντας άπαντες στην Aspire να μιλήσουν με κολακευτικά λόγια για το ταλέντο των παικτών του τριφυλλιού.

Ο τεχνικός των πράσινων, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, μίλησε στο Sport24.gr για την παρουσία του Παναθηναϊκού στο Κατάρ λέγοντας πως το τουρνουά αυτό ήταν μια πάρα πολύ όμορφη εμπειρία ενώ σημείωσε πως στα δυο παιχνίδια οι πράσινοι έδειξαν καλό πρόσωπο:

"Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη εμπειρία για εμάς το να συμμετέχουμε σε αυτό το τουρνουά, να βλέπουμε αυτούς τους χώρους, αυτές τις παροχές. Νομίζω μας κάνει καλύτερους όλους, τα παιδιά κυρίως και κατ' επέκταση και εμάς τους ίδιους γιατί υπάρχουν εδώ άνθρωποι που μπορείς να συζητήσεις για το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο.

Νομίζω ότι αυτό το ταξίδι είναι αρκετά εποικοδομητικό. Όσον αφορά τα δυο παιχνίδια θεωρώ ότι δείξαμε καλό πρόσωπο και στα δυο παιχνίδια και αντιπροσωπεύσαμε επάξια τον Παναθηναϊκό και είδαμε αυτό που θέλουμε και ζητάμε σαν ομάδα".

ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ"

Δηλώσεις στο Sport24.gr έκανε και ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού πετυχαίνοντας χατ τρικ στο δεύτερο ματς. Ο 18χρονος άσος που έχει ήδη ντεμπουτάρει με την πρώτη ομάδα μιλώντας για την κατάκτηση του τουρνουά είπε πως ο Παναθηναϊκός έδειξε πως δεν πήγε στο Κατάρ για διακοπές ενώ σε ερώτηση για το μέλλον του ίδιου όσο και αρκετών συμπαικτών του τόνισε πως είναι η παρουσία στην πρώτη ομάδα.

Αρχικά ο διεθνής μέσος σημείωσε:

"Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ είναι εξαιρετικές οι συνθήκες από τους ξενώνες μέχρι τα γήπεδα. Οι εγκαταστάσεις είναι φοβέρες, διαθέτουν όλο τον εξοπλισμό. Όσο για την κατάκτηση του τουρνουά, μας κάνει χαρούμενους. Φάνηκε ότι ήμαστε καλή ομάδα, δεν ήρθαμε εδώ για διακοπές αλλά να παίξουμε μπάλα και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Κατακτήσαμε το τουρνουά και είμαστε χαρούμενοι".

Πως βλέπεις το μέλλον το δικό σου και των συμπαικτών σου:

"Όσο για το μέλλον θέλουμε οι περισσότεροι και όσοι είναι δυνατόν να βρίσκονται στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού γιατί ο Παναθηναϊκός θα στηριχτεί στα παιδιά της ακαδημίας".


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ