ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι Άγγλοι θυμήθηκαν τη γκολάρα του Μακέντα το 2009

Manchester United's Federico Macheda, left, reacts after a missed opportunity against Besiktas during their Champions League group B soccer match at Old Trafford, Manchester, England, Wednesday Nov. 25, 2009. (AP Photo/Jon Super)
Manchester United's Federico Macheda, left, reacts after a missed opportunity against Besiktas during their Champions League group B soccer match at Old Trafford, Manchester, England, Wednesday Nov. 25, 2009. (AP Photo/Jon Super) ASSOCIATED PRESS

Ο στράικερ του Παναθηναϊκού, Φεντερίκο Μακέντα, είχε σημειώσει καταπληκτικό γκολ το 2009 με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηλικία 17 ετών και οι Άγγλοι δέκα χρόνια μετά θυμήθηκαν την υπέροχη προσπάθειά του.

Ήταν 5 Απριλίου 2009 όταν σε ηλικία 17 ετών ο Φεντερίκο Μακέντα σημείωνε απίθανο γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για την 29η αγωνιστική οι "κόκκινοι διάβολοι" που πάλευαν για τον τίτλο, υποδέχονταν την Άστον Βίλα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ανοίξει το σκορ στο 14', οι "χωριάτες" ισοφάρισαν στο 30' με τον Κάριου και πήραν κεφάλι στο σκορ στο 58' με τον Αγκμπονλαχόρ. Στο 80' ο Ρονάλντο ισοφάρισε σε 2-2, αλλά η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήθελε μόνο νίκη.

Στο 61' ο Φέργκιουσον πέρασε εκτός αγώνα τον Νανί και έβαλε στη θέση του τον 17χρονο Μακέντα, νυν στράικερ του Παναθηναϊκού. Στις καθυστερήσεις του αγώνα στο "Ολντ Τράφορντ" ο Ράιν Γκιγκς πέρασε τη μπάλα στον Ιταλό, ο οποίος με σεμιναριακού επιπέδου τακουνάκι άδειασε τον Λουκ Γιανγκ και με τρομερό πλασέ νίκησε τον Μπραντ Φρίντελ γράφοντας το 3-2, που έμεινε μέχρι τέλους.

Επρόκειτο για ένα ιστορικό τέρμα στο πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν στην Premier League (2008-2009), αφού αποδείχθηκε πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να σηκώσει την κούπα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (συγκέντρωσε 90 βαθμούς, ενώ η Λίβερπουλ έμεινε στους 86). Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από εκείνο το ιστορικό γκολ του Μακέντα, ο επίσημος λογαριασμός της Premier League στο twitter θυμήθηκε την προσπάθεια του 27χρονου πια φορ, που αγωνίζεται στο "τριφύλλι".

Δείτε το:

Η καριέρα του Μακέντα στη Γιουνάιτεντ, βέβαια, δεν εξελίχθηκε με ιδανικό τρόπο για τον Ιταλό και για την ίδια την ομάδα. Με τους "κόκκινους διαβόλους" έπαιξε συνολικά σε 35 παιχνίδια για μια εξαετία έχοντας σκοράρει μόλις πέντε φορές. Μετά το πέρασμά του από Σαμπντόρια, ΚΠΡ, Στουτγκάρδη, Ντονκάστερ, Μπέρμιγχαμ, Κάρντιφ, Νότιγχαμ και Νοβάρα κατέληξε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο φέτος μετρά 23 συμμετοχές και οκτώ γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ