ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Γιώργος Δώνης άνοιξε το σπίτι του και την καρδιά του: "Δεν είδα φόβο στα μάτια τους"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Δώνης άνοιξε το σπίτι του στους Νίκο Γιαννόπουλο, Γιάννη Ζωιτό μιλώντας στο Contra.gr για τον Παναθηναϊκό που ήταν όνειρο του να αναλάβει κάποια στιγμή, το ρόστερ του τριφυλλιού στο οποίο δεν διέκρινε κάποιο φόβο ενώ αναφέρθηκε τόσο στην παρουσία του στην ΑΕΚ όσο και στον ΠΑΟΚ αλλά και τον Γκαρσία.

Ο Γιώργος Δώνης έχει κατορθώσει να μεταμορφώσει μέσα σε λίγους μήνες μια αρκετά νεανική ομάδα στην καλύτερη επίθεση έως τώρα του πρωταθλήματος και να κάνει τους φίλους του Παναθηναϊκού που το καλοκαίρι έλεγαν "εμείς δεν δίνουμε ούτε ευρώ για την ομάδα του Αλαφούζου" να περιμένουν πως και πως να έρχεται η Κυριακή για να βρεθούν στο ΟΑΚΑ.

Ο 49χρονος τεχνικός άνοιξε το σπίτι του στους Νίκο Γιαννόπουλο, Γιάννη Ζωιτό και μίλησε στο Contra.gr για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό στον οποίο δεν ήρθε για τα χρήματα με τον ίδιο να σημειώνει:

"Για μένα ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια ομάδα στην οποία πηγαίνω ως επαγγελματίας για να δουλέψω και να βγάλω το ψωμί μου".

Όπως τόνισε μάλιστα στην ερώτηση για τον ιδιοκτήτη δεν είναι δουλειά δική του και του Νταμπίζα να τους ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης με την έννοια του προσώπου αλλά τους ενδιαφέρει να υπάρχει σταθερότητα: "Εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή με τον Νίκο (σ.σ Νταμπίζα) τόσο στους παίκτες όσο και στους εαυτούς μας ας αρχίσουμε πρώτα με το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης με την έννοια του προσώπου. Μας ενδιαφέρει στην ομάδα να υπάρχει σταθερότητα. Με τον κύριο Αλαφούζο έχω βρεθεί αρκετές φορές και πριν αναλάβω και στη διάρκεια της θητείας μου, συνεχίζουμε να έχουμε επικοινωνία και σε αυτό το κομμάτι ακολουθεί πιστά τις δεσμεύσεις του".

Ο Δώνης δεν φοβόταν για τη δουλειά του και το σημαντικό για τη φετινή πορεία είναι πως δεν είδε φόβο ούτε στα μάτια των ποδοσφαιριστών του: "Για τη δουλειά μου δεν φοβόμουν. Είχαμε ένα πλάνο μακροπρόθεσμο και το πιο σημαντικό ήταν η ψυχολογία των παικτών. Γιατί τα παιδιά το καλοκαίρι στην προετοιμασία δούλεψαν πολύ σκληρά και πολύ σε επίπεδο τακτικής με καλές εντάσεις. Τι γινόταν όμως όταν μολονότι η εικόνα μας έδειχνε πως στην προπόνηση βελτιώνονται από εβδομάδα σε εβδομάδα, πηγαίναμε στο παιχνίδι και χάναμε; Είτε γιατί πηγαίναμε στις φυσικές έδρες των αντιπάλων μας είτε γιατί ήταν πιο έτοιμοι από μας.

Καταλάβαινες ότι τα νέα παιδιά, οι 18-20 είναι από 18 ως 24 χρόνων, είχαν αρχίσει να βάζουν στο μυαλό τους μήπως συνηθίσουν την ήττα. Απορούσαν γιατί χάνουμε ενώ έβλεπαν στην προπόνηση ότι υπάρχει εξέλιξη. Δεν είδα τουλάχιστον το φόβο στα μάτια τους, έβλεπα όμως προβληματισμό και φοβόμουν μήπως επηρεάσει την ψυχολογία τους. Αν θυμάστε η πρώτη νίκη σε φιλικό ήρθε με τη Λιβαδειά στην Καλλιθέα και όλοι πανηγύρισαν σαν να 'ταν επίσημο".

Ο 49χρονος τεχνικός υπεραμύνθηκε μάλιστα του ρόστερ που έχει η ομάδα λέγοντας πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει καλύτερος Έλληνας κάτω των 23 ετών σε σχέση με αυτούς που έχει το τριφύλλι: "Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν παίκτες κάτω των 23 ετών, Έλληνες, που είναι καλύτεροι απ' αυτούς που έχουμε".

Και όταν ρωτήθηκε για τον Ντίνο Μαυροπάνο σημείωσε: "Έχουμε τη φιλοσοφία ότι οι Έλληνες παίκτες που θα έρχονται θα πρέπει να ανήκουν στην ομάδα μας. Να πάρω έναν ξένο δανεικό για να μου κάνει τη διαφορά για ένα χρόνο, ναι. Να πάρω όμως έναν Έλληνα παίκτη που τον εξελίξω για να γυρίσει στην Άρσεναλ; Προτιμώ να εξελίξω τον Μαυρομάτη. Και θα παίξει ο Μαυρομάτης στην Εθνική".

Ενώ για τη σχέση του με το Νίκο Νταμπίζα και το ρόλο του στην ομάδα είπε: "Με τον Νίκο είχαμε ανέκαθεν καλή επικοινωνία, από την εποχή που τον είχα παίκτη στην ΑΕΛ. Συζητούσαμε ποδοσφαιρικά και στη συνέχεια. Απλά είναι διαφορετική η φιλική σχέση και διαφορετική η επαγγελματική. Είδαμε και οι δύο πως λειτουργούσαμε το πρώτο μήνα, μάθαμε ο ένας τον άλλον.

Στην Ελλάδα συνήθως δεν το καταλαβαίνουμε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Για μένα είναι ξεκάθαρος. Είναι ο άνθρωπος της διοίκησης που όμως πρέπει να έχει τεχνικές γνώσεις για να αξιολογήσει τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. Προσοχή: δεν είναι δουλειά του τεχνικού διευθυντή να πει στον προπονητή ποιους παίκτες θα χρησιμοποιεί. Μπορεί όμως να έχει σαφή άποψη για την ομάδα, να την αναλύσει μαζί με τον προπονητή, να ανταλλάξουν οπτικές πάνω στο ρόστερ. Ο Νίκος δεν μου έχει πει ποτέ ότι πρέπει να παίξει αυτός ή ο άλλος. Αναλύει τη σκέψη μου βλέποντας την προπόνηση και μιλάμε πάνω σ' αυτό, δεν στέκεται σε πρόσωπα".

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο contra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ