ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Νταμπίζας: "Με παρουσίασαν σαν αυτόν με το μουστάκι και τη σβάστικα"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νίκος Νταμπίζας βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κορωπί και μίλησε για αρκετή ώρα σε άπαντες στο "Γ. Καλαφάτης" εκφράζοντας και το παράπονο του για όσα εις βάρος του έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ο Νίκος Νταμπίζας βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο "Γ. Καλαφάτης" και μίλησε σε όλους όσους συνεργάστηκε τους προηγούμενους δεκαπέντε μήνες στον Παναθηναϊκό. Από τον σεφ στο εστιατόριο του αθλητικού κέντρου μέχρι και τον Γιώργο Δώνη.

Αρχικά ο πρώην τεχνικός διευθυντής των πράσινων μίλησε στους προπονητές της ακαδημίας και εν συνεχεία σε άπαντες όσοι είναι μέλη της πρώτης ομάδας συμπεριλαμβανομένων και των παικτών του Παναθηναϊκού για το διαζύγιο με το τριφύλλι.

Ο Νταμπίζας ο οποίος εμφανίστηκε αρκετά φορτισμένος αφού είπε πρώτα σε άπαντες πως χάρηκε με τη νίκη στο Περιστέρι εν συνεχεία αναφέρθηκε στους στόχους που του είχε θέσει η διοίκηση όταν ανέλαβε και οι οποίοι τηρήθηκαν και μετά μίλησε για όσα του χρεώθηκαν για κακή σχέση με τους ποδοσφαιριστές και εκεί εξέφρασε και τα παράπονα του σχετικά με την εικόνα του που βγήκε προς τα έξω.

Αρχικά ο Νταμπίζας είπε μιλώντας στους "πράσινους":

" Όλοι κάναμε λάθη, και εγώ έκανα λάθη και θα κριθώ γι' αυτά. Όπως θα κριθώ σε βάθος χρόνου και για τις επιλογές στις μεταγραφές και με ποια κριτήρια έγιναν.

Θέλω να σας πως ότι παρότι έφυγα, δεν περίμενα να χάσουμε. Χάρηκα με τη νίκη της ομάδας στο Περιστέρι γιατί ακόμα αισθάνομαι μέλος της ομάδας και ήθελα όταν έρθω για να σας χαιρετήσω το κλίμα να είναι ευχάριστο. Παρακάλαγα να είναι αυτός (σ.σ. έδειξε τον Χατζηγιοβάνη) ο καλύτερος μας παίκτης.

Υπήρχαν κάποιοι στόχοι που τέθηκαν πέρυσι όταν ανέλαβα από τη διοίκηση. Να μην υπάρχουν οφειλές. Και αυτό έγινε με εξαίρεση μια μικρή οφειλή από πέρυσι που ακόμα δεν έχετε εξοφληθεί όλοι σας. Βέβαια οι απλοί εργαζομένοι έχουν εξοφληθεί, ήταν κάτι που το επιδίωξα από την πρώτη μέρα, και πρέπει να το κρατήσει αυτό η ομάδα".

Και συνέχισε τονίζοντας: " Είχαμε θέσει ως πλάνο αυτός της ελληνοποίησης και το δείξαμε από την πρώτη στιγμή, το πόσο το πιστεύουμε. Θεωρώ πως είναι προσβλητικό και για τον προπονητή και για εμένα να λένε πως παίζουν ποδοσφαιριστές από την στιγμή που έφυγα εγώ".

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού υποστήριξε λίγο αργότερα: " Διάβαζα πράγματα που νιώθω ότι όταν έμπαινα μέσα ήταν λες και έμπαινε ένας άνθρωπος που τον φοβόσασταν, σαν αυτόν με τον μουστάκι και τη σβάστικα στο στήθος και έμπαινα μέσα και με χαιρετάγατε (σ.σ. σήκωσε το χέρι του και βάρεσε το πόδι του κάτω στο έδαφος).

Είναι ανήθικο αυτό που γράφτηκε ότι δεν ήθελα τους Έλληνας και μόλις έφυγα έπαιξαν. Είχαμε ένα πλάνο με τον κόουτς. Σέβομαι τα παντελόνια που φοράω πάντα σας έλεγα αλήθεια, ο ρόλος μου ήταν δύσκολος. Δεν είναι εύκολο να λες σε παίκτες όπως ο Μουνιέ ότι δεν τους υπολογίζεις αλλά αυτό έπρεπε να κάνω εγώ. "

Παρουσιάστηκε μια εικόνα προς τα έξω που ποτέ δεν υπήρξε. Εσείς ξέρετε τι συνέβη πραγματικά. Βγήκε προς τα έξω ότι είχαμε πρόβλημα με τον προπονητή, ενώ όλοι ξέρετε τι έγινε μετά τον Άρη και τι συζητήσεις είχαν γίνει για να παραμείνει ο προπονητής μαζί μας. Υπήρχε στοχευμένη παραποίηση μετά τον Άρη και την Ξάνθη στα όσα σας είπα εδώ. Θυμηθείτε ποια ήταν η θέση μου τότε υπέρ σας και σας στήριξα γιατί σας πιστεύω πραγματικά και δεν ήταν λόγια του αέρα".

Και πρόσθεσε: " Εμείς κάθε μέρα θέλαμε να βελτιώνουμε κάποια στοιχεία εδώ, ώστε να μειώνουμε την απόσταση με τις άλλες ομάδες που έχουν μεγάλο μπάτζετ και μέσα από μια διαδικασία ακόμα και μέσω της τήρησης του εσωτερικού κανονισμού να έχουμε περισσότερα εφόδια για εσάς. Υπήρχαν στιγμές που κάποιοι δεν το καταλάβαιναν και δεν λειτουργούσαν σωστά, για αυτό ίσως να υπήρχε παρατήρηση από την πλευρά μου".

Ο Νταμπίζας μάλιστα αναφέρθηκε και προσωπικά σε κάποιους παίκτες και τους ρώτησε αν τους είχε προσβάλει όσο ήταν στην ομάδα χωρίς να πάρει καμία απάντηση: "Σας έχω βρίσει ποτέ; Τους κανόνες δεν τους ξέρατε;"

Και γύρισε μάλιστα προς την πλευρά του Ινσούα και ρώτησε τον Αργεντινό για το αν τον προσέβαλε με όσα του είχε πει μετά το ματς με τον ΟΦΗ με τον αριστεροπόδαρο μπακ να απαντάει αρνητικά.

Ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας:

" Εμένα όμως δεν με νοιάζει να είμαι αρεστός στα αποδυτήρια γιατί θέλω η δουλειά μου να γίνεται με τον τρόπο που έχω εγώ αποφασίσει. Δεν έχω σχέσεις με δημοσιογράφους γιατί πάντα ήθελα τα όποια αρνητικά ή θετικά σχόλια να γίνονται ανεξάρτητα από σχέσεις φιλίας. Στην ζωή μου έχω μάθει να δουλεύω με κάποιες αξίες, να είμαι αληθινός, να σέβομαι και να συγχώρω. Με αυτούς τους κανόνες μπήκα εδώ μέσα και με αυτούς σας αποχαιρετώ. Να είστε αληθινοί, να σέβεστε ο ένας τον άλλον. Να γίνετε μια πραγματικά δεμένη ομάδα και ο καθένας στο τέλος να πάρει αυτό που του αξίζει. Σας χαιρετώ και πλέον μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια".

"ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΩ ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΤΗ ΙΔΙΑ ΜΑΣΧΑΛΗ"

Πριν την ομιλία προς το τεχνικό τιμ και τους παίκτες της πρώτης ομάδας ο τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού συγκέντρωσε το επιτελείο της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, προπονητές, γυμναστές, φροντιστές με άπαντες πλην του Κώστα Ταράση που ήταν στις Σέρρες για την κηδεία του Κώστα Αρχοντίδη να βρίσκονται εκεί.

Ο παλαίμαχος αμυντικός παραδέχθηκε ουσιαστικά πως το μεγαλύτερο λάθος του ήταν πως θέλησε να έχει και τα δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη και ευχήθηκε η ομάδα να συνεχίσει να δίνει βάση στην ακαδημία της.

"Στη διάρκεια της θητείας μου στην ομάδα πήρα κάποιες αποφάσεις που σε άλλους μπορεί να άρεσαν, σε άλλους όχι. Εγώ όταν τις έπαιρνα θεωρούσα πως ήταν για το καλό του συλλόγου και όχι για να κάνω κάτι κακό. Σίγουρα θα έκανα και λάθη, θα έπρεπε να μιλήσω νωρίτερα με τη διοίκηση για να βρω λύση στο κομμάτι του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας. Ίσως δεν έπρεπε να έχω δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Άφησα το θέμα και εξελίχθηκε αρκετά. Η πηγή της ομάδας είναι η ακαδημία της και ελπίζω ο σύλλογος να συνεχίζει να τη στηρίζει και στο μέλλον". .

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ