ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μουνιέ: "Οι οπαδοί έλεγαν ότι θα μου σπάσουν τα πόδια"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΑΟ / ΜΟΥΝΙΕ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΑΟ / ΜΟΥΝΙΕ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Άντονι Μουνιέ αποκάλυψε τους λόγους που δεν φόρεσε τη φανέλα της Σεντ Ετιέν, τις απειλές που άκουσε, ενώ αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στον Παναθηναϊκό και σε όσα προηγήθηκαν του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από περίεργες ιστορίες και μία από αυτές, έχει πρωταγωνιστή τον Άντονι Μουνιέ. Ο Γάλλος επιθετικός βρέθηκε κοντά στη μεταγραφή του στη Σεντ Ετιέν τον προηγούμενο Ιανουάριο, αλλά αυτή δεν ολοκληρώθηκε λόγω των οπαδών! Ο Μουνιέ μίλησε σε ιστοσελίδα και διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν, ενώ αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τα όσα ζητούσαν οι οπαδοί!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άντονι Μουνιέ στην ιστοσελίδα "sofoot.com":

Πως σε βρίσκει η αρχή της σεζόν με τον Παναθηναϊκό;

"Είναι αλήθεια ότι στα πρώτα παιχνίδια μου δεν είχα ρυθμό, αλλά πλέον νιώθω όλο και καλύτερα. Όλα πάνε καλά. Την προηγούμενη εβδομάδα νικήσαμε 1-0 τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι. Αλλά, μας λείπουν τα καλά αποτελέσματα για να διεκδικήσουμε τον τίτλο".

Ανέφερες το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Είναι τόσο καυτή η ατμόσφαιρα;

"Δέκα-δεκαπέντε μέρες πριν το ματς, είχαμε ανθρώπους να μας λένε: πολεμήστε, νικήστε για μας. Ένα μήνα πριν, συνάντησα έναν πατέρα με το παιδί του. Είχε δακρύσει και μου έλεγε: πρόσεχε, μην κάνεις τίποτα πριν τρο ντέρμπι, τρώγε προσεκτικά, ξεκουράσου, μην ξενυχτάς, πρέπει να νικήσουμε αυτό το ματς με κάθε κόστος. Το ντέρμπι πραγματοποιήθηκε ανήμερα της εθνικής επετείου της Ελλάδας (σ.σ. 28 Οκτωβρίου). Το γήπεδο μας είναι μικρό, αλλά θα μπορούσε να έχει 40-50.000 θεατές τη μέρα του ντέρμπι. Νικήσαμε και αυτό μας επιτρέπει να έχουμε ησυχία μέχρι τη ρεβάνς του δεύτερου γύρου, αν και ξέρουμε ότι παίζουμε σε μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να νικάμε κάθε εβδομάδα".

Ο Ντοσεβί μας είχε περιγράψει μερικά περιστατικά μετά από μία ήττα σε ντέρμπι...

"Οι υπεύθυνοι με είχαν προειδοποιήσει ότι εάν δεν νικούσαμε, ίσως μέναμε στο γήπεδο για 2-3 ώες πριν φύγουμε. Στο παρελθόν, οπαδοί του Παναθηναϊκού περίμεναν τους παίκτες στο προπονητικό κέντρο μετά από ντέρμπι. Ίσως μου συμβεί και μένα μετά το ντέρμπι στο δεύτερο γύρο...".

Τι σε έπεισε να υπογράψεις στον Παναθηναϊκό, μετά από ένα εξάμηνο στην Αταλάντα;

"Είχα μία δύσκολη χρονιά και δεν έπαιξα στην Ιταλία. Ο Παναθηναϊκός μου συστήθηκε γρήγορα. Η ομάδα έπρεπε να πουλήσει παίκτες πριν με πάρει. Είχα το χρόνο να το σκεφτώ και υπέγραψα τριετές συμβόλαιο. Μίλησα με τους Σισέ και Γκοβού, που έπαιξαν εδώ. Μου μίλησαν για την ποιότητα ζωής στην Αθήνα και μετά από μερικούς μήνες, μπορώ να πω ότι είχαν δίκιο. Η ομάδα έχει έναν μεταφραστή που μιλάει κάθε γλώσσα, αν και δεν έρχεται κάθε μέρα, όμως ξέρω αγγλικά. Μερικοί παίκτες μιλάνε ιταλικά. Ο προπονητής μιλάει γαλλικά, από την περίοδο που είχε παίξει στη Χάβρη. Μαθαίνω και μερικές ελληνικές λέξεις στα αποδυτήρια".

Τον προηγούμενο Ιανουάριο, πέρασες 24 ώρες ως παίκτης της Σεντ Ετιέν. Μπορείς να μας πεις για εκείνη τη μέρα;

"Έφτασα βράδυ στο αεροδρόμιο, ο υπεύθυνος της ομάδας με πήγε στο ξενοδοχείο και φάγαμε μαζί. Το επόμενο πρωί, πέρασα από ιατρικές εξετάσεις και όλα πήγαν καλά. Πριν υπογράψω το συμβόλαιο, ο πρόεδρος μου είπε ότι μερικοί οπαδοί δεν ήθελαν την απόκτηση μου, αλλά ήταν μειονότητα και δεν έπρεπε να ανησυχώ. Τότε, υπέγραψα το συμβόλαιο μου. Το απόγευμα αναχώρησα αεροπορικώς για την Τουλούζ και ενσωματώθηκα στην ομάδα, μία μέρα πριν το παιχνίδι. Το απόγευμα, ο πρόεδρος και ο αθλητικός διευθυντής, Ντομινίκ Ροσέτ, ήρθαν να μου μιλήσουν. Μου είπαν ότι πίστευαν ότι θα φτιάξουν την κατάσταση, αλλά το κλίμα ήταν έκρυθμο και εκτός ελέγχου. Μου ανέφεραν επί λέξη: Είναι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, πως θα το κάνουμε; Μου έδωσαν ένα αεροπορικό εισιτήριο, γύρισα στο αεροδρόμιο της Λιόν, περίμενα δυο μέρες στο ξενοδοχείο για μία άλλη ομάδα και ευτυχώς, βρέθηκε η Αταλάντα. Παρότι δεν έπαιξα πολύ, έμαθα πολλά. Η ομάδα πήγε καλά και βγήκαμε τέταρτοι στη Serie A".

Όλα αυτά άρχισαν από ένα βίντεο το 2012, που εμφανίζεσαι να λες στους συμπαίκτες σου μετά από ένα γκολ: γαμ...με τους πράσινους, τους γαμ...με.

"Δεν το θυμάμαι καν! Επίσης, ήταν ένα βίντεο από το επίσημο κανάλι της Νις, όχι από τα συνδρομητικά. Συμβαίνουν αυτά όταν πανηγυρίζεις ένα σημαντικό γκολ. Ήταν ένα ματς με ένταση, παίζαμε με τη Νις και νικήσαμε 3-2 στην έδρα της. Απλώς μου βγήκε. Θα έπρεπε να είχε ξεχαστεί, γιατί μετά δεν υπήρξε ποτέ ξανά κανένα πρόβλημα".

Πιστεύεις ότι οι διοικούντες έπρεπε να το είχαν χειριστεί διαφορετικά ή θεωρείς ότι πήραν τη σωστή απόφαση;

"Όλοι πήραμε τη σωστή απόφαση. Τώρα, που βλέπουμε τα πράγματα από απόφαση, πως άρχισε η ιστορία, λέω ότι δεν θα μπορούσα να παίξω. Τι θα έκανα; Θα κυκλοφορούσα με ασφάλεια όλο το 24ωρο; Δεν θα ήταν ζωή αυτή. Είναι ντροπή, γιατί η Σεντ Ετιέν είναι η ομάδα της γενέτειρας μου".

Αντιμετώπισες κάποια ευθεία απειλή από τους οπαδούς;

"Όχι, δεν έλαβα απειλές. Έπειτα, όταν ακούς από τους υπεύθυνους ότι σε απειλούν γονείς, που είναι διατεθειμένοι να πάνε φυλακή και να αφήσουν τα παιδιά τους, δεν έχει νόημα".

Κατανοείς τον θυμό των οπαδών;

"Δεν είμαι ανόητος, ξέρω ότι δεν έχει σχέση με το ότι προέρχομαι από τη Λιόν. Οφείλεται σε εκείνο το βίντεο. Καταλαβαίνω και δεν καταλαβαίνω το θυμό τους. Προσπαθώ να μπω στη θέση τους. Για αυτό ήθελα να τους συναντήσω, για να τα βρούμε. Αλλά αυτοί είπαν στους διοικούντες: αν τον δούμε, θα του σπάσουμε τη μύτη, θα του σπάσουμε τα πόδια. Ένας οπαδός είπε στον πρόεδρο ότι μεταξύ της ομάδας και της γυναίκας του, θα διάλεγε την ομάδα. Είναι αδύνατον να μεταπείσεις ανθρώπους όπως εκείνον. Ήθελα να τους πω ότι δεν έχω κάτι με τους πράσινους, ότι δεν πήγα για να περπατάω στο γήπεδο. Θα βοηθούσα την ομάδα και η ομάδα, εμένα. Τελικά, ο Παναθηναϊκός μου έδωσε την ευκαιρία να φορέσω τα πράσινα".

Είσαι 30 ετών. Ποιες είναι οι προσδοκίες από την καριέρα σου πλέον;

"Προς το παρόν, δεν νιώθω ότι είμαι σε αυτή την ηλικία. Ο Βίτο Χίλτον, με τον οποίο γνωρίζομαι, παίζει ακόμα στη Μονπελιέ. Νιώθω ότι είμαι ανταγωνιστικός και έχω πολλά να δώσω".

Πριν ένα χρόνο ήσουν στην Ιταλία και τώρα παίζεις στην Ελλάδα. Είναι ένα πισωγύρισμα;

"Ξέρω ότι δεν ακούγεται καλά. Όταν είσαι 30 ετών και έχεις μία περίεργη σεζόν, τότε οι ομάδες διστάζουν να σε εμπιστευτούν. Όμως, είμαι τυχερός γιατί βρήκα μία μεγάλη ομάδα, έστω και σε πιο μικρό πρωτάθλημα. Εύχομαι να κερδίσω τίτλους με τον Παναθηναϊκό".

Ο Ολυμπιακός κατακτά τους τίτλους από τη σεζόν 2010-2011, όμως πριν μερικούς μήνες είχαν εμφανιστεί συνομιλίες του ιδιοκτήτη του, Ευάγγελου Μαρινάκη που φανέρωναν συνεννοήσεις με τους διαιτητές. Ο Ολιβιέ Καπό είχε πει ότι στην Ελλάδα επικρατεί η μαφία. Εσύ πως το βλέπεις;

"Τα έχω ακούσει όλα αυτά, αλλά δεν θέλω να τα πιστέψω. Ελπίζω να ανήκουν στο παρελθόν. Μέχρι τώρα, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τη διαιτησία".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ