ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μακέντα στο Sport24.gr: "Δεν υπάρχει άλλη συνταγή"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Φεντερίκο Μακέντα εξήγησε στο Sport24.gr ποιος είναι ο μόνο τρόπος για να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός τα αρνητικά αποτελέσματα του Ιανουαρίου.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει από τον Φεντερίκο Μακέντα να σκοράρει, όμως στο Αγρίνιο ο Ιταλός ανέλαβε το ρόλο του δημιουργού, μοιάζοντας την ασίστ στο γκολ του Μπουζούκη. Ο Ιταλός επιθετικός τόνισε στο Sport24.gr ότι αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη της ομάδας και όχι το όνομα του σκόρερ...

Ακόμα, ο Μακέντα ρωτήθηκε για την κρίση που πέρασε ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο και αν την έχει ξεπεράσει. Ο 28χρονος στράικερ εξήγησε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο ένας τρόπος και είναι αυτονόητος για ένα μέγεθος όπως το Τριφύλλι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Sport24.gr:

Τι κάνατε διαφορετικά στο Αγρίνιο και πήρατε τη νίκη, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, που δεν πετύχατε τον στόχο σας;

Κάθε ματς έχει άλλα χαρακτηριστικά και δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Αλλάζει ο αντίπαλος, το γήπεδο, οι συνθήκες, τα πάντα. Για παράδειγμα, εδώ ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς και δημιουργούσε δυσκολίες. Νομίζω ότι πρώτα απ' όλα ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι από άλλες φορές, σκοράραμε και δεν δεχτήκαμε γκολ, οπότε νικήσαμε. Η ομάδα νικάει και η ομάδα χάνει. Όλοι κάναμε κάτι σωστά σήμερα και πήραμε τη νίκη.

Εσένα σε είδαμε σε ρόλο δημιουργού αυτή τη φορά και όχι σκόρερ...

Θα κάνω ότι μπορώ για να νικάει ο Παναθηναϊκός. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μόνο το γκολ. Υπάρχουν οι ασίστ, τα μαρκαρίσματα, τα κλεψίματα, οι αποκρούσεις. Ένας παίκτης μπορεί να κάνει πολλά για να βοηθήσει την ομάδα του και ο δικός μου σκοπός είναι να βοηθάω τον Παναθηναϊκό να νικάει. Άλλωστε, σκοράρουν πολλοί παίκτες φέτος και αυτό είναι ένα στοιχείο που βοηθάει να μην είμαστε προβλέψιμοι. Ο Μπουζούκης έχει 4 γκολ, ο Γιόχανσον το ίδιο και μετά έχουν σκοράρει και άλλα παιδιά.

Είπατε κάτι πριν το παιχνίδι; Ότι πρέπει να νικήσετε οπωσδήποτε, ότι δεν έχετε περιθώριο για άλλη απώλεια βαθμών;

Δεν κάναμε κάτι που δεν κάναμε στα προηγούμενα ματς. Έχω ξαναπεί ότι έχουμε έντονο ομαδικό πνεύμα, βοηθάμε ο ένας τον άλλο και είμαστε ενωμένοι. Το κρατήσαμε, παίξαμε με τον σωστό τρόπο και πήραμε τη νίκη.

Αυτή η νίκη θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την περίοδο με τα αρνητικά αποτελέσματα;

Είναι αλήθεια ότι ο Ιανουάριος ήταν δύσκολος για εμάς. Ζήσαμε επώδυνες στιγμές, όπως ο αποκλεισμός του Κυπέλλου. Ήταν μία διοργάνωση που μας ενδιέφερε πολύ. Όμως, στο ποδόσφαιρο υπάρχει μόνο ένας τρόπος να προχωράς: οι νίκες. Δεν υπάρχει άλλη συνταγή. Ειδικά για ένα μέγεθος όπως ο Παναθηναϊκός, οι νίκες θεωρούνται αυτονόητες. Δεν μας αρκεί ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σερί όπως στον πρώτο γύρο. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε, πιστεύω στις δυνατότητες μας και πάμε στο επόμενο παιχνίδι για να νικήσουμε.

Το γεγονός ότι πλέον έχουν δημιουργηθεί απαιτήσεις από την ομάδα, έχει προσθέσει πίεση στις προσπάθειες σας;

Δεν ξέρω κάποιον στο ποδόσφαιρο που να θέλει να χάνει. Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά προσπαθούν να νικούν. Παίζουμε για τον Παναθηναϊκό, ο κόσμος έχει απαιτήσεις για εμάς και ζητάει νίκες. Όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό. Απλώς, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι άσχημες περίοδοι, που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις. Ο μόνος τρόπος να ξαναβρείς το δρόμο σου, είναι οι νίκες.

Photo Credits: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ