ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιώργος Δώνης: "Όνειρο ένα μεγάλο ματς στο Champions League"

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Δώνης σε συνέντευξή που παραχώρησε στην "Live Sport" μίλησε για το μεγάλο του όνειρο με τον Παναθηναϊκό, τη συνάντησή του με τον Παϊρότζ και τον Γκραντ, τα SMS του Γιάννη Αλαφούζου, όπως και για τα επικείμενα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως προπονητής του Παναθηναϊκού έδωσε ο Γιώργο Δώνης στην εφημερίδα "Live Sport". Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από τα λεγόμενα του 49χρονου τεχνικού ο οποίος μίλησε για την επιλογή του να κάτσει στον "πράσινο" πάγκο, τα ντέρμπι που έπονται, ενώ εξέφρασε την άποψή του για τον Παϊρότζ.

Για τη φιλοδοξία του ως προπονητής του Παναθηναϊκού: " Η δική μου φιλοδοξία ολοκληρώθηκε. Να είμαι προπονητής στον Παναθηναϊκό. Αν ρωτήσετε τους συνεργάτες μου θα σας πουν πως ό,τι κι αν γινόταν τις πρώτες μέρες εδώ εγώ ήμουν με το χαμόγελο στο στόμα. Ναι, εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένος. Θέλω να το ζήσω όσο πάει... Είχα την τρέλα μου με το εξωτερικό, αλλά πάντα, στο υποσυνείδητο, ο μεγάλος σταθμός ήταν ο Παναθηναϊκός".

Για το όνειρό του με τον Παναθηναϊκό: " Εγώ πάντα ονειρεύομαι και κάνω σκέψεις. Να φανταστείς ότι νιώθω πως δεν κοιμάμαι καλά τα βράδια γιατί πάντα κάνω σκέψεις ποδοσφαιρικές. Το έχω δει και στο όνειρό μου: θα ήθελα κάποια στιγμή, ως προπονητής, ένα μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Champions League".

Για τον Παϊρότζ και τις συναντήσεις που είχε μαζί του: " Έχω συναντηθεί τρεις φορές μαζί του. Μία προτού αναλάβω κι άλλες δύο μετά. Την τρίτη φορά ήταν με τον γιο του και τον Γκραντ. Επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου κι αυτός και ο γιος του μου φάνηκαν πολλοί σοβαροί άνθρωποι γύρω από το αντικείμενο. Δεν άκουσα ούτε υπερβολές ούτε περίεργα πράγματα στη διαχείριση μιας ομάδας. Μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση".

Για την εικόνα που αποκόμισε από τον Ταϊλανδό: " Δεν μπορώ φυσικά να ξέρω τα οικονομικά τους. Εμένα μου φάνηκαν σοβαροί άνθρωποι και επαγγελματίες. Κι ότι αυτά που σκέφτονται για την ομάδα δεν είναι δύσκολο να γίνουν. Δεν ήρθαν να πουν για παράδειγμα ότι θα υπάρχει μπάτζετ 30 εκατ. ευρώ κι άλλα υπερβολικά πράγματα. Είπαν ότι θα υπάρχει σταθερότητα και αποπληρωμή όλων των χρεών. Και ότι η ομάδα θα μπορεί να κάνει από το επόμενο καλοκαίρι κάποιες πιο σημαντικές μεταγραφές".

Για το αν θα ήθελε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στη διοίκηση: " Τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο δεν τον γνωρίζω. Είχα συναντηθεί μια ή δυο φορές με τον αείμνηστο Παύλο. Θυμάμαι ότι είχα συναντήσει έξω από ένα σούπερ μάρκετ στην Κηφισιά, όπου σταμάτησε με το αυτοκίνητό του για να μου μιλήσει. Μου έκανε καταπληκτική εντύπωση. Γι΄ αυτό που με ρωτήσατε: έχω την άποψη ότι όσοι αγαπούν τον Παναθηναϊκό και έχουν τη δυνατότητα να είναι μέσα, θα έπρεπε να είναι μέσα".

Για τη συνάντησή του με τον Γιάννη Αλαφούζο:ην πρώτη φορά μου εξήγησε το πλάνο και μου είπε ότι θα εγγυηθεί την οικονομική σταθερότητα που θέλαμε. Επίσης, ότι υπάρχει μια διαδικασία για αλλαγή διοίκησης κι ότι εκείνος είναι πρόθυμος να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις του. Έχουμε συναντηθεί άλλη μία φορά. Έχουμε, φυσικά, επικοινωνία".

Για το αν ο Αλαφούζος του στέλνει SMS μετά τα παιχνίδια: " Πάντα. Είναι πολύ χαρούμενος γιατί βλέπει έντονο το ελληνικό στοιχείο και πολλούς νέους παίκτες. Ο ίδιος είναι σταθερός στο πλάνο του και περιμένει την εξέλιξη στα διοικητικά ώστε η ομάδα να πάει σιγά σιγά και σε άλλο επίπεδο οικονομικά".

Για τα ντέρμπι που ακολουθούν: " Τι έχουν να φοβηθούν οι παίκτες μου; Δεν έχουν κάτι να φοβηθούν. Θα παίξουν απέναντι στις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος... Θεωρώ ότι και οι τρεις ομάδες (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ Ολυμπιακός) είναι φαβορί απέναντί μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τις κερδίσουμε. Φυσικά στη δική μας ομάδα δεν θα επικρατήσει ποτέ η λογική "από αυτό το ματς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα". Όταν χάνουμε, έχουμε να χάσουμε πολλά. Αυτή είναι η νοοτροπία μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ