ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα"

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Χρήστος Δώνης τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός πήρε στο "Γ. Καραϊσκάκης" και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ένα αποτέλεσμα που του φτιάχνει την αυτοπεποίθηση. Στόχος η πεντάδα για τον Τάσο Αυλωνίτη.

Η απόδοση του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό αποδεικνύει ότι έχει δυνατότητες για τη συνέχεια, σύμφωνα με τον Χρήστο Δώνη. Ο 24χρονος επιθετικός τόνισε ότι μία καλή εμφάνιση δεν αρκεί και οι παίκτες πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

- Πόσο δύσκολο ήταν να ανατρέψετε το σκορ, με δεδομένα την κατάσταση της ομάδας και το αριθμητικό μειονέκτημα;

"Σίγουρα, ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Καταφέραμε να πιέσουμε τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο, τον αναγκάσαμε να οπισθοχωρήσει και φτάσαμε στην ισοφάριση. Είναι ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα για μας και προχωράμε".

- Για πολλούς ο Παναθηναϊκός ήταν χαμένος από πριν το σημερινό παιχνίδι.

"Νομίζω ότι οι απαντήσεις δίνονται στο γήπεδο και όχι έξω. Δείξαμε ότι ανήκουμε σε μία ομάδα που παλεύει με κάθε αντίπαλο, είτε είναι ο Ολυμπιακός, είτε ο ΠΑΟΚ και αισιοδοξώ ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη".

- Είναι ένα αποτέλεσμα που σας δίνει αέρα και ψυχολογία για να διεκδικήσετε την πέμπτη θέση, το μοναδικό στόχο που απέμεινε;

"Από τη στιγμή που είναι έτσι η ομάδα, όταν φέρνεις ένα 1-1 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, είναι ένα θετικό αποτέλεσμα. Όμως, δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα, έχουμε και άλλα ματς που πρέπει να τα νικήσουμε".

- Αφιερώσατε αυτό το αποτέλεσμα στον Όμρι, που έπαθε ζημιά στο τελευταίο δευτερόλεπτο;

"Από μεριάς μου θέλω να του ευχηθώ να είναι δυνατός, γιατί είχε έναν άσχημο τραυματισμό και ελπίζω να επιστρέψει πιο δυνατός".

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ: "ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΩΘΗΣΗ"

Η πεντάδα παραμένει δύσκολη, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει τις προϋποθέσεις να την προλάβει, τόνισε ο Τάσος Αυλωνίτης. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός σχολίασε την επιστροφή του στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και υποστήριξε ότι η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό θα τονώσει την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

- Πως έζησες την επιστροφή σου στο "Γ. Καραϊσκάκης" φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού;

"Χωρίς κόσμο η επιστροφή ήταν καλύτερη για εμένα, αν μπορώ να το πω έτσι. Όταν υπάρχει φανατισμός είναι διαφορετικά τα πράγματα. Έφυγα με καλό τρόπο από τον Ολυμπιακό πάντως και διατήρησα καλές σχέσεις με κάποιους ανθρώπους στην ομάδα. Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο εμείς το θέλαμε, κυνηγήσαμε το καλό αποτέλεσμα για εμάς περισσότερο γιατί θέλουμε την Πέμπτη θέση. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός μετά τη «γκέλα» του ΠΑΟΚ θα ήταν αποφασισμένος για τη νίκη γιατί κυνηγούσε το πρωτάθλημα. Στο τέλος ευτυχήσαμε να ισοφαρίσουμε, παρότι παίξαμε με δέκα παίκτες. Νομίζω πως με δέκα, παίξαμε καλύτερα από ότι με έντεκα".

- Τι άλλαξε κι όταν μείνατε με δέκα, καταφέρατε να απειλήσετε τον Ολυμπιακό και να τον περιορίσετε στην άμυνά του;

"Όταν παίζεις με έντεκα στην έδρα σου, όπως ο Ολυμπιακός, επαναπαύεσαι ειδικά όταν είσαι μπροστά στο σκορ. Εμείς το εκμεταλλευτήκαμε αυτό, γιατί είχαμε χώρο στο κέντρο. Ο Τζανδάρης είχε πολύ χώρο και εκεί στην ουσία σπάγαμε τον Ολυμπιακό στα δυο. Βγαίναμε τέσσερις με τέσσερις ή πέντε με τέσσερις. Σε μια φάση που μας δόθηκε εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία και ισοφαρίσαμε".

- Η ομάδα φαίνεται να μην επηρεάζεται από το προβλήματα, πλέον ο στόχος της πεντάδας δεν φαντάζει τόσο μακρινός…

"Ισχύει αυτό, μερικές αγωνιστικές πριν λέγαμε πως είναι δύσκολο να τη φτάσουμε. Τώρα το έχουμε βάλει σαν στόχο, παρότι έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει μια ώθηση παραπάνω, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να εκτίσουμε την ποινή που μας έχει επιβάλει για έναν χρόνο η UEFA".

- Τα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, είναι ευκαιρία για εσάς να δείξετε ότι παραμένετε… Παναθηναϊκός;

"Από τη στιγμή που φοράμε τη φανέλα του Παναθηναϊκού προσπαθούμε να την τιμάμε όσο περισσότερο γίνεται, να δίνουμε το 100% σε κάθε αγώνα και νομίζω ότι στα τελευταία τρία-τέσσερα παιχνίδια έχουμε μια πολύ καλή ανοδική πορεία. Ελπίζω να συνεχιστεί και το μέλλον θα είναι πιο αισιόδοξο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ