ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυτοί είναι οι Κότσαρης και Στάικος

Αυτοί είναι οι Κότσαρης και Στάικος

Το Sport24 σας παρουσιάζει τους Κωνσταντίνο Κότσαρη και Πασχάλη Στάικο που είναι τα νέα πρόσωπα στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τα ματς με τον Α.Ο. Χανιά ενώ ο πρώτος αναμένεται να βρεθεί κάτω από τα γκολπόστ του τριφυλλιού πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του.

Δυο ακόμη ποδοσφαιριστές από την ακαδημία του Παναθηναϊκού βρίσκονται στην αποστολή των πράσινων για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Α.Ο. Χανιά και η παρουσία τους έχει ιδιαίτερη σημασία για ξεχωριστούς όμως λόγους.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Κότσαρη και τον Πασχάλη Στάικο. Για τον μεν πρώτο είναι ιδιαίτερη η παρουσία του στην 19άδα του τριφυλλιού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αυτός θα βρεθεί κάτω από την εστία και όχι ο Στέφανος Κοτσόλης στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς.

Ο Γιάννης Αναστασίου πήρε αυτή την απόφαση καθώς έχει μια ευκαιρία να δώσει στον 18χρονο γκολκίπερ του τριφυλλιού ένα επίσημο ματς και δεν ξέρει αν στην διάρκεια της σεζόν θα βρει άλλη ευκαιρία. Άλλωστε στον Παναθηναϊκό πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Στάικο η παρουσία του και μόνο στην 19άδα ανεξαρτήτου αν θα βρεθεί στην τελική 18άδα είναι πολύ σημαντική για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή που πριν από ενάμιση χρόνο αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν είχε να κάνει με κάποιον τραυματισμό, αλλά το ξεπέρασε και είναι και πάλι καλά και στην διάθεση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού.

Το Sport24 σας παρουσιάζει κάποια στοιχεία για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στους οποίους πιστεύουν αρκετά στο τριφύλλι.

ΟΝΟΜ/ΜΟ: Κωνσταντίνος Κότσαρης
ΘΕΣΗ: Τερματοφύλακας
ΗΜ.ΓΕΝ: 25/07/1996

Αυτοί είναι οι Κότσαρης και Στάικος

Ο Κότσαρης αποτελεί τον τρίτο γκολκίπερ των πράσινων την φετινή σεζόν πίσω από τους Στιλ και Κοτσόλη έχοντας ακολουθήσει κανονικά όλη την προετοιμασία του τριφυλλιού το Καλοκαίρι. Ο νεαρός πορτιέρο αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2007 από τον Αήττητο Σπάτων αφού πρώτα πέρασε από δοκιμές από επιτελείο των τεχνικών του Παναθηναϊκού.

Οι άνθρωποι του Αήττητου ήταν αυτοί που χτύπησαν την πόρτα των πράσινων με τον Κότσαρη να δοκιμάζεται στην Παιανία από τους Αγριογιάννη και Κυριαζή οι οποίοι και επέλεξαν τελικά να κρατήσουν τον 11χρονο τότε γκολκίπερ.

Ο Κότσαρης έγινε βασικός αρχικά στους Παίδες, εν συνεχεία στους Εφήβους και μετέπειτα στους Νέους. Παράλληλα ήταν και διεθνής με τις Εθνικές ομάδες των Παίδων και των Νέων. Μάλιστα σε ματς της Εθνικής Ελλάδος τον εντόπισαν και κάποιοι σκάουτερ της Ρόμα οι οποίοι ήθελαν να τον δοκιμάσουν προκειμένου να δουν αν τους κάνει.

Ήταν το 2013 όταν δέχτηκε την πρόσκληση να πάει στον σύλλογο της Ιταλίας αλλά η απάντηση των ανθρώπων της ακαδημίας του Παναθηναϊκού ήταν αρνητική και έτσι ο Κότσαρης δεν πήγε ποτέ στην Ρόμα. Ένα χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2014, υπέγραψε συμβόλαιο με το τριφύλλι το οποίο θα τον κρατήσει στους πράσινους μέχρι το 2017.

Ο νεαρός γκολκίπερ το καλοκαίρι ακολούθησε όλη την προετοιμασία των πράσινων και μάλιστα είχε πάρει και χρόνο συμμετοχής στο πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού κόντρα στην Άρκα Γκντίνια στις 9 Ιουλίου αγωνιζόμενος για 28 λεπτά. Έκτοτε όμως δεν πήρε χρόνο συμμετοχής σε κάποιο άλλο παιχνίδι των πράσινων ούτε καν φιλικό γιατί όποτε έδινε φιλικά το τριφύλλι ο ίδιος είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων.

Σε ότι έχει να κάνει με στοιχεία του όλοι μιλάνε για έναν πολύ ταλαντούχο γκολκίπερ με εξαιρετικά ρεφλέξ, μυαλωμένο και ο οποίος είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι σε αρκετές προπονήσεις κυρίως στους Νέους αγωνιζόταν μέσα και δεν έπαιρνε την θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Ο νεαρός κίπερ είναι από τους ελάχιστους πράσινους που δεν έχει κάποιο παρατσούκλι και απλά οι συμπαίκτες του τον φωνάζουν "Κοτς" για πιο γρήγορα στην διάρκεια του αγώνα.

Το μόνο που φυσικά του λείπει είναι η εμπειρία που θα αποκτήσει μέσα από τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού αλλά το σίγουρο είναι πως έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Τρεχαντήρι στην μεσαία γραμμή

ΟΝΟΜ/ΜΟ: Πασχάλης Στάϊκος
ΘΕΣΗ: Μέσος
ΗΜ.ΓΕΝ: 08/02/1996

Αυτοί είναι οι Κότσαρης και Στάικος
INTIME SPORTS

Ο έτερος νεαρός πράσινος που βρίσκεται στην 19μελή αποστολή του Παναθηναϊκού είναι ο Πασχάλης Στάικος. Ένας πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής ο οποίος τον Μάιο του 2013 είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη και να του παίζει ένα περίεργο παιχνίδι λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της τελικής φάσης του πρωταθλήματος των Εφήβων στην Ξάνθη όπου μάλιστα ήταν και αρχηγός του τριφυλλιού.

Ο Στάικος τον Μάιο του 2013 αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας το οποίο δεν είχε προέλθει από τραυματισμό σε κάποιο παιχνίδι ή σε προπόνηση και τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για ενάμιση χρόνο. Μέχρι και φέτος τον Νοέμβριο. Μάλιστα στο διάστημα αυτού του ενάμιση χρόνου βρέθηκε κοντά στην επάνοδο άλλες δυο φορές τουλάχιστον αλλά η περίπτωση του παρουσίαζε επιπλοκές και πήγαινε πάντα πίσω με αποτέλεσμα να ξεκινάει την θεραπεία πάλι από την αρχή.

Τον Μάρτιο του 2014 ο νεαρός άσος υπέγραψε τότε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό με τους πράσινους να θέλουν να δείξουν με αυτή τους την κίνηση πόσο πίστευαν στο ταλέντο του παρά το το γεγονός ότι δεν ήξεραν πότε θα επέστρεφε.

Στις 17 Νοεμβρίου του 2014 όμως ο Στάικος επέστρεψε. Έπαιξε και πάλι σε φουλ ρυθμούς με την ομάδα των Νέων αγωνιζόμενος σε ένα φιλικό κόντρα στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής. Ένα φιλικό το οποίο είχε παρακολουθήσει από κοντά και ο Γιάννης Αναστασίου ώστε πλην των υπολοίπων νεαρών ποδοσφαιριστών να πάρει και μια γεύση από τον Στάικο τον οποίο δεν είχε δει ξανά αγωνιζόμενο.

Έκτοτε ο 19χρονος μέσος πήρε χρόνο συμμετοχής σε επίσημα παιχνίδια των Νέων, έπαιξε αρχικά για λίγη ώρα και εν συνεχεία ήρθαν και τα 90λεπτα δείχνοντας ότι έχει επανέλθει πλήρως ενώ το καλύτερο ήταν πως δεν έδειξε κανένα σημάδι υποτροπής κάτι το οποίο σημαίνει πως το πρόβλημα είναι οριστικά στο παρελθόν.

Ακολούθησαν εν συνεχεία και κάποιες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και τώρα η συμμετοχή στην αποστολή που για τον 19χρονο ποδοσφαιριστή σημαίνει πάρα πολλά, θα τον ανεβάσει και άλλο ψυχολογικά και θα του δώσει επιπλέον κίνητρο να συνεχίσει να δουλεύει ακόμα σκληρότερα.

Ποιος είναι όμως ο Πασχάλης Στάικος; Πρόκειται για έναν νεαρό μέσο ο οποίος έχει γεννηθεί στις 8 Φεβρουαρίου 1996 στην Δράμα και στον Παναθηναϊκό βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2009.

Η προηγούμενη ομάδα του ήταν η Δόξα Βώλακα και αρχικά δοκιμάστηκε στις αρχές του 2009 και οι ιθύνοντες των πράσινων βλέποντας το ταλέντο του το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, σε ηλικία μόλις 13 χρονών αποφάσισαν να τον κάνουν εσώκλειστό στην Παιανία.

Ο Στάικος αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή και μπορεί να παίξει ως εξάρι και ως οκτάρι. Είναι ένας δυναμικός μέσος ο οποίος όμως έχει και πολύ καλό μυαλό και καλά πόδια ενώ τον χαρακτηρίζει το γεγονός ότι έχει αστείρευτες δυνάμεις. Πριν τον τραυματισμό του είχε υπάρχει υπάρξει διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, είχε επιτελέσει και αρχηγός ενώ έχει δουλέψει σχεδόν με όλους τους προπονητές οι οποίοι έχουν να λένε τα καλύτερα για την αξία του και το ταλέντο του.

Όσο για το παρατσούκλι που συνοδεύει τον νεαρό μέσο αυτό είναι το "Πάσχος", ένα υποκοριστικό του μικρού του ονόματος δηλαδή με το οποίο τον φωνάζουν σχεδόν άπαντες στο Κορωπί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ