ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Οι πανηγυρισμοί για την ιστορική άνοδο του Παναιτωλικού

Οι πανηγυρισμοί για την ιστορική άνοδο του Παναιτωλικού
INTIME SPORTS

Στα μεγάλα σαλόνια ανήκει ξανά ο Παναιτωλικός μετά από 34 χρόνια και το Αγρίνιο "κάηκε" από τους πανηγυρισμούς. Δείτε το video με τα χαρακτηριστικά "όλε-όλε" και διαβάστε το αφιέρωμα στην 85χρονη ιστορία του.

Η Superleague της επόμενης σεζόν θα έχει την τιμή να συμπεριλαμβάνει δύο ιστορικές επαρχιακές ομάδες, καθώς την Κυριακή εξασφάλισαν και τυπικά την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναιτωλικός.

Και αν για τους Ηπειρώτες η παρουσία τους εκεί δεν είναι κάτι σπάνιο τα τελευταία χρόνια, για τους φίλους του Αγρινίου αυτή στιγμή ήρθε μετά από 34 χρόνια και όπως είναι φυσικό η πόλη "κάηκε" από τις εκδηλώσεις λατρείας για το καμάρι της!

Ταξίδι 85 ετών

Ο Παναιτωλικός ιδρύθηκε την Τρίτη 9 Μαρτίου του 1926 με σκοπό "Την ανάπτυξη και έντασιν Γυμναστικού και Αγωνιστικού φρονήματος. Την- ΗΘΙΚΗΝ- επίβλεψιν και την δυνατήν μετασχολικήν εκπαίδευσιν των ανηλίκων, δια παιδονομίας και ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΄ξ κυριακών Σχολών!", όπως ακριβώς αναφέρει το καταστατικό του.

Το 1955 έφτασε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος όπου κατετάγη τελευταίος πίσω από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Απόλλων Αθηνών, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου (με μία νίκη σε 10 ματς κόντρα στους Βολιώτες στο Αγρίνιο).

Η πρώτη άνοδος στην Α' Εθνική

Την επόμενη δεκαετία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Β' Εθνική και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το τοπικό (1972) επανήλθε δυναμικά καταφέρνοντας την άνοιξη του 1975 να πανηγυρίσει για πρώτη φορά την άνοδο του στην Α' Εθνική, όπου και αγωνίστηκε για δύο σεζόν (1975/76 και 1976/77).

Ακολούθησε μία περίοδο 7 ετών στη Β' Εθνική για να έρθει η πτώση στη Γ' και να αρχίσει μία μακρά περίοδο όπου ήταν ασανσέρ ανάμεσα σε Β' και Δ' Εθνική. Κορυφαία σεζόν το 1997 όπου "άγγιξε" τα μεγάλα σαλόνια για να βρεθεί όμως σύντομα και πάλι στο τοπικό.

Οι πανηγυρισμοί για την ιστορική άνοδο του Παναιτωλικού
INTIME SPORTS

Καλοκαίρι 2005, σταθμός στην ιστορία του

Στο τέλος της σεζόν 2004/05 η ομάδα πήρε την άνοδο ξανά στην Γ' Εθνική και μαζί πήραν τις μετοχές της ΠΑΕ οι Φώτης Κωστούλας και Σωκράτης Τσιάρας.

Χωρίς να χάσουν χρόνο βάζουν μπροστά το σχέδιο ανασυγκρότησης του Παναιτωλικού, ανακαινίζοντας το γήπεδο και δίνοντας χρήματα για την έλευση σπουδαίων ποδοσφαιριστών.

Έξι χρόνια αργότερα, το όνειρο με το οποίο ξεκίνησαν την πορεία τους στο Αγρίνιο παίρνει σάρκα και οστά! Ο Παναιτωλικός νικώντας στις 8/5/2011 με 3-0 τον Διαγόρα εξασφαλίζει μαθηματικά την άνοδο στην Superleague και... "ας κρατήσουν οι χοροί!"...

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ