ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρία χρόνια από το ιστορικό "διπλό" του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ

Τρία χρόνια από το ιστορικό "διπλό" του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 ο Ολυμπιακός άλωσε το "Έμιρεϊτς", νικώντας 3-2 την πανίσχυρη Άρσεναλ. Θυμηθείτε τι έγινε εκείνο το βράδυ στο Λονδίνο (VIDEO).

Πέρασαν τρία χρόνια από την ιστορική βραδιά στο "Εμιρεϊτς" του Λονδίνου, εκεί όπου ο Ολυμπιακός σημείωσε στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 μία από τις πιο λαμπρές, τις πιο ξεχωριστές νίκες της πορείας του στο Champions League. Πρόκειται φυσικά για το 2-3 επί της Άρσεναλ, την πρώτη εκτός έδρας νίκη των "ερυθρόλευκων" επί ομάδας από τη Μεγάλη Βρετανία έπειτα από 13 ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε προηγηθεί τρεις φορές εκείνο το βράδυ. Αρχικά με το γκολ του Φελίπε Πάρντο στο 32', πριν ισοφαρίσουν οι Λονδρέζοι τρία λεπτά αργότερα με τον Γουόλκοτ. Το 1-2 έγινε στο 40', έπειτα από αυτογκόλ του Οσπίνα, για να ισοφαρίσει ο Αλέξις Σάντσες στο 65'. Η τρίτη φορά που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ήταν εν τέλει η φαρμακερή.

Το νικητήριο γκολ το σημείωσε ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον στο 66', αμέσως μετά την ισοφάριση της Άρσεναλ. Από εκεί και πέρα οι "ερυθρόλευκοι" άντεξαν μέχρι τέλους, σημειώνοντας έτσι μία νίκη-χρυσάφι. Μία νίκη που οι οπαδοί τους θα θυμούνται για πολλά, πολλά χρόνια...

Η σύνθεση των δύο ομάδων εκείνο το βράδυ στο Λονδίνο:

Αρσεναλ (Βενγκέρ):Οσπίνα, Μπελερίν (85′ Κάμπελ), Κοσιενλί (56′ Μερτεσάκερ), Γκάμπριελ, Γκιμπς, Καθόρλα, Κοκλέν (60′ Ράμσεϊ), Τσαμπερλέιν, Οζίλ, Αλέξις, Γουόλκοτ.

Ολυμπιακός (Σίλβα):Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Καμπιάσο, Κασάμι, Σαλίνο, Φορτούνης (86′ Βούρος), Σεμπά (72′ Ερνάνι), Πάρντο, Ιντέγε (46′ Φινμπόγκασον).

Δείτε τι έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 στο παρακάτω video:


Photo credits: Eurokinissi
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ