ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο μυαλό του Λοντίγκιν

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μένει ή φεύγει από τον Ολυμπιακό; Γιατί δεν θα επιστρέψει στην Ζενίτ; Πώς βιώνει τον ανταγωνισμό με τον Σα και τι περιμένει; Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για τον Γιούρι Λοντίγκιν.

Στις 27 Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιούρι Λοντίγκιν από τη Ζενίτ. Λίγο αργότερα η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έκανε με τη σειρά της γνωστή την παραχώρηση του Ρώσου τερματοφύλακα στους "ερυθρόλευκους", διευκρινίζοντας πως ο 28χρονος δόθηκε με τη μορφή δανεισμού για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο διεθνής με την Ρωσία γκολκίπερ αλλά και με ελληνικό διαβατήριο, έχει κάνει από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα μόλις μία συμμετοχή, την 90λεπτη παρουσία στο παιχνίδι κυπέλλου με τη Λαμία στο Φάληρο, τότε που οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν 0-1 και αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά του θεσμού.

Προ ημερών φιλοξενήθηκε ρεπορτάζ στη Ρωσία, με βάση το οποίο ο Λοντίγκιν δεν είναι ικανοποιημένος από τον χρόνο συμμετοχής του, πως μετάνιωσε για την επιλογή του να υπογράψει στην ομάδα του Πειραιά και πως ήρθε σε επαφή με τη διοίκηση της Ζενίτ για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, εισπράττοντας ωστόσο αρνητική απάντηση.

Τι απ' όλα αυτά όμως ισχύει; Το Sport24.gr σας παραθέτει τις πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του πρώην ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, γύρω από τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον ίδιο και τις τάσεις φυγής από τον Ολυμπιακό που φέρεται να εκφράζει...

1. Ο Γιούρι Λοντίγκιν διαψεύδει όσα γράφτηκαν στη Ρωσία. Σύμφωνα με τους ανθρώπους που κινούνται στο πλευρό του, ουδέποτε επικοινώνησε με κάποιον από τη Ζενίτ για να επιστρέψει. " Ποιος ο λόγος να θέλει να φύγει από τη Ζενίτ έξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του και τώρα να θέλει να γυρίσει πίσω;" υποστηρίζουν αυτοί που τον γνωρίζουν καλά.

2. Από τη Ζενίτ έφυγε διότι χρειαζόταν αυτήν την αλλαγή. Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που τον έσπρωξαν στην απόφαση να αποχωρήσει έξι μήνες πριν από τη λήξη του συμβολαίου του, ενώ ο ίδιος κάθε άλλο παρά μετανιωμένος αισθάνεται με την απόφαση να υπογράψει τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό.

3. Κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται και όχι να μένει στον πάγκο. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Λοντίγκιν, με την εξής διαφορά: Ο 28χρονος αντιλαμβάνεται πως είναι λογικό για έναν προπονητή να εμπιστεύεται για τη θέση του βασικού έναν παίκτη που βρίσκεται πάνω από οκτώ μήνες στην ομάδα και ο οποίος μάλιστα τα πηγαίνει εξαιρετικά (Ζοζέ Σα).

4. Από την ημέρα που υπέγραψε στον Ολυμπιακό δεν χρειάστηκε παρά δύο εβδομάδες για να είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί. Κατά την παρουσία του στη Ζενίτ προερχόταν από αποχή δύο μηνών (ένα μήνα τραυματισμού, άλλο ένα μήνα λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος στη Ρωσία), αλλά με την προετοιμασία υπό την καθοδήγηση του προπονητή τερματοφυλάκων, Παναγιώτη Αγριογιάννη, αλλά και του υπόλοιπου τιμ, έγινε άμεσα διαθέσιμος.

5. Το καλοκαίρι ο Λοντίγκιν μένει ελεύθερος από τη Ζενίτ. Έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε ομάδα της αρεσκείας του. Μένει να φανεί αν ο Ολυμπιακός κινήσει τις διαδικασίες για να τον διατηρήσει στο ρόστερ του (δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι μέλλει γενέσθαι με τον δανεικό από την Πόρτο Σα).

6. Είναι ζητούμενο ασφαλώς τι θέλει και ο ίδιος ο παίκτης. Αυτό που σκέφτεται και επιδιώκει είναι να τελειώσει η σεζόν έχοντας πάρει χρόνο συμμετοχής σε κάποιο παιχνίδι-α. Όσοι τον γνωρίζουν, υποστηρίζουν πως το καλοκαίρι που θα είναι ελεύθερος, θα έχει χρόνο να σκεφτεί και να πάρει την καλύτερη (γι αυτόν) δυνατή απόφαση.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ