ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Στην εθνική Σερβίας μέσω Ολυμπιακού ο Μάρκοβιτς"

Partizan Belgrade's Svetozar Markovic, left, duels for the ball with Besiktas' Cyle Larin during the Europa League play-off first leg soccer match between Partizan and Besiktas at the Partizan stadium in Belgrade, Serbia, Thursday, Aug. 23, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Partizan Belgrade's Svetozar Markovic, left, duels for the ball with Besiktas' Cyle Larin during the Europa League play-off first leg soccer match between Partizan and Besiktas at the Partizan stadium in Belgrade, Serbia, Thursday, Aug. 23, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Ο ρεπόρτερ της Παρτίζαν στην ιστοσελίδα "Mozzart Sport", Αλεκσάνταρ Γιόκσιτς, μιλάει στο Sport24.gr για τον 19χρονο Σέρβο στόπερ, Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, που υπογράφει για πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την Παρτίζαν και αποκτά τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Η ομάδα της Σερβίας έλαβε 1,5 εκατ. ευρώ από τους "ερυθρόλευκους" και ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός θα υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας. Ποιος είναι όμως ο νεαρός τον οποίο κίνησε τις διαδικασίες να εντάξει στο δυναμικό της η ομάδα του Πειραιά;

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον ρεπόρτερ της Παρτίζαν στην ιστοσελίδα "Mozzart Sport", Αλεκσάνταρ Γιόκσιτς, ο οποίος μας μίλησε για τον Μάρκοβιτς. Εξέφρασε την εκτίμησή του πως ο διεθνής με την U21 της Σερβίας μπορεί να κληθεί και στην ανδρική ομάδα μέσω του Ολυμπιακού, όταν καταφέρει να κάνει συμμετοχές.

Υποστήριξε ότι παρότι είναι αμυντικός, έχει τη δυνατότητα να σκοράρει, ενώ σημείωσε πως αν έμενε έναν ακόμη χρόνο στην Παρτίζαν, τότε θα μπορούσε να πουληθεί με πολλά περισσότερα χρήματα από αυτά που δόθηκε τώρα. Τόνισε, ακόμα, πως ομάδες όπως η Μπενφίκα, η Ρόμα, η Σασουόλο και η Μπολόνια τον είχαν "κατασκοπεύσει".

Πάμε να δούμε όσα μας είπε ο Σέρβος ρεπόρτερ...

"ΒΑΖΕΙ ΓΚΟΛ, ΤΟΝ ΣΗΜΑΔΕΥΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΠΕΙΡΟΣ"

"Είναι προϊόν των ακαδημιών της Παρτίζαν και ξεκίνησε να παίζει πολύ μικρός στην πρώτη ομάδα, από τα 18. Έκανε πολύ καλά παιχνίδια, ειδικά με την παρουσία του Τζούκιτς στην τεχνική ηγεσία. Ήταν βασική επιλογή για το κέντρο της άμυνας εδώ και 1,5 χρόνο. Έχει πολλές δυνατότητες. Παρότι είναι κεντρικός αμυντικός, έχει τη δυνατότητα να σκοράρει, να βάλει με τέτοιο τρόπο το σώμα του και να σκοράρει. Στο πρωτάθλημα, για παράδειγμα, πέτυχε σημαντικά γκολ. Επειδή είναι μικρός, έμπειροι παίκτες του σέρβικου πρωταθλήματος τον "σημάδευαν", θέλοντας να εκμεταλλευτούν την απειρία του. Και η αλήθεια είναι πως φέρει ευθύνη για μερικά τέρματα που δέχτηκε η ομάδα. Είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά το ξεπέρασε γρήγορα και συνέχισε να είναι βασικός".

"ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ"

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, ο Μάρκοβιτς είναι μόλις 19 ετών. Το καλύτερο γι' αυτόν θα ήταν να περιμένει την ευκαιρία του. Με τον καιρό, βήμα - βήμα, μπορεί να αρχίσει να παίζει, να γίνει πιο ώριμος μέχρι να φτάσει να χρησιμοποιείται και βασικός. Ο Ολυμπιακός έχει πιο έμπειρους στόπερ από τον Μάρκοβιτς. Αυτή η σεζόν μπορεί να είναι γι' αυτόν μεταβατική, θα μπορέσει να προσαρμοστεί και την επομένη να παίζει πιο πολύ".

"ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ Η ΠΑΡΤΙΖΑΝ"

Πολλοί παίκτες από την ακαδημία της Παρτίζαν φτάνουν να παίζουν στην εθνική Σερβίας. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του να παίξει στην εθνική. Η αλήθεια είναι πως η εθνική μας έχει πολύ καλούς στόπερ, που παίζουν σε κορυφαίο επίπεδο, όπως ο νεαρός Μιλένκοβιτς της Φιορεντίνα. Αν ο Μάρκοβιτς αρχίζει να παίζει στον Ολυμπιακό, είμαι βέβαιος ότι θα λάβει κλήση. Είναι κρίμα που η Παρτίζαν δεν μπορεί να κρατήσει για 3-4 χρόνια παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία της και ξεχωρίζουν. Η τιμή του θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερη αν έμενε έναν ακόμη χρόνο. Θα αποκτούσε μεγαλύτερη εμπειρία και θα έπαιζε και στην Ευρώπη. Η Παρτίζαν ζητούσε 2,5 - 3 εκατ. ευρώ για τον Μάρκοβιτς και τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον αποκτήσει με 1,5 εκατ. ευρώ."

"ΤΟΝ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"

"Υπήρχαν φήμες ότι σημαντικές ομάδες της Ευρώπης τον κοιτούσαν. Άλλωστε η Παρτίζαν φημίζεται για τους παίκτες που βγάζει από την ακαδημία της. Ξέρω ότι πράγματι τον κοίταξαν σκάουτς από τη Μπενφίκα, τη Ρόμα, τη Σασουόλο, τη Μπολόνια. Δεν ξέρω αν κάποια από αυτές έκανε επίσημη πρόταση. Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός κινήθηκε δυναμικά και τον απέκτησε καταθέτοντας πρόταση στην Παρτίζαν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ