ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Το "κλειδί" για το διπλό στην Τούμπα

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πολλοί αντίπαλοι προπονητές έχουν βγάλει το καπέλο στον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζοντάς τον ως την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Οι ερυθρόλευκοι δεν πέφτουν στην παγίδα των Λουτσέσκου και υιού Σαββίδη και σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει ο τρόπος προσέγγισης του Μαρτίνς.

Έχει χαθεί το μέτρημα ως προς το πόσες φορές ο Ρατζβάν Λουτσέσκου έχει προσβάλει δημοσίως με δηλώσεις του τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία και την ερυθρόλευκη οικογένεια. Από το βράδυ της Κυριακής (3/2) ο υιός Σαββίδη άρχισε τις ειρωνείες μέσω των λογαριασμών του στα socialmedia. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αφήνουν να εννοηθεί ότι θέλουν να κάνουν φιέστα τίτλου με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Πειραιά δεν έχει απαντήσει σε τίποτα απ’ όλα αυτά. Κι αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που προσεγγίζει το ντέρμπι της Τούμπας ο σύλλογος, από την κεφαλή (τον Μαρινάκη) έως τον τελευταίο φροντιστή! Σίγουρα στη σημερινή κοπή πίτας ο Μαρινάκης θα ζητήσει το αυτονόητο από τους ποδοσφαιριστές του, να κάνουν υπερήφανο τον κόσμο.

Είναι τελείως διαφορετικό το αγωνιστικό κομμάτι από το επικοινωνιακό. Το ντέρμπι της Τούμπας έχει αρχίσει για τον Λουτσέσκου από τα... Χριστούγεννα. Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις στην Ρουμανία αποκαλούσε «ψεύτη» τον Γκαρθία. Οι δε παράγοντες του «Δικεφάλου του βορρά», προεξάρχοντος του Γιώργου Σαββίδη, επιχείρησαν έστω και εν είδει χιούμορ να πετάξουν μπηχτές στον Ολυμπιακό.

Η μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν έχει ασχοληθεί και δεν έχει απαντήσει σε καμία πρόκληση των «ασπρόμαυρων». Ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να είναι εκνευρισμένοι με τις κατά καιρούς δηλώσεις του Λουτσέσκου αφού σε κάθε ευκαιρία τούς αμφισβητεί με έμμεσο τρόπο, ωστόσο, έχει καταφέρει τις προηγούμενες μέρες να ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι.

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν δεν έχει κανένα νόημα να μπουν σε αυτό το γαϊτανάκι. Έχουν ως «παράσημο» τα εγκωμιαστικά σχόλια από τους αντίπαλους προπονητές και ποδοσφαιριστές, αλλά κυρίως μία ομάδα που δουλεύει αθόρυβα όλες αυτές τις μέρες στον Ρέντη για να παρουσιάσει και στην Θεσσαλονίκη το πολύ καλό πρόσωπο που δείχνει εδώ και τρεις μήνες.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

Ο Ολυμπιακός δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Δεν θα φανεί στο παιχνίδι της Τούμπας ποια ομάδα είναι η καλύτερη φέτος. Αυτό φαίνεται στη διάρκεια μίας σεζόν και όχι σε ένα ματς. Σίγουρα αποτελεί τεράστια πρόκληση για τους Πειραιώτες να κάνουν το «κόλπο γκρόσο» μέσα στην Θεσσαλονίκη και να βάλουν «φωτιά» στο πρωτάθλημα.

Όμως, αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός φέτος, πολύ δύσκολα θα το κατάφερνε άλλη ομάδα. Ένας νέος προπονητής, ένα νέο σύνολο με καμιά 20αριά καινούριους παίκτες και αναγκάζει τον έτερο διεκδικητή του τίτλου να «αναλώνεται» σε δηλώσεις εντυπώσεων και σε δημόσιες προκλήσεις.

Ο προβληματισμός του Μαρτίνς δεν είναι οι απαντήσεις που θα δώσουν στα λόγια οι ποδοσφαιριστές του, αλλά το αν θα βάλει π.χ. τον Νάτχο ή τον Καμαρά δίπλα στον Γκιλιέρμε. Με το αντικείμενό του ασχολείται με λίγα λόγια ο Πορτογάλος τεχνικός, με το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι.

ΝΑΤΧΟ Ή ΚΑΜΑΡΑ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ

Και μιας και πιάσαμε τον παρτενέρ του Γκιλιέρμε, η αλήθεια είναι ότι η χρησιμοποίηση του Καμαρά στην Λαμία προκάλεσε κάποια ερωτηματικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις σκέψεις του Μαρτίνς για την ενδεκάδα της Τούμπας.

Ο Αφρικανός έπαιξε με τον Πανιώνιο, έπαιξε και τέσσερις μέρες μετά με την Λαμία και έχει σοβαρές πιθανότητες να ξεκινήσει και με τον ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή, κάποιοι δεν ξεγράφουν τον Νάτχο και θεωρούν ότι το σενάριο με τριάδα στα χαφ τους Γκιλιέρμε, Νάτχο και Φορτούνη δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός θα είναι αρκετά ποιοτικός στη δημιουργία, αλλά θα χάσει τα τρεξίματα και τις ανασταλτικές αρετές του Καμαρά. Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν, ποιος θα περάσει στο πλευρό του Γκιλιέρμε.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ