Πάντα στο πλάι των πλημμυροπαθών ο Ολυμπιακός

Για δεύτερη σερί ημέρα, σύσσωμος ο οργανισμός του Ολυμπιακού στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Μάνδρας Αττικής, προσφέροντας υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης, εργαλεία, ιματισμό, ακόμη και μηχανήματα καθαρισμού για να ανακουφίσει τους πληγέντες.

Η κινητοποίηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Αττική και κυρίως τον Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας, ήταν άμεση καθώς τέτοια ήταν και η εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη με την ελπίδα να έχουν την μέγιστη δυνατή βοήθεια οι κάτοικοι της περιοχής.

Από την Παρασκευή (17/11), ο μηχανισμός στήριξης της ΠΑΕ Ολυμπιακός τέθηκε σε πλήρη κίνηση και για δεύτερη σερί μέρα, από το πρωί του Σαββάτου (18/11) η "ερυθρόλευκη" οικογένεια συνεχίζει την προσπάθεια της να ανακουφίσει στο μέτρο του δυνατού τους πληγέντες.

Το ενημερωτικό δελτίο Τύπου της πειραϊκής ΠΑΕ:

"Η εντολή του ηγέτη του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν από την πρώτη στιγμή σαφής: Ο οργανισμός του Ολυμπιακού να κάνει ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσει τους πληγέντες από τις πλημμύρες, στη Μάνδρα Αττικής.

Να προσφέρει έμπρακτη στήριξη, με υλικά αγαθά, πρώτης ανάγκης, εργαλεία, ιματισμό, ακόμη και μηχανήματα, προκειμένου να συνδράμουν στον καθαρισμό σπιτιών, από τις λάσπες που «έπνιξαν» τα πάντα. Η κινητοποίηση, η οποία ήταν άμεση, συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο, ενώ ο κ. Μαρινάκης ζήτησε από όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού να συνεχίσει να βοηθά, εμπράκτως, για όσες μέρες χρειαστεί ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας!

Από το πρωί του Σαββάτου παραδόθηκαν στο Δημαρχείο της περιοχής νέες προμήθειες σε είδη πρώτης ανάγκης. Παλέτες με πάρα πολλά μπουκάλια νερό, για την ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής. Εργαλεία, όπως φτυάρια και άλλα, γαλότσες, νιτσεράδες και αδιάβροχα, κουβέρτες. Είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία οι άνθρωποι του Δήμου, υπό την καθοδήγηση της Δημάρχου κας. Ιωάννας Κριεκούκη θα διανέμουν σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, καθώς και ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, ανταποκρίθηκαν επίσης, στο κάλεσμα του Ολυμπιακού, να συνδράμουν στην προσπάθεια ανακούφισης των κατοίκων της Μάνδρας, στέλνοντας και εκείνοι μηχανήματα οδοποιίας και φορτηγά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην περιοχή, για να καθαρίσουν αυλές και σπίτια από τις λάσπες! Μία σημαντική πρωτοβουλία και μεγάλη προσπάθεια, για να βοηθηθούν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι, οι οποίοι είδαν μέσα σε λίγες στιγμές την καταστροφή να απλώνεται γύρω τους...

Παράλληλα, διατέθηκαν υδροφόρες, οι οποίες έχουν μία εξίσου σημαντική αποστολή: Να καθαρίσουν προαύλια σχολείων και εκκλησιών, να ξεπλύνουν επίσης αυλές σπιτιών, καθώς και πεζοδρόμια και οδοστρώματα, από τις λάσπες, οι οποίες έχουν «πνίξει» τα πάντα... Και δούλεψαν πάρα πολύ επάνω σε αυτό. Όπως και θα συνεχίσουν να δουλεύουν.

Τον συντονισμό της επιχείρησης και των μηχανημάτων που προσφέρθηκαν είχε ο Αντιδήμαρχος Μάνδρας, κ. Περικλής Ρόκας, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Καραϊσκάκης ΑΕ», κ. Βασίλης Βασιλειάδης, ο οποίος βρέθηκε και σήμερα στη Μάνδρα Αττικής, μαζί με στελέχη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, το προπονητικό κέντρο του Ρέντη και το Καραϊσκάκη, για να ενισχύσουν την προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή, προκειμένου να σώσουν οι κάτοικοι ό,τι μπορούν από το βιός τους.

Μία προσπάθεια η οποία δεν σταματά εδώ! Όπως προαναφέρθηκε, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Και για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να μπορέσουν τα πράγματα στην περιοχή να επανέλθουν σε μία κανονικότητα, όσο αυτό είναι εφικτό. Η στήριξη, όπως και να ’χει, θα συνεχίσει να είναι έμπρακτη και δεν θα περιορίζεται σε έναν τομέα. Από την παροχή υλικών αγαθών, ιματισμού, τροφίμων και νερού, μέχρι τη διάθεση έμψυχου δυναμικού, μηχανημάτων και ωρών εργασίας επί τόπου, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να είναι ΠΑΡΩΝ εκεί όπου η ανάγκη τον καλεί, εκεί όπου ο συνάνθρωπος δοκιμάζεται!"

Photo credits: EUROKINISSI 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24