ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το προσωπικό "στοίχημα" του Μαρτίνς στο Κίεβο

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει φυσικά την πρόκριση κόντρα στην Ντιναμό για να συνεχίσει ο Ολυμπιακός το ευρωπαϊκό οδοιπορικό του και… όπου βγει, όμως έχει και ένα επιπλέον κίνητρο για να φύγει η ομάδα του με το διπλό από την Ουκρανία. Να πάρει και μία ρεβάνς μετά από τέσσερα χρόνια…

Το αντάμωμα Ολυμπιακού – Ντιναμό Κιέβου στη φάση των «32» του Europa League έχει φέρει στο προσκήνιο ωραίες ιστορίες που αφορούν την ιστορία των δύο ομάδων είτε στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, είτε στο τι κάνουν για παράδειγμα οι Πειραιώτες όταν πηγαίνουν στην Ουκρανία.

Επί παραδείγματι ο Ολυμπιακός παίρνει καλύτερα αποτελέσματα στην Ουκρανία συγκριτικά με τα ματς που έχει δώσει ως γηπεδούχος. Για την ακρίβεια οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κερδίσει ποτέ εντός έδρας ομάδα από την Ουκρανία. Έφτασε μία ανάσα από το να νικήσει την Ντιναμό πριν από μερικές μέρες, αλλά ο Βέρμπιτς διατήρησε στο 90’ αυτή την «κατάρα» του Ολυμπιακού.

Επί ουκρανικού εδάφους πάντως έχει φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Έχει κερδίσει για παράδειγμα την Τσερνομόρετς στην Οδησσό την 1η Οκτωβρίου 1992 για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Έχασε 0-1 στο Φάληρο και επικράτησε με 3-0 εκτός έδρας.

Πιο πρόσφατα έχει φέρει ισοπαλία 2-2 στο «σπίτι» της Σαχτάρ Ντόνετσκ για τους ομίλους του Champions League τον Σεπτέμβριο του 2006, ενώ μετράει και ένα διπλό μέσα στο Χάρκοβο επί της Μέταλιστ με 1-0 τον Μάρτιο του 2012 για τους «16» του Europa League!Την ίδια στιγμή η Ντιναμό εμφανίζεται να είναι πιο επικίνδυνη μακριά από το «Ολιμπίνσκι» παρά στην έδρα της.

Έχει πάντως και ο Πέδρο Μαρτίνς έναν επιπλέον λόγο που θέλει να αποκλείσει ο Ολυμπιακός τους Ουκρανούς. Τη σεζόν 2014-15 είχε ξαναβρεθεί απέναντι στην Ντιναμό ως προπονητής της Ρίο Άβε.

Συγκεκριμένα στη φάση των ομίλων του Europa League είχε αντιμετωπίσει το κλαμπ του Κιέβου και είχε δύο ήττες, 0-3 στην Πορτογαλία και 0-2 στην Ουκρανία. Προσθέστε σε αυτά και το 2-2 του Καραϊσκάκη. Οπότε θέλει να κάνει «σεφτέ» στις νίκες απέναντι στην Ντιναμό και η ρεβάνς της Πέμπτης (21/2) του δίνει αυτή την ευκαιρία!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ