ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το πλάνο νίκης στο "Βικελίδης"

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Λίγες μέρες μετά τον αγώνα στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός καλείται σήμερα (19.30) να νικήσει τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης" και να πατήσει εκ νέου στην κορυφή της Super League. Οι σκέψεις του Μαρτίνς για την ενδεκάδα.

Οι μέρες που ακολούθησαν τον αγώνα στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα δεν ήταν και οι πιο εύκολες στον Ολυμπιακό. Άλλωστε στο Ράικο Μίτιτς επήλθε η πρώτη ήττα των "ερυθρόλευκων" για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ένα αποτέλεσμα που κάλλιστα θα μπορούσε να αποφευχθεί, αλλά αυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Πέντε μέρες μετά από εκείνο το βράδυ ακολουθεί η αναμέτρηση στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Άρη. Ο Ολυμπιακός με νίκη θα περάσει εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας και θα... καβαλήσει την Ξάνθη. Θα πατήσει ξανά στην πρώτη θέση μετά το πέρας έξι αγωνιστικών, έχοντας συγκεντρώσει 16 βαθμούς.

Για να γίνει, βέβαια, αυτό, οι παίκτες του Μαρτίνς καλούνται να αλώσουν ένα γήπεδο που θα είναι κατάμεστο, μία από τις πιο δύσκολες έδρες του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και μια έδρα, βέβαια, στην οποία τελευταία φορά είχε χάσει ο Ολυμπιακός προ εννέα ετών, σε επίπεδο πρωταθλήματος (28/04/10).

ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΡΕ

Έγινε μπόλικη κουβέντα για την επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να αφήσει εκτός ενδεκάδας στο Βελιγράδι τον Ομάρ, τον Γκιλιέρμε, τον Βαλμπουενά και τον Ποντένσε. Και οι τέσσερις θα πάρουν απόψε θέσεις στο αρχικό σχήμα με το οποίο θα κατέβει η ομάδα. Είναι τέσσερις παίκτες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, όπως επίσης ήταν σημαντικοί στην κατάκτηση της κορυφής έπειτα από πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Ο Ζοζέ Σα δεν έχει λείψει ούτε λεπτό φέτος από τα παιχνίδια των Πειραιωτών. Και σήμερα ο Πορτογάλος ετοιμάζεται για την 14η φετινή του συμμετοχή. Μεριά και Σεμέδο θα μπορούσαν να αντιδράσουν καλύτερα στο Βελιγράδι, αλλά αμφότεροι θα πάρουν θέση στο κέντρο των μετόπισθεν, στο 4-2-3-1 του Μαρτίνς, αν και στις προπονήσεις που προηγήθηκαν, ο Τυνήσιος και ο Πορτογάλος δοκιμάστηκαν έχοντας δίπλα τους τον Μπα. Στην αποστολή υπάρχει και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει και αυτός τις πιθανότητές του. Ο Ομάρ λοιπόν θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ στο αριστερό υπάρχει αβεβαιότητα.

Ο Τσιμίκας που είχε τραυματιστεί από τον Μάριν στη Σερβία, κατάφερε να προπονηθεί Παρασκευή και Σάββατο και μπήκε στην αποστολή. Την ίδια ώρα ο Κούτρης είναι πιο ξεκούραστος, είχε παίξει τελευταία φορά με τη Λαμία το προηγούμενο Σάββατο και περιμένει στη... γωνία. Είναι ερωτηματικό ποιος θα επιλεγεί τελικά.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Ο "ΜΠΟΥΧΑ"

Από την Παρασκευή (4/10) είχε γίνει γνωστό ότι ο Μαντί Καμαρά δεν είναι σε θέση να παίξει κόντρα στον Άρη. Το μυικό πρόβλημα τραυματισμού τον κράτησε εκτός. Έτσι, ο Γκιλιέρμε θα έχει δίπλα του τον Μπουχαλάκη, ο οποίος με τον Ερυθρό Αστέρα είχε στο πλάι του τον Αφρικανό. Αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή του Κρητικού χαφ στο πρωτάθλημα, καθώς ο Μαρτίνς τον επέλεγε για το Champions League, στο οποίο έχει ήδη κάνει οκτώ 90λεπτα.

Από εκεί και πέρα, ο Βαλμπουενά στη θέση "10", ο Ποντένσε στο ένα φτερό και ο Μασούρας στο άλλο. Υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί από την αρχή ο Σουντανί, το οποίο θα φανεί αν ευσταθεί. Ένα σοβαρό ερωτηματικό, όπως αριστερά στην άμυνα, είναι και στην κορυφή. Ελ Αραμπί ή Γκερέρο; Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι o Αραμπί θα πάρει φανέλα βασικού, όπως είχε γίνει στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λαμία (ο Γκερέρο είχε παίξει με τον Αστέρα στο Βελιγράδι).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ