ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το πλάνο για Μπασακσεχίρ, ο Ρομπίνιο και το "10άρι" Σουντανί

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το βασικό κι εναλλακτικό σχέδιο του Πέδρο Μαρτίνς για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπασακσεχίρ, η ανάλυση του Ρομπίνιο από το φιλικό με την ΑΕΚ και ο ρόλος - έκπληξη για τον Χιλάλ Σουντανί στην Κωνσταντινούπολη.

Δύο σενάρια επεξεργάζεται ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Μπασακσεχίρ (Τετάρτη 7/8, 20.45) στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας βάλει στο πλάνο και τον Χιλάλ Σουντανί.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος ακολουθεί συνήθως το δόγμα "ενδεκάδα που κερδίσει δεν αλλάζει", σκέφτεται σοβαρά να παρατάξει τους ίδιους ένδεκα της ρεβάνς με την Πλζεν (4-0) που έφεραν και την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο, έστω κι αν η προσέγγιση των δύο αγώνων δεν έχει μεγάλες ομοιότητες.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην πρώτη προβολή βίντεο με επίκεντρο την τουρκική ομάδα που έγινε στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη το πρωί της Κυριακής, ενώ σήμερα θα υπάρξει και δεύτερο ημίχρονο. Ο Μαρτίνς έδειξε στους παίκτες του εκτεταμένα στιγμιότυπα από το πρόσφατο φιλικό της ομάδας του Οκάν Μπουρούκ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Στάθηκε κυρίως στο σκέλος της επιθετικής ανάπτυξης των Τούρκων, ενώ σήμερα θα ασχοληθεί με το αμυντικό σκέλος.

Όπως είπε στους παίκτες του η Μπασάκ είναι ομάδα που θέλει τη μπάλα, επιδιώκει το παιχνίδι κατοχής, παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο, ενώ επισήμανε με λεπτομέρειες αυτό που για τους περισσότερους είναι αυτονόητο. Πως στην ενδεκάδα του συλλόγου της Κωνσταντινούπολης βρίσκονται ορισμένοι πολύ προικισμένοι ποδοσφαιριστές, χωρίς να περιορίσει την αναφορά του μόνο στον Ρομπίνιο ή τον Βίσκα.

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥ

Ιδιαίτερα για τον 35χρονο Βραζιλιάνο σταρ ειπώθηκε πως πολλές φορές φεύγει από το χώρο του αριστερού εξτρέμ, συγκλίνει ως 10άρι και δεν έχει... αντίρρηση να κατέβει χαμηλά, ακόμη και στη σέντρα, ώστε να πάρει τη μπάλα στα πόδια του και να κάνει παιχνίδι, όταν υπάρχει πολυκοσμία στον άξονα. Γενικά ο Ρομπίνιο έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση παρά τα χρονάκια του, χωρίς να είναι ο μοναδικός επικίνδυνος αντίπαλος.

Ο Μαρτίνς εξήγησε στους παίκτες του πως ακριβώς και πού -σε ποια σημεία του γηπέδου- θα πρέπει να πιεζουν συντονισμένα για να μπλοκάρουν το passing game και την κυκλοφορία των Τούρκων, ώστε να περιορίσουν και τα overlap των δύο ακραίων μπακ που δημιουργούν υπεραριθμία στις πτέρυγες, ώστε να βρουν χώρους στην κόντρα.

Γενικά, οι "ερυθρόλευκοι" κατάλαβαν ότι όσο πιο πολύ κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, τόσο μεγαλύτερη τύχη θα έχουν στον αγώνα του "Φατίχ Τερίμ". Από σήμερα, ωστόσο, θα ειπωθούν ακόμη περισσότερα και με λεπτομέρειες.

ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Στο αγωνιστικό σκέλος, όπως διαβάσατε και στην εισαγωγή, το πιο πιθανό είναι να δούμε την ίδια ενδεκάδα με το τελευταίο παιχνίδι στο Φάληρο. Τον Σα κάτω από τα δοκάρια, με τους Ομάρ και Τσιμίκα στα άκρα της άμυνας. Τους Σεμέδο και Μεριά στόπερ και τους Μπουχαλάκη, Γκιλιέρμε στον άξονα. Την τριάδα πίσω από τον φορ που θα είναι ο Γκερέρο θα σχηματίσουν οι Ποντένσε, Βαλμπουενά και Μασούρας.

Το εναλλακτικό πλάνο που έχει στο μυαλό του ο κόουτς, είναι αυτό με τους τρεις χαφ, να προστεθεί δηλαδή στη μεσαία γραμμή και ο Καμαρά. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μείνει στον πάγκο ο Βαλμπουενά για να μπει στο β' ημίχρονο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, όμως, ο Ολυμπιακός θα χάσει ένα από τα κορυφαία δημιουργικά του όπλα, αλλά και τον καλύτερο εκτελεστή των "στημένων". Άρα μάλλον καταλήγουμε στο πρώτο σενάριο...

Ως έξτρα όπλο, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στη διάθεσή του και τον Χιλάλ Σουντανί, έστω κι αν ο Αλγερινός άσος δεν έχει φτάσει στο 100% από πλευράς ετοιμότητας. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο πρώην παίκτης της Νότιγχαμ, μπορεί να παίξει όχι μόνο στα “φτερά” και στην επίθεση, αλλά και ως 10άρι, θέση που τον χρησιμοποιεί συχνά η τεχνική ηγεσία στις προπονήσεις.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ 10ΑΡΙ Ο ΣΟΥΝΤΑΝΙ

Δεν έχει το στιλ του Φορτούνη, διαθέτει εντελώς άλλα χαρακτηριστικά, ωστόσο, μπορεί να αγωνιστεί στα ίδια τετραγωνικά είτε ως περιφερειακός, είτε ως δεύτερος επιθετικός, ώστε να βγαίνει πίσω από τον φορ με ταχύτητα και καλή αίσθηση του χώρου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας αναφορικά με την εξίσωση για το ποιος θα αποκτηθεί τελικά ως διάδοχος του “Φορτού” μετά το ξαφνικό "κόψιμο" της υποψηφιότητας Μπενζιά, μιας υπόθεσης που είχε φτάσει σε τελικό στάδιο, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες από τη Γαλλία.

Ο Σουντανί θα καθίσει σίγουρα στον πάγκο και είναι πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής ακόμη και στο εκτός έδρας παιχνίδι, κάτι που ενδέχεται να συμβεί και με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος είναι πλέον πανέτοιμος να παίξει ακόμη και βασικός.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ