ΑΕΚ

ΑΕΚ - Μπασακσεχίρ 0-0: Πρόβαρε το ευρωπαϊκό κοστούμι και μπαίνει στη μάχη

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο πιο δύσκολο τεστ στην προετοιμασία της η ΑΕΚ, κόντρα στην Μπασακσεχίρ, αναδείχθηκε ισόπαλη με τους Τούρκους 0-0. Ο Μιγκέλ Καρντόσο είδε πού χρειάζεται μοντάρισμα η Ένωση για να μπει στα επίσημα ματς.

Η πρόβα τζενεράλε της ΑΕΚ κόντρα στην Μπασακσεχίρ γράφτηκε στα βιβλία με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν τον αγώνα ισόπαλες χωρίς γκολ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πλέον, η Ένωση καλείται να μπει όσο το δυνατόν καλύτερα στα δύο ευρωπαϊκά ματς που έπονται με Κραϊόβα ή Χόνβεντ.

Σαφώς, η αντίπαλος της Τετάρτης (31/7), η δευτεραθλήτρια Τουρκίας με το λαμπερό ρόστερ και εμπόδιο του Ολυμπιακού στο Champions League, ήταν το δυσκολότερο τεστ για τον Μιγκέλ Καρντόσο και τους ποδοσφαιριστές του καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Η ΑΕΚ σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια που έδωσε, "έχασε" στο κομμάτι της δημιουργίας. Κυρίως στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου οι "κιτρινόμαυροι" υπέπεσαν σε αρκετά λάθη και έδειχναν ελαφρώς κουρασμένοι με τις γραμμές να είναι "κομμένες". Βέβαια, ακόμα και στο κακό της διάστημα, η Ένωση κατάφερε να βγάλει ευκαιρίες με καλύτερες αυτές του Κλωναρίδη στο 15' και στο 41', εκεί που ο επιθετικός του Καρντόσο δεν έγινε ουσιαστικός, χάνοντας το στόχο.

ΛΑΧΤΑΡΑ ΜΕ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Ο Τσιγκρίνσκι τραυματίστηκε, δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό, ωστόσο η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο διάστημα δοκιμάστηκε χωρίς ο Ουκρανός να ηγείται στα μετόπισθεν. Με τον Σβάρνα και τον Βράνιες δίδυμο, οι "κιτρινόμαυροι" σε κρίσιμες στιγμές, στο δυνατό σημείο της Μπασακσεχίρ που είναι η επίθεσή της έδειξαν καλά ρεφλέξ και βοήθησαν να μην παραβιαστεί η εστία, όπως και ο Βασίλης Μπάρκας ο οποίος έσωσε την ΑΕΚ σε δύσκολες στιγμές.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Το ποδόσφαιρο κυριαρχίας με κατοχή, συνεργασίες και φαντασία δεν είναι εύκολο να παιχτεί απέναντι σε αντιπάλους επιπέδου Μπασακσεχίρ. Η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, έστω κι αν δεν έκανε ευκαιρίες ήταν ανώτερη του πρώτου. Επιθετικά, με την είσοδο του Λιβάγια πήρε νεύρο στην επίθεση, αλλά της έλειψε η ουσία για να κάνει τη ζημιά στους Τούρκους, που στο δεύτερο με τον κινητήριο μοχλό Βίσκα να έχει ρίξει ρυθμούς δεν απείλησαν.

Επίσης, στο γεγονός ότι η Ένωση δεν είχε επιθετική πνοή έπαιξε το ρόλο του και ο Τσίκο Ζεράλντες. Ο Πορτογάλος δεν γίνεται να παίζει συνέχεια στα... κόκκινα, δεν είχε την ενέργεια των προηγούμενων ματς και έδειξε σημάδια κούρασης. Συμπερασματικά, λοιπόν, θα πούμε ότι ο Μιγκέλ Καρντόσο έχει μία εβδομάδα μπροστά του για να βρει τους καταλληλότερους "μηχανισμούς" που θα παίξουν στα δύο επίσημα ματς.

Μακροπρόθεσμα, κι όταν θα βρεθούν με την ομάδα και οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, τότε η ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και να βγάλει περισσότερα στο γήπεδο. Το είπε, άλλωστε, και ο Καρντόσο είπε ότι παίκτες όπως ο Βέρντε, ο Ολιβέιρα, ακόμα και ο Αλμπάνης ψάχνουν τα πατήματά τους για να βρουν ρυθμό και να γίνουν ουσιαστικοί.

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο, 4-2-3-1): Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (27' Σβάρνας), Λόπες (65' Χουλτ), Σιμόες, Σιμάο (79' Γαλανόπουλος), Βέρντε (65' Λιβάγια), Ζεράλδες, Μάνταλος (65' Ολιβέιρα), Κλωναρίδης (65' Αλμπάνης)

Μπασακσεχίρ (Ο. Μπουρούκ, 4-2-3-1): Γκιουνόκ, Καϊσαρά, Πονκ, Σεντζού (80' Ντεμίρ), Τεκντεμίρ, Βίστσα (80' Τουράν), Μπέχιτς, Καχβετσί (72' Βιεϊρά), Κριβελί, Γκούλμπραντσεν (71' Φρέι), Ρομπίνιο (46' Ντα Κόστα)

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ