ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το "όχι" του Ραφίνια στη Γαλατά και η καραμπόλα των μπακ

Ολυμπιακός: Το "όχι" του Ραφίνια στη Γαλατά και η καραμπόλα των μπακ

Ο Ραφίνια που επέλεξε τον Ολυμπιακό και το Champions League κι η εξέλιξη με τον Μαουρίσιο Ίσλα και τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Το Sport24.gr αποκαλύπτει το παρασκήνιο.

Ο Ραφίνια ήρθε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό και πριν την αναχώρησή του, στη Βραζιλία, έδωσε μια εξήγηση γι' αυτή του την επιλογή. Ο δεξιός μπακ των "ερυθρολεύκων" πλέον, είχε σταθεί στον τρόπο που τον προσέγγισαν οι πρωταθλητές Ελλάδας και την προοπτική να ζήσει και πάλι τη διοργάνωση του Champions League. Αυτό το ωραίο συναίσθημα για όλους που το έχουν βιώσει, στο ραντεβού με τα αστέρια.

Υπάρχει και ένα παρασκήνιο που έχει τη δική του διάσταση. Και που ουσιαστικά, οδήγησε στην… καραμπόλα τριών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί δεν ανανεώνει με τον Ολυμπιακό. Οι Τούρκοι τον θεωρούν δεδομένο για την Γαλατά. Τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους και ο Νορβηγός μπακ ολοκληρώνει τη θητεία του στον Πειραιά. Λίγο πριν ταξιδέψει για την Τουρκία για να ανακοινωθεί από την Γαλατά, ο Ολυμπιακός κλείνει τον Ραφίνια από τη Φλαμένγκο.

Μόνο που εδώ, υπάρχει το παρασκήνιο κι αυτό έχει να κάνει με την πρόταση που είχε καταθέσει η Γαλατά στον Ραφίνια!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες αυτή ήταν μεγαλύτερη από αυτή που έκανε ο Ολυμπιακός. 800.000 ευρώ συνολικά για δύο χρόνια συμβολαίου. Ο πρώην άσος της Μπάγερν Μονάχου, είχε απαντήσει αρνητικά στην πρόταση της Γαλατά. Είπε "ναι" στον Ολυμπιακό που μέσω δύο ματς, μπορεί να βρεθεί και πάλι στο Champions League. Και κάπως έτσι, η καραμπόλα ολοκληρώθηκε με έναν πρώην στο τουρκικό πρωτάθλημα, τον Ίσλα από τη Φενέρ, να καταλήγει στην Φλαμένγκο. Συμπερασματικά;

Η Γαλατά χτυπά την πόρτα του Ραφίνια που λέει "όχι". Οι Τούρκοι προχωρούν την περίπτωση του Ομάρ από τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες παίρνουν το "ναι" του Ραφίνια και ο Ίσλα που είχε προταθεί και είχε συζητήσει μάλιστα με τους "ερυθρόλευκους", πηγαίνει στη Βραζιλία για να καλύψει το κενό του Ραφίνια στη Φλαμένγκο.

Ωραίες μεταγραφικές ιστορίες, σε μια ιδιαίτερη περίοδο μάλιστα λόγω της πανδημίας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ