ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα χαμόγελα και το μήνυμα του Ομάρ

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την περίπτωση του Ομάρ Ελαμπντελαουί την έχουμε καταγράψει για τα καλά το τελευταίο διάστημα. Ο Νορβηγός μπακ, εννοείται πως ψάχτηκε και… ψάχνεται, για να βρει μια καλή πρόταση. Οι απαιτήσεις του δεν έδειχναν μικρές στην αναζήτηση συλλόγων, αλλά η πανδημία τον επηρέασε για τα καλά. Άλλα δεδομένα πλέον και για τις ομάδες από το εξωτερικό.

Ο Ομάρ σε όλη αυτή τη διαδρομή, έχει δείξει ότι θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Δεν το έχει κάνει μόνο μέσω των δηλώσεών του, αλλά και με την εικόνα του μέσα στο γήπεδο. Κόντρα στον Παναθηναϊκό και στο 3-0, ο Νορβηγός μπακ έκανε ένα από τα καλύτερά του ματς φέτος.

Έπαιξε ψηλά, τήρησε τις εντολές του Μαρτίνς και έκανε τη διαφορά. Καθόλου τυχαίο πως είναι μέσα στη φάση του 1-0, ενώ είναι αυτός που κάνει την ασίστ για το 2-0. Γενικά, όμως, σε μια βραδιά που έδειχνε ορεξάτος, που πήρε μέτρα και κατέγραψε ως αρχηγός του Ολυμπιακού, μια άνετη νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί είχε ένα σύντομο χαιρετισμό με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που του ευχήθηκε καλή επιτυχία για το ματς. Κι αυτό, δείχνει και κάτι ενόψει της συνέχειας. Απλά στον Ολυμπιακό, θα καθίσουν στο τραπέζι με τον Ομάρ ξανά, με διάθεση να τα βρουν και να παραμείνει στην ομάδα. Είναι κάτι που θέλει ο Μαρτίνς και με την εικόνα του μέσα στο γήπεδο, δείχνει να το επιθυμεί και ο Νορβηγός μπακ.

Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής περνάει καλά εδώ, αλλά δεν ήταν αρνητικός για μια δυνατή πρόταση από το εξωτερικό. Και το βλέπει γενικά, ως προς το σύνολο. Αν επιβεβαιωνόταν μια πρόταση από την Τουρκία με 1.200.000 το χρόνο και τριετές συμβόλαιο έναντι μιας των 800.000 ευρώ από τον Ολυμπιακό, δεν μπορείς να πεις ότι δεν υπάρχει διαφορά. Ότι δεν θα είχε λογική να πει "ναι". Δεν έχει τέτοια, όμως, στα χέρια του και ο χρόνος, όσο περνά, δείχνει να γίνεται σύμμαχος και όπλο του Ολυμπιακού.

ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ

Στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού, υπάρχει η επιθυμία για παραμονή του Ομάρ. Τον θεωρούν τίμιο. Ότι μπαίνει, παίζει, είναι σοβαρός, συγκεντρωμένος. Ακόμη και στο δύσκολο βράδυ του, ο Ομάρ ξέρει πως θα το διαχειριστεί. Είναι τόσα χρόνια στην ομάδα με εξαίρεση έναν εξάμηνο δανεισμό του στην Χαλ του Μάρκο Σίλβα.

Ακόμη και στα social media, εισπράττει τη στήριξη του κόσμου, τα μηνύματα για παραμονή. Εκτιμούν όλοι την εικόνα του σε αυτά τα ματς, ακόμη και αν παίζει για να τον δουν υποψήφιες επόμενες ομάδες. Με τον Ολυμπιακό, όμως, κάνει καλά ματς, δείχνει εξαιρετική εικόνα και ταυτόχρονα, πως θέλει να κερδίσει και ένα νέο συμβόλαιο.

ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ Η ΟΛΗ ΣΤΑΣΗ

Εννοείται πως στον Ολυμπιακό, η στάση του Ομάρ εκτιμάται. Έδειξε πως θέλει να ζήσει και τη συνέχεια, θα μπορούσε 30 Ιουνίου να ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του και να ψαχτεί ως ελεύθερος 100%. Τώρα, μένει στο σύλλογο για να σηκώσει το πρωτάθλημα, ευελπιστώντας πως την Τετάρτη θα τσεκάρει το εισιτήριο και για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ εκκρεμεί η ρεβάνς με τους Γουλβς.

Είναι τελείως διαφορετικό το να υπάρχει ένας οδηγός, ένας δρόμος για τη συμφωνία, από το μια… συμβατική αναμονή του να τελειώσει το συμβόλαιο και τα λέμε υπό προϋποθέσεις. Δεν… τρελάθηκε ο Ομάρ να πετάξει μια καλή σεζόν έτσι και θέλει να κερδίσει με την εικόνα του αυτό που αξίζει.

Προφανώς και ο ίδιος θα έχει αναθεωρήσει πράγματα σε σχέση με τις αρχικές του απαιτήσεις. Βλέπει τι γίνεται στην αγορά, του μεταφέρεται και ο Ολυμπιακός θα πάει με τους δικούς του πόντους, για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα έχει τον Ελαμπντελαουί στο ρόστερ του για μία τριετία ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μαρινάκης: "Θα περάσουμε τη Γουλβς και ο δρόμος θα είναι ανοιχτός"
Μετακίνηση 6
Γι’ αυτό δεν ήθελε παύλα

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ