ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Στο 70% των γκολ Αραμπί - Βαλμπουενά

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Βαλμπουενά και Αραμπί καθόρισαν τη μάχη του τίτλου, συμμετέχοντας στο 70% των τερμάτων που έχει σημειώσει στη Super League ο Ολυμπιακός. Δεύτερος σε όλη την Ευρώπη ο Γάλλος, "τρέχει" με 115 γκολ ο Μαροκινός.

Η συνεισφορά του Ματιέ Βαλμπουενά και του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην φετινή διεκδίκηση του τίτλου για τον Ολυμπιακό ήταν κάτι παραπάνω από καταλυτική. Ο Γάλλος και ο Μαροκινός ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές που στον μεγαλύτερο βαθμό καθόρισαν την έκβαση του πρωταθλήματος για τους "ερυθρόλευκους". Από τη δική τους συνεργασία ήρθε (και) το "διπλό" το βράδυ της Κυριακής (8/6) κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε στο -17, εννέα αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν.

Για να αντιληφθείτε πόσο κομβικοί ήταν αυτοί οι δύο έμπειροι παίκτες από την πρεμιέρα της Super League μέχρι και το κυριακάτικο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, αρκούν οι αριθμοί τους. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός πέτυχε 53 γκολ, 54 με το νικητήριο στην πρεμιέρα των playoffs.

Ο Βαλμπουενά, μιλάμε πάντα σε επίπεδο Super League, μετρά 12 ασίστ και 6 γκολ. Με άλλα λόγια, έχει συνεισφορά σε 18 γκολ. Ο Αραμπί έχει πετύχει 18 τέρματα και έχει δώσει έξι ασίστ. Συνεισφορά σε 24 γκολ. Και οι δύο μαζί, βρίσκονται στα 36 από τα 54 γκολ που έχει βάλει φέτος ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι τα έξι τέρματα του Αραμπί τα έχει δώσει με τις ασίστ του ο Βαλμπουενά. Οι δυο τους συνεργάστηκαν μέχρι τα αντίπαλα δίχτυα στο ματς της Τούμπας, αλλά και στους αγώνες με Βόλο, Άρη, Παναθηναϊκό, Λαμία και Ξάνθη.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι με τα 34 γκολ στα οποία έχουν βάλει το πόδι τους, είναι μέσα σχεδόν στο 70% των τερμάτων της ομάδας τους (για την ακρίβεια στο 66,6%). Ανά τρία γκολ που πετυχαίνει ο Ολυμπιακός στη Super League, δηλαδή, στα δύο είναι μέσα, είτε ο Βαλμπουενά είτε ο Αραμπί! Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ο Γάλλος είχε εκφράσει μέσω social media πόσο του λείπει η μπάλα, φτιάχνοντας ένα υπέροχο video, στο οποίο με ένα ρολό χαρτί δίνει... ασίστ στον Αραμπί! Τίποτα δεν είναι τυχαίο...

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ματιέ Βαλμπουενά πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Έφτασε 35 ετών κι αντί να έχει φθίνουσα πορεία, σπάει τα κοντέρ. Αυτή τη στιγμή ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ασίστ σε όλη την Ευρώπη είναι ο Τόμας Μίλερ της Μπάγερν. Σε 41 παιχνίδια, έχει δώσει 23. Με την κυριακάτικη ασίστ του στον Αραμπί, ο Βαλμπουενά ανέβηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης, αλλά με επτά συμμετοχές λιγότερες από ό,τι ο διεθνής Γερμανός. Πίσω από τον Γάλλο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού βρίσκονται ο Χακίμ Ζιγιές και ο Ντούσαν Τάντιτς του Άγιαξ, ο Ντι Μαρία της Παρί, αλλά και άλλα κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως οι Σάντσο (Ντόρτμουντ), Ντε Μπράινε (Σίτι), Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Εμπαπέ (Παρί) και Μέσι (Μπαρτσελόνα).

"ΤΡΕΧΕΙ" ΜΕ 115 ΓΚΟΛ Ο ΑΡΑΜΠΙ

Ο 33χρονος Γιουσέφ Ελ Αραμπί απέδειξε και στην Ευρώπη ότι είναι δεινός στράικερ. Στο Κατάρ με τη φανέλα της Αλ Ντουχαΐλ φόρτωνε με γκολ με τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά ερχόμενος στον Ολυμπιακό απέδειξε ότι δεν τα έβαζε -μόνο- επειδή το πρωτάθλημα στη χώρα της Αραβίας μπορεί να θεωρηθεί πιο αδύναμο. Είναι αξιοσημείωτο πως την τελευταία τετραετία έφτασε τα 115 γκολ. Δηλαδή σχεδόν 29 γκολ τον χρόνο από το 2016 μέχρι σήμερα. Συνολικά στην καριέρα του μετρά 203 γκολ και τα 115, περισσότερα από τα μισά, μπήκαν την τελευταία τετραετία. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Βαλμπουενά όσο και ο Ελ Αραμπί έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο με τους "ερυθρόλευκους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Σενάριο για Σούμπασιτς
Ο Ολυμπιακός τα πήρε όλα κι έφυγε (για τα επόμενα)
Δουλειά και ψυχή φέρνουν το 45ο
Ο πρώτος τίτλος με Μαρτίνς και σίγουρα όχι ο τελευταίος
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ