ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Προσοχή στην "αεροπορία" του ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός: Προσοχή στην "αεροπορία" του ΠΑΟΚ

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μελετήσει τον ΠΑΟΚ και έχει διαπιστώσει ότι στις στατικές φάσεις έχει τον τρόπο να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Σ' ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός παίζει ρόλο και η παραμικρή λεπτομέρεια. Βέβαια, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως "λεπτομέρεια" ο τομέας των στατικών φάσεων, καθώς ο "Δικέφαλος του βορρά" έχει δείξει έως τώρα στο πρωτάθλημα το πόσο καλά δουλεμένη ομάδα είναι στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Στα 19 παιχνίδια που έχει δώσει δεν χρειάστηκε στον ΠΑΟΚ ένα γκολ από "στημένο" για να πάρει θετικό αποτέλεσμα στα 6 εξ αυτών! Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο αριθμό αγώνων που οι "ασπρόμαυροι" έχουν εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τα φάουλ, τα κόρνερ ή τα πέναλτι.

Σε 13 παιχνίδια στη Super League, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έχει πάρει "τρίποντα" χάρη στις στατικές φάσεις. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μελετήσει αρκετά τους "ασπρόμαυρους". Έχει δείξει και σε video στους ποδοσφαιριστές του τα επιθετικά "ατού" της ομάδας του Λουτσέσκου. Δεν στάθηκε μόνο στον τρόπο ανάπτυξης του "Δικεφάλου", αλλά και στο πώς αξιοποιεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται σε στατικές φάσεις.

Πολλές οι αναφορές του Πορτογάλου τεχνικού στις καλές θέσεις που παίρνουν οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ και Μαουρίτσιο. Πολλά και τα "καμπανάκια" από πλευράς Μαρτίνς προς τους παίκτες του να μην κάνουν άσκοπα φάουλ έξω από την περιοχή, που θα δώσουν τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να απειλήσει από έναν τομέα στον οποίο φαίνεται ότι είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικός.

Από τη μία υπάρχουν καλοί δημιουργοί (Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ) και από την άλλη καλοί κεφαλοσφαιριστές, όπως αυτοί που αναφέραμε παραπάνω. Η "μάχη" της Τούμπας στους… αιθέρες λοιπόν αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τα ψηλά παιδιά του Ολυμπιακού, οι Σισέ, Βούκοβιτς, Τοροσίδης, Γκερέρο και Λάζαρος θα αναλάβουν το ρόλο της αναχαίτισης τέτοιων απειλητικών προσπαθειών από πλευράς ΠΑΟΚ.

"ΠΑΙΖΕΤΑΙ" ΜΙΑ ΘΕΣΗ

Ο Μαρτίνς δεν άνοιξε ούτε την Παρασκευή (8/2) τα χαρτιά του, ωστόσο, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ουσιαστικά "παίζεται" μία θέση ανάμεσα σε Καμαρά και Νάτχο για το ποιος θα περάσει στο πλευρό του Γκιλιέρμε.

Οι Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Λάζαρος, Ποντένσε, Φορτούνης και Γκερέρο φέρεται να έχουν βάλει ήδη στις βαλίτσες τους, μία μέρα πριν την αναχώρηση για Θεσσαλονίκη, τη φανέλα του βασικού.

Διαβάστε ακόμη:
Κριστιάνο Μπάτσι: Το μυστικό "όπλο" του ΠΑΟΚ στα στημένα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ