ΠΑΟΚ

Κριστιάνο Μπάτσι: Το μυστικό "όπλο" του ΠΑΟΚ στα στημένα

Κριστιάνο Μπάτσι: Το μυστικό "όπλο" του ΠΑΟΚ στα στημένα

Πώς ο συνεργάτης του Ραζβάν Λουτσέσκου διδάσκει τους παίκτες του ΠΑΟΚ την τακτική και τις κομπίνες στις στατικές φάσεις, από τις οποίες έχουν προκύψει 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν 67 γκολ και σχεδόν το 1/4 από αυτά προέρχεται από στατικές φάσεις. Από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου οι "ασπρόμαυροι" έχουν σκοράρει 16 φορές είτε από εκτελέσεις φάουλ, είτε από κόρνερ δείχνοντας τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις.

Το μυστικό "όπλο" του ΠΑΟΚ δεν είναι άλλο από τον συνεργάτη του Ραζβάν Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι. Ο Λουτσέσκου εμπιστεύεται τυφλά τον 45χρονο Ιταλό που είναι και αυτός που... διδάσκει, γιατί περί διδασκαλίας πρόκειται, στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ την τακτική τους στις στατικές φάσεις.

Η τελευταία προπόνηση πριν από κάθε αγώνα τελειώνει με τον Μπάτσι να κρατά τους ποδοσφαιριστές που προορίζονται βασικοί -η αλήθεια είναι ότι από αυτές τις ασκήσεις προκύπτει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό και η πιθανή ενδεκάδα- και δουλεύει στημένες φάσεις επιθετικά και αμυντικά.

Ο Ιταλός πτυχιούχος Λογιστικής και Βιβλιοθηκονομίας, όπως αναφέρει το βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τους φακέλους του σκάουτινγκ κάθε αντιπάλου στο χέρι μαζεύει γύρω του τους ποδοσφαιριστές και δουλεύει μαζί τους για σχεδόν μια ώρα την τακτική που θα ακολουθήσουν στον αγώνα που ακολουθεί.

Μέσα από αυτή τη δουλειά έχουν προκύψει μερικά εκπληκτικά γκολ, όπως αυτό που έβγαλε από το... playstation ο ΠΑΟΚ με εκτελεστή στον αγώνα με την Μπενφίκα στην Τούμπα, έστω και αν δεν έφτασε για την πρόκριση και αρκετά άλλα γκολ που έχουν δώσει νίκες και βαθμούς στον ΠΑΟΚ.

Αυτά είναι τα 16 γκολ που έχει σκοράρει φέτος από στατικές φάσεις η ομάδα της Θεσσαλονίκης:

1. Βασιλεία - ΠΑΟΚ 0-3 (Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με το πλασέ του Βαρέλα μετά από κόρνερ του Πέλκα)

2. Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 1-1 (Το γκολ της ισοφάρισης έρχεται από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, κεφαλιά του Βαρέλα στο δοκάρι και σουτ του Ουάρντα μέσα από την περιοχή)

3. ΠΑΟΚ - Μπενφίκα 1-4 (Το 1-0 έγινε με κομπίνα σαν σε video game έπειτα από πάσα του Πέλκα σε φάουλ στον Βιεϊρίνια, σπάσιμο στον Μαουρίσιο και πάσα στον Πρίγιοβιτς που σκόραρε)

4. ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-3 (Το 1-2 έγινε με κεφαλιά του Μάτος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ)

5. ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-0 (Το 1-0 έγινε μετά από συρτή εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα από τα δεξιά που βρίσκει τον Μαουρίσιο στο σημείο του πέναλτι με τους Βαρέλα και Κρέσπο να ανοίγουν το χώρο από αντιπάλους για το Βραζιλιάνο)

6. ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-0 ( Το 2-0 έγινε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα και κεφαλιά του Κρέσπο)

7. Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1 ( Το 0-1 ξεκινά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα φτάνει στο Βαρέλα που μπαίνει από τα αριστερά και γυρίζει στον Κρέσπο που σκοράρει με σουτ)

8. ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-1 ( Το 2-0 έρχεται από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα από τα δεξιά. Ο Κρέσπο πηδά για κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι η μπάλα φτάνει στο Σάκχοφ που σουτάρει. Ο Κυριακίδης αποκρούει η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο και ο Άκπομ από κοντά τη στέλνει στα δίχτυα.

9. ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-0 ( Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ έρχεται από φάουλ με τον Πέλκα να πατά την μπάλα στο Μαουρίσιο και αυτός να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή)

11. Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1 ( Ο Πέλκας εκτελεί ένα φάουλ η μπάλα φτάνει στο Βαρέλα που σουτάρει με τη μία και σκοράρει για τον ΠΑΟΚ)

12. Αήττητος - ΠΑΟΚ 0-6 (Το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ το πετυχαίνει ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπίσεσβαρ)

13. Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 0-3 (Ο Βιεϊρίνια ανοίγει το σκορ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ)

14. ΠΑΟΚ - Παναχαϊκή 5-0 (Το 1-0 πρόερχεται από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ από τα αριστερά η μπάλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Μάτος απλά τη στέλνει στα δίχτυα)

15. ΠΑΟΚ- ΟΦΗ 4-0 (Και πάλι ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ με τον Μπίσεσβαρ να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και το Μάτος να βγαίνει μόνος στο σημείο του πέναλτι και να σκοράρει με κεφαλιά)

16. ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1 (Από κόρνερ που εκτελεί ο Καντουρί από τα δεξιά ο Βαρέλα παίρνει την πρώτη κεφαλιά και ο Μάτος εξ επαφής στέλνει την μπάλα στα δίχτυα)

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ