ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Οι δύο ενδεκάδες του Μαρτίνς

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ /  EUROKINISSI)
Μαρτίνς, Καμαρά EUROKINISSI

Εντελώς άλλη ενδεκάδα θα παρατάξει απόψε ο Πέδρο Μαρτίνς στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο (19.30), συγκριτικά με αυτή που έχει στο μυαλό του για το ματς Κυπέλλου της Πέμπτης, όπου ο Γιάγια Τουρέ θα έχει... ολόφρεσκη παρέα. Η επίδραση του ΠΑΟΚ και τα παράπονα για την ΕΠΟ

Στην 4η στροφή του πρωταθλήματος μπαίνει απόψε (19.30) ο Ολυμπιακός με στόχο τη μοναξιά στην κορυφή, έξι ημέρες πριν από τη συνάντηση κορυφής με τον ΠΑΟΚ.

Αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς η νίκη στη Νέα Σμύρνη σε βάρος του «πληγωμένου» Πανιωνίου που σε τρία παιχνίδια ως τώρα έχει συλλέξει μόλις έναν βαθμό. Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, το αποψινό ματς είναι και το πρώτο εκτός έδρας για τους «ερυθρόλευκους» στο πρωτάθλημα.

Για το τι ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς ενημερωθήκατε αναλυτικά από το Sport24 και το βράδυ της Κυριακής και νωρίτερα σήμερα (Δευτέρα). Ο Πορτογάλος τεχνικός θα κινηθεί σε νορμάλ πλαίσια, προκειμένου και να φρεσκάρει την ομάδα, αλλά και να μην αλλοιώσει τη χημεία της. Εντελώς διαφορετική ενδεκάδα, ωστόσο, στην οποία είναι πιθανό να μη δούμε ούτε έναν από τους -έως τώρα- βασικούς, θα παραταχθεί στον αγώνα Κυπέλλου της Πέμπτης (27/9) με αντίπαλο τον Λεβαδειακό (21.30).

Όλα αυτά, βεβαίως, δεν θα γίνουν μόνο επειδή υπάρχουν παίκτες που θα πρέπει να πάρουν χρόνο συμμετοχής, ώστε να μπουν σταδιακά στην εξίσωση της ενδεκάδας, αλλά κι επειδή ακολουθεί το μεγάλο ματς με αντίπαλο τον «δικέφαλο του Βορρά», άρα κάποιοι θα πρέπει να πάρουν ανάσες. Πριν φτάσουμε εκεί αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες η διοίκηση του Ολυμπιακού έθεσε αίτημα μετάθεσης του αγώνα Κυπέλλου της Πέμπτης, προκειμένου να διεξαχθεί μια μέρα νωρίτερα.

Αυτό έγινε με το σκεπτικό Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να παίξουν την ίδια μέρα Κύπελλο, ώστε να έχουν μπροστά τους και το ίδιο χρονικό διάστημα προετοιμασίας για τη μεταξύ τους αναμέτρηση (Κυριακή 30/9). Ενώ, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» -όπως υποστηρίζουν- είχαν εξασφαλίσει τη συναίνεση του Λεβαδειακού που επίσης ενδιαφέρεται περισσότερο για το πρωτάθλημα, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη της Cosmote TV, η ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα και προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια σε Πλατεία Αλεξάνδρας και Ρέντη. Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι στον Ολυμπιακό δεν είχαν κανένα πρόβλημα να παίξουν Δευτέρα και Τετάρτη, παρότι δεν θα έχουν μεσολαβήσει δύο "γεμάτα" 24άωρα. Ο κανονισμός, άλλωστε, αναφέρει ότι "μια ομάδα δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει δύο αγώνες σε διάστημα μικρότερο των δύο ημερών", όχι ότι αυτό απαγορεύεται, αν υπάρχει η σχετική συναίνεση και επιθυμία.

Με λίγα λόγια, η επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ αρνήθηκε -«χωρίς σοβαρό λόγο» λένε στον Πειραιά- να δεχθεί το αίτημά τους, γεγονός που εκτιμούν ότι επηρεάζει, έστω κι έμμεσα την προετοιμασία, για το ντέρμπι της Κυριακής. Είναι δεδομένο, άλλωστε, ότι στον αγώνα Κυπέλλου μεσοβδόμαδα θα αγωνιστεί όχι μόνο ο Γιάγια Τουρέ, αλλά κι όλοι όσοι έχουν παίξει ως τώρα από ελάχιστα ως καθόλου. Από αύριο θα γίνει μια πρώτη προσέγγιση για εκείνο το ματς, αφού προηγείται το αποψινό με τον Πανιώνιο. Δεν θα είναι υπερβολή, πάντως, όσοι βρεθούν σε τρεις μέρες στο «Γ. Καραϊσκάκης» ή έστω παρακολουθήσουν τον αγώνα από την τηλεόραση να δουν τον Ιβοριανό μαζί με Γκιγιέρμε, Ζοσέ Σα, Σισέ, Κούτρη, Βρουσάι, Ναουέλ, Μάνο...

Επειδή, ωστόσο, σε λίγες ώρες έχουμε το κομβικό ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός, καλό είναι να αναφέρουμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα... μαρτυρήσει την αποψινή ενδεκάδα το απόγευμα στην προβολή του βίντεο, με την επιπρόσθετη πληροφορία ότι τα εισιτήρια για τη «Θύρα 1» του γηπέδου της Νέας Σμύρνης που θα φιλοξενηθούν οπαδοί του Ολυμπιακού εξαντλήθηκαν. Οπότε όσοι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί δεν έχουν εξασφαλίσει θέση, καλύτερα να μην προσεγγίσουν καν το γήπεδο, για ευνόητους λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ