ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Όταν "σκορπάει" τον αντίπαλο στο δεύτερο ημίχρονο

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΟΣΦΠ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να φτάσει σε μεγάλο ευρωπαϊκό σκορ και ενώ το πρώτο ημίχρονο είχε λήξει χωρίς γκολ. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει. (VIDEOS)

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν, διαλύοντάς την με 4-0 και παίρνοντας το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου τον περιμένει η ανερχόμενη δύναμη της Τουρκίας, Μπασακσεχίρ.

Οι Πειραιώτες ήταν απολαυστικοί απέναντι στους Τσέχους, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο σε όλο το 90λεπτο. Βέβαια, η... καταιγίδα ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πέτυχαν όλα τα γκολ τους και έφτασαν σε ένα εμφατικό σκορ. Η λευκή ισοπαλία του πρώτου ημιχρόνου μετατράπηκε σε "πάρτι" από τους ερυθρόλευκους, που έκαναν ό,τι ήθελαν στο χορτάρι.

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός φτάνει σε θρίαμβο σε ένα ευρωπαϊκό του παιχνίδι και ενώ στο πρώτο μέρος είχε μείνει στο μηδέν. Άλλες τέσσερις φορές έχει πετύχει τέσσερα ή και παραπάνω γκολ σε δεύτερα ημίχρονα, φτάνοντας σε μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες και οι τρεις εξ αυτών ήταν σε προκριματικούς όπως και τώρα με την Πλζεν.

ΤΕΣΣΑΡΕΣ, ΠΕΝΤΑΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΑ ΣΕ ΕΝΑ 45ΛΕΠΤΟ

Η αρχή έγινε τη Μοζίρ το 1997 στον δρόμο για τους ομίλους του Champions League. Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τους Λευκορώσους στο ΟΑΚΑ και για περίπου μια ώρα δυσκολεύτηκε πολύ. Ο Νινιάδης όμως έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 59', για να ακολουθήσουν άλλα τέσσερα γκολ, που έφεραν το 5-0. Ο Γκόγκιτς έβαλε δυο γκολ στο 63' και στο 68', ο Γεωργάτος στο 75' και ο Αλεξανδρής στο 80' διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Ένα χρόνο μετά, ο Ολυμπιακός έπαιξε προκριματικά Champions League με την Ανόρθωση και στο πρώτο ματς νίκησε 2-1 στο ΟΑΚΑ. Η ρεβάνς ήταν δύσκολη και έγινε ακόμα δυσκολότερη μετά το γκολ του Μιχαϊλοβιτς στο 33' για τους Κυπρίους, που είχαν σκορ πρόκρισης στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι και στο 47' ο Γεωργάτος έκανε το 1-1, για να έρθει δέκα λεπτά αργότερα ο Τζόρτζεβιτς και να κάνει το 1-2. Η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κρισμάρεβιτς στο 80', αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδος με τους Τζόρτζεβιτς (85') και Γκόγκιτς (91') έφτασαν στο τελικό 2-4.

Για να φτάσουμε στο 2008. Ολυμπιακός και Χέρτα παίζουν την πρόκριση στους "32' του Europa League στο κατάμεστο "Γ. Καρασκάκης". Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στους Γερμανούς που έχουν ως μοιραίο παίκτη τον Μάρκο Πάντελιτς (0-0). Η επανάληψη όμως ανήκει στην ομάδα του Βαλβέρδε που παίρνει την πρόκριση με το εμφατικό 4-0. Οι Ντουντού (54'), Γκαλέτι (67'), Τοροσίδης (86') και Ντιόγκο (88') μετέτρεψαν σε θρίαμβο τη δύσκολη αναμέτρηση με την ομάδα του Βερολίνου.

Δυο χρόνια μετά, ο απογοητευμένος- από την απώλεια του πρωταθλήματος- Ολυμπιακός τερματίζει τελευταίος στα playoffs και αναγκάζεται να ξεκινήσει στο Europa από τα μέσα Ιούλη. Αντίπαλος η αδύναμη Μπέσα Καβάγιε από την Αλβανία, την οποία φιλοδωρεί με 11 γκολ μέσα σε μια εβδομάδα. Το 6-1 μάλιστα της ρεβάνς, στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκης, αποτελεί την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού και ενώ το αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος ήταν 0-0. Ο Ντουντού στο 46' άνοιξε το σκορ, ισοφάρισε στο 48' ο Λαζαρέφσκι και στο 53' ο Ντάρμπισιρ έκανε το 2-1. Ακολούθησε ένα γκολ του Μαρέσκα (75'), άλλα δυο από Ντουντού και Φετφατζίδη στο ίδιο λεπτό (88'), για να κλείσει το σκορ εκ νέου ο Μαρέσκα στο 90'.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ