ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι λύσεις για τα "φτερά"

Ολυμπιακός: Οι λύσεις για τα "φτερά"

Οι επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς που έχει χάσει ως το καλοκαίρι τον Λάζαρο και για έναν μήνα τον Ζιλ Ντίας. Οι εσωτερικές μεταθέσεις, ο πασπαρτού Ανδρούτσος, το δίδυμο αριστερά και το 4-4-2.

Μαζεμένα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί τελευταία για τον Πέδρο Μαρτίνς και μάλιστα στις ίδιες θέσεις του γηπέδου. Η πρώτη... τρύπα δημιουργήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού λίγες μέρες έπειτα από τη μετακίνηση με δανεισμό του Γιάννη Μασούρα στον Πανιώνιο, έπαθε θλάση ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα είναι ξανά διαθέσιμος την επόμενη Κυριακή για την εντός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη (10/3).

Σα να μην έφτανε αυτό και ο πολύπειρος Βασίλης Τοροσίδης δεν έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικός στη σερί καταπόνηση (σ.σ. είναι εκτός και για την αποψινή αναμέτρηση με τη Λαμία), με αποτέλεσμα να αγωνιστούν τελευταία στο δεξί άκρο ο στόπερ Μεριά, ο πασπαρτού Ανδρούτσος και ο κλασικός αριστεροπόδαρος Κούτρης.

Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει πλέον και στα "φτερά" της επίθεσης, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να υποβάλλεται σε επέμβαση για ρήξη χιαστού και μάλιστα στο ίδιο γόνατο, γεγονός που επιτάσσει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή και υπομονή στην αποθεραπεία με τις προβλέψεις να τοποθετούν την επιστροφή του το καλοκαίρι, πιθανότατα τον Ιούλιο. Άρα θα χάσει κι ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας, ίσως και τα πρώτα ματς της προκριματικής φάσης για το Champions League.

Από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έχει τεθεί νοκ άουτ και ο Ζιλ Ντίας, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα, με βαριά θλάση στον οπίσθιο μηριαίο. Κάτι που σημαίνει ότι οι καθαροί εξτρέμ, μετά και τον δανεισμό του Μάριου Βρουσάι στη Βίλεμ, έχουν περιοριστεί στον Ποντένσε που παίζει διαρκώς από το ξεκίνημα της σεζόν και στον Γιώργο Μασούρα.

Η τεχνική ηγεσία είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων να αναδιοργανώσει το πλάνο. Αναγκαστικά στην εξίσωση για τα άκρα της επίθεσης θα μπουν όχι μόνο ο Γκερέρο που έχει πάρει ήδη χρόνο σε αυτό το ρόλο, αλλά και ο Φράνκο Σολδάνο, όπως είχε συμβεί και στο πρώτο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία.

Επίσης, για τις ίδιες θέσεις υπολογίζεται και ο 21χρονος Ανδρούτσος, μιας κι έχει δοκιμαστεί και πέρυσι σε ανάλογες αποστολές, ενώ για αριστερά ο κόουτς έχει στο μυαλό του και τη λύση με τον Τσιμίκα μπακ και τον Κούτρη χαφ, όποτε χρειαστεί.

Παράλληλα, σε ορισμένα παιχνίδια ή στη διάρκεια αγώνων θα δούμε και το 4-4-2, σε πιο "καθαρή" μορφή, με τον Φορτούνη να ξεκινά τις προσπάθειές του από την άκρη, κυρίως δεξιά, και να εναλλάσσεται με τον αντίστοιχο εξτρέμ. Όσο θα παίζουν μαζί Ποντένσε, Μασούρας, πάντως, ο Πορτογάλος θα πάρει περισσότερο χρόνο δεξιά και όχι αριστερά που τον είχαμε συνηθίσει ως τώρα, αφού φαίνεται πως τον βολεύει περισσότερο και είναι πιο ουσιαστικός.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ