ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μεριά και το πλάνο Μαρτίνς για τη ρεβάνς με Πλζεν

Ολυμπιακός: Ο Μεριά και το πλάνο Μαρτίνς για τη ρεβάνς με Πλζεν

Τι είδε στην Τσεχία και τι ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς για την υποδοχή της Πλζεν. Ο σίγουρος Μεριά, οι δύο θέσεις που "παίζονται", ο αντί - Φορτούνης και το 4-3-3.

Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα στην "Ντουσάν Αρίνα", ο Πέδρο Μαρτίνς σκούπισε τον ιδρώτα του κι αποτύπωσε τις πρώτες σκέψεις με φόντο τον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης.

" Η ζέστη ήταν αφόρητη, βλέπετε ότι συνεχίζω να ιδρώνω. φανταστείτε πόσο επηρέασε τους ποδοσφαιριστές", ήταν μία από τις πρώτες ατάκες του Πορτογάλου τεχνικού μπροστά στην κάμερα:

" Ήταν δύο ομάδες που κυνήγησαν το γκολ γιατί είναι επιθετικές. Υπήρχαν στιγμές που μας δημιούργησαν δυσκολίες. Από το 35' έως το 55' κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα και μας δυσκόλεψαν πολύ, αλλά μετά ισορροπήσαμε. Ήταν δύο ομάδες που κυνήγησαν το γκολ και ο ρυθμός ήταν πολύ υψηλός".

Τι δεν άρεσε, όμως, του 49χρονου τεχνικού; Τι θέλει να αλλάξει στη ρεβάνς;

" Θέλαμε να βγάλουμε ποιότητα στο παιχνίδι μας, αλλά φάνηκαν αρκετές ελλείψεις και δεν δείξαμε αυτό που περιμέναμε. Είχαμε θέματα στην τελική πάσα, μας έλειψε πολύ αυτό. Δεν μας βοήθησε να δημιουργήσουμε δυσκολίες στον αντίπαλο μας γιατί δεν ήμασταν καλοί στην τελική πάσα. Νομίζω πως τίποτα δεν έχει τελειώσει γιατί απομένουν ακόμα 90 λεπτά και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο".

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΤΙ - ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Για πολλούς δεν υπήρξε τελική πάσα επειδή δεν υπήρχε και ο Κώστας Φορτούνης στο γήπεδο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συνέβαινε αν ο 26χρονος κάπτεν, ο πιο διαδραστικός παίκτης στην ομάδα του Ολυμπιακού βρισκόταν στην ενδεκάδα, ωστόσο, όταν έχει συμμετοχή σε ένα από τα δύο γκολ της ομάδας, στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο έλειψε...

Ο 26χρονος μπαλαντέρ, ωστόσο, δεν θα είναι για αρκετό καιρό ακόμη στο πλάνο της τεχνικής ηγεσίας. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να βρει λύσεις. Η πρόκριση σε βάρος της Πλζεν στον επαναληπτικό της προσεχούς Τρίτης είναι μονόδρομος, για να εξασφαλιστεί η παρουσία σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ό,τι θέλει έναν ακόμη επιτελικό μέσο στην ομάδα, για να πλαισιώσει τον Βαλμπουενά, αλλά ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλά, αλλά στα 34ά του δεν είναι και για... χόρταση. Θέλει διαχείριση για να βγάλει την ποιότητά του στο γήπεδο ο Γάλλος, ο οποίος ως τώρα έχει ανάσες για μια ώρα αγώνα. Το είδαμε και στο φιλικό με τη Νότιγχαμ, το είδαμε και το βράδυ της Τρίτης στην Τσεχία.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΜΕΡΙΑ

Ακόμη και σήμερα, ωστόσο, να αποκτηθεί αντί – Φορτούνης, δικαίωμα συμμετοχής απέναντι στην Πλζεν δεν θα έχει. Θα ετοιμαστεί για τα επόμενα. Εκείνος που έρχεται και... παίζει, ενώ θα έπαιζε και χθες αν η ομάδα του δεν έφτανε στο τέλος της διαδρομής του Κόπα Άφρικα είναι ο Γιασίν Μεριά.

Ειδοποίησε ότι θα βρίσκεται στη χώρα μας αύριο Πέμπτη (25/7). Όλα δείχνουν ότι πέντε μέρες μετά θα βρίσκεται όχι απλά στον πάγκο, αλλά στην ενδεκάδα, πλάι στον Σεμέδο, ο οποίος υπήρξαν στιγμές που νόμιζες ότι ήταν μια άμυνά μόνος του κόντρα στους Τσέχους.

Αυτή η αλλαγή, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο τραυματία, κάτι που έχει συμβεί και με τον Βούκοβιτς μερικές μέρες νωρίτερα, είναι "κλειδωμένη" από τώρα. Κι ας τα πήγε τόσο καλά ο Μπα που έπαιξε για 70 λεπτά, χωρίς να προλάβει να κάνει ζέσταμα...

Καλά λειτούργησε για τον Ολυμπιακό και το 4-3-3 του τελευταίου ημιώρου με τον Γκιλιέρμε "κόφτη", και τους Μπουχαλάκη – Καμαρά εσωτερικούς χαφ, τον πρώτο δεξιά και τον δεύτερο αριστερά. Θα την ξαναδούμε αυτή τη διάταξη, αλλά όχι την προσεχή Τρίτη και δύσκολα σε αγώνα του "Καραϊσκάκη".

Στη ρεβάνς πάλι ο Βαλμπουενά θα είναι βασικός. Όχι μόνο επειδή μπορεί να δώσει πολλά στο δημιουργικό σκέλος, όπως έγινε με τη Νότιγχαμ, αλλά και για τα "στημένα" του. Από τρία δικά του κόρνερ μπήκαν και ισάριθμα γκολ με τη Φόρεστ κι αυτό δεν το ξεχνά ο κόουτς.

Ο ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΔΕΥΤΕΡΕΣ" ΜΠΑΛΕΣ

Στο μυαλό του κόουτς, πάντως, βρίσκεται ο Μαντί Καμαρά ως βασική επιλογή στη ρεβάνς για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να δώσει περισσότερη ενέργεια, τρεξίματα και ταχύτητα στον άξονα, καθώς και να μαζέψει περισσότερες "δεύτερες" μπάλες. Αρκετές από αυτές που σκόρπισε ο Ολυμπιακός στην Τσεχία με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ανακτούν σχετικά εύκολα τη μπάλα έξω από την περιοχή του Σα.

Χρόνο συμμετοχής στον επαναληπτικό θα πάρει σίγουρα και ο Ελ Αραμπί, ο οποίος θα έπαιζε και στο πρώτο ματς, ως αλλαγή, αν δεν είχε αποχωρήσει αναγκαστικά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Μαροκινός διεθνής δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος, αλλά μέσα στην αντίπαλη περιοχή μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από τον Γκερέρο., ακόμη και με ατομική ενέργεια.

Οι πιθανότητες να βρει θέση στο αρχικό σχήμα είναι περιορισμένες, μιας και δεν έχει ακόμη την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, ωστόσο, το τερέν θα το πατήσει στη διάρκεια του αγώνα. Κάτι αντίστοιχο είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με τον Μπρούνο, στον οποίο ποντάρει πολλά ο κόουτς. Τις επόμενες ημέρες, πάντως, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πολύ περισσότερο...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ