ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με Φορτούνη για την κούπα

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά το θέλει αήττητος. Την Κυριακή (28/6, 21.30) με την ΑΕΚ, με τον Φορτούνη βασικό, πηγαίνει για το "τέσσερα στα τέσσερα" στα playoffs που θα του εξασφαλίσει το 45ο πρωτάθλημα.

Ο τρόπος που μπήκε στα playoffs ο Ολυμπιακός είναι εντυπωσιακός. Νίκη με ΠΑΟΚ, με Άρη και Παναθηναϊκό. Το βράδυ της Κυριακής (28/6, 21.30) οι "ερυθρόλευκοι" κοντράρονται με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και αν επικρατήσουν θα κατακτήσουν και τυπικά το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους. Ό,τι κι αν συμβεί στα υπόλοιπα έξι ματς, η διαφορά από τη δεύτερη θέση δεν θα καλύπτεται. Η φετινή κούπα είναι σαφές πως θα καταλήξει στο λιμάνι, αλλά ο στόχος δεν είναι μόνο αυτός, είναι και να κατακτηθεί το πρωτάθλημα χωρίς ήττα.

Ύστερα από 29 φετινούς αγώνες στη Super League, 26 στην κανονική διάρκεια και τρεις στα playoffs, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς μετρούν 23 νίκες και έξι ισοπαλίες. Εντυπωσιακός απολογισμός. Μία από αυτές τις ισοπαλίες ήταν το παιχνίδι με την Ένωση στο ΟΑΚΑ, για την 21η αγωνιστική. Στο ματς της Κυριακής λοιπόν, ο στόχος είναι διπλός: 24η νίκη σε 30 αγώνες και κατάκτηση της Super League 2019-2020. Κι αυτό να μη γίνει στο ΟΑΚΑ, πιθανότατα θα το δούμε με τον ΟΦΗ στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 5η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Ο στόχος όμως είναι να τελειώσουν όλα από τώρα.

Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού είναι η συνέπεια. Η σταθερότητα. Όχι μόνο στα αποτελέσματα, αλλά και στον τρόπο που συνηθίζει ο Μαρτίνς να κατεβάζει κάθε φορά την ομάδα του. Έτσι κι αυτή τη φορά ο Πορτογάλος δεν αναμένεται να χαράξει διαφορετικό δρόμο από αυτόν που επιλέγει τις περισσότερες φορές.

Με άλλα λόγια, ο Ζοζέ Σα θα παραμείνει κάτω από τα γκολπόστ. Ο Ελαμπντελαουί θα χρησιμοποιηθεί στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Τσιμίκας στο αριστερό, ενώ οι Σεμέδο και Μπα, που έχουν ταιριάξει και συνθέτουν φοβερό δίδυμο, θα βρίσκονται στο κέντρο των μετόπισθεν. Οι τρεις χαφ θα διατηρηθούν. Η κλασική επιτυχημένη συνταγή, οι τρεις ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά: Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά.

Η διαφοροποίηση σε σχέση με τον μεσοβδόμαδο αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ είναι η διαφαινόμενη χρησιμοποίηση του Φορτούνη αντί του Λοβέρα στο ένα άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Αργεντινός θα μείνει στον πάγκο και ο "Φορτού" θα πάρει φανέλα βασικού. Κλειδωμένες και οι άλλες δύο θέσεις. Ο Μασούρας στο άλλο φτερό και ο Αραμπί των 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις στη γραμμή κρούσης.

ΜΕ... ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Ο Φορτούνης όσο περισσότερο αγωνίζεται, τόσο καλύτερα βρίσκει τον καλό του εαυτό. Ο Μαρτίνς δήλωσε στη Nova για τον 27χρονο: "Ο Κώστας δουλεύει πολύ, έχει επανέλθει. Βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, βρίσκει τον εαυτό του σιγά-σιγά. Είναι ένας παίκτης, στον οποίο βασιζόμαστε πάρα πολύ και πάντα τον υπολογίζουμε. Δυστυχώς, είχε έναν τραυματισμό, απουσίασε για πολύ καιρό. Μετά, δεν ήταν εύκολο να επιστρέψει, επειδή η ομάδα πήγαινε πάρα πολύ καλά κι είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα. Όμως, φυσικά τον υπολογίζουμε, είναι ένας παίκτης που πάντα θέλουμε να είναι δυνατός και νομίζουμε, ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση".

Παρεμπιπτόντως, στα τελευταία παιχνίδια με την ΑΕΚ, εντός κι εκτός έδρας, τα έχει καταφέρει περίφημα. Στις 7 Οκτωβρίου 2018 είχε σημειώσει φοβερό γκολ στο ΟΑΚΑ, στο 1-1, ενώ στις 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Φάληρο είχε σημειώσει δύο γκολ στο 4-1. Έχοντας αφήσει μια καλή πίσω τη ρήξη χιαστού που τον έθεσε νοκ άουτ για μήνες, ο "Φορτού" έχει πραγματοποιήσει φέτος 13 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, με απολογισμό ένα γκολ και μια ασίστ.

Υπενθυμίζεται ότι στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την Ένωση έχουν συμπεριληφθεί οι εξής ποδοσφαιριστές: Σα, Αλέν, Τζολάκης, Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας,Καφού, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Λοβέρα, Μπρούνο, Φορτούνης,Χασάν, Ελ Αραμπί. Ο Ματιέ Βαλμπουενά έμεινε εκτός αποστολής, καθώς δεν είναι 100% έτοιμος, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα έχει μπροστά της τον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ και ασφαλώς τη ρεβάνς με τη Γουλβς. Η διαχείριση είναι υπερβολικά σημαντική για τον Ολυμπιακό, που πραγματοποιεί μια από τις κορυφαίες σεζόν της ιστορίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Χωρίς Βαλμπουενά με ΑΕΚ
Ελαμπντελαουί: "Είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις"
Αλέφαντος: Το ύστατο χαίρε, σκεπασμένη με τη σημαία του Ολυμπιακού η σορός του
Η Ίντερ ετοιμάζει "μπάσιμο" για τον Καμαρά
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ