ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: H κριτική των ερυθρόλευκων

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 4-0 την Κράσνονταρ και έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 4-0 την Κράσνονταρ και με σκόρερ τους Γκερέρο, Ραντζέλοβιτς (2) και Ποντένσε έκανε το τεράστιο βήμα για την επιστροφή του στους ομίλους του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστικοί κι έχοντας σε απίστευτη βραδιά τον 22χρονο Σέρβο, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ και άλλαξε όλο το ματς, έφθασαν μια ανάσα από την πρόκριση, ενόψει και της ρεβάνς της Ρωσίας. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των Πειραιωτών.

ΣΑ: Από τα λίγα παιχνίδια που ο Πορτογάλος δεν χρειάστηκε να επέμβει. Δεν χρειάστηκε να φανεί τόσο καθοριστικός όσο για παράδειγμα στην προηγούμενη σειρά με αντίπαλο την Μπασακσεχίρ. Οι Ρώσοι δεν τον απείλησαν ευθέως, ένα σουτ του Μπεργκ στην τελευταία του φάση πριν αποχωρήσει πέρασε άουτ.

ΟΜΑΡ: Σπουδαίο ματς από τον Νορβηγό. Πανταχού παρών σε άμυνα και επίθεση. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν καλό σε άμυνα και επίθεση. Είχε καταλυτικές επεμβάσεις, απομακρύνοντας για παράδειγμα τελευταία στιγμή κι ενώ ο Όλσον είχε μπει στην περιοχή, αλλά κι επιθετικά είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Ποντένσε κυρίως, αλλά και τον Ραντζέλοβιτς όταν ο Σέρβος πέρασε μέσα.

ΣΕΜΕΝΤΟ: Τι να πει κανείς για τον Πορτογάλο; Άλλο ένα ματς που κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του. Ο Σεμέντο έκανε ένα και μοναδικό λάθος. Όταν δεν έδιωξε καλά, ο Μπεργκ πήρε την κόντρα και γέμισε για τον Σουλεϊμάνοβ. Σε όλο το υπόλοιπο ματς αψεγάδιαστος. Σωστές απομακρύνσεις, πρώτος στην μπάλα, αμυντικός επιπέδου.

ΜΕΡΙΑ: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού είναι φανερό ότι έχει... δέσει. Ο Τυνήσιος βρίσκεται καλά με τον Πορτογάλο, έχουν καλή χημεία και αυτό βγαίνει στο ματς. Ο Αφρικανός είχε για ένα ακόμη ματς καλές τοποθετήσεις, ενώ το σημαντικότερο ότι... εξαφάνισε τον Μάρκους Μπεργκ. Μετρημένα στα δάχτυλα τους ενός χεριού τα λάθη που έκανε.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Ακόμη μία τρομερή εμφάνιση από τον Έλληνα διεθνή αριστερό μπακ. Είχε και την τύχη ο Μασούρας να τον βοηθά αρκετά στην κάλυψη. Ο Τσιμίκας ήταν σχεδόν απροσπέλαστος αμυντικά, ενώ κι επιθετικά είχε ωραίες κινήσεις. Βγήκε από την πλευρά, έκανε σέντρες, δοκίμασε κι ένα σουτ από μακριά, έστω κι αν ο Σαφόνοβ το εξουδετέρωσε.

ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ: Ο Βραζιλιάνος ήταν καλός, σε όλο το ματς. Μαζί με τον Μπουχαλάκη κράτησαν το κέντρο και έδωσαν πολλές μονομαχίες για να περιορίσουν κυρίως τον Βάντερσον. Ο Γκιλιέρμε δεν έκανε τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από όσα μας έχει συνηθίσει.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Πολύ καλή παρουσία από τον Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή. Σταθερός, έπαιξε κοντά με τον Γκιλιέρμε κι έκοβαν το πρώτο κύμα των όποιων επιθέσεων έκανε η ρωσική ομάδα. Η επιβράβευση αυτού του σούπερ παιχνιδιού ήλθε στο τέλος, όταν με εξαιρετικό σκάψιμο έδωσε την ασίστ στον Ποντένσε για να σκοράρει.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Ο Γάλλος είναι κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Σε κάτι τέτοια κρίσιμα ματς φαίνεται η αξία του Βαλμπουενά. Δεν χρειάζεται να κάνει το εξεζητημένο, κάνει το απλό. Όπως απλή ήταν η διαγώνια πάσα για τον Ραντζέλοβιτς, με αποτέλεσμα ο Σέρβος να κάνει το 2-0. Σε ανύποπτο χρόνο μπορεί να σου κάνει τη διαφορά κι αυτό έκανε και σήμερα.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Ο Πορτογάλος έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Κράσνονταρ. Κυριολεκτικά, δεν είναι μεταφορικό αυτό. Όποτε έβγαινε από τα δεξιά, γινόταν φάση. Κυνήγησε το γκολ, τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο. Κρίμα θα ήταν μην το πετύχει. Έκανε το 4-0 με εξαιρετικό τσίμπημα της μπάλας.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Μπορεί να μη σκόραρε, αλλά κυνήγησε κι αυτός το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε αρκετά. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με σουτ εκτός περιοχής δοκίμασε τον Σαφόνοβ. Δεν είναι όμως μόνο το επιθετικό κομμάτι. Ο Αγρινιώτης εξτρέμ προσέφερε απίστευτες βοήθειες αμυντικά. Όχι μόνο στον Τσιμίκα - πόσες φορές τον είδαμε να γυρνά πίσω για να διώξει - αλλά και όταν έκοψε τον Μπεργκ κεντρικά, την ώρα που ο Σουηδός ήταν έτοιμος να κάνει το σουτ.

ΓΚΕΡΕΡΟ: O Iσπανός αισθάνεται καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Μην ξεχνάμε, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και το δρόμο για την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Κράσνονταρ. Και τι γκολ. Ο Ίβηρας ξεμαρκαρίστηκε κι έκανε το τέλειο πλασέ με το δεξί. Με τη βοήθεια του δοκαριού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ: Αυτός που άλλαξε όλο το ματς. Ο Σέρβος δεν σταματά να μας εκπλήσσει, δεν σταματά να εντυπωσιάζει. Όταν μπήκε το σκορ ήταν 1-0, μέσα σε επτά λεπτά πέτυχε δύο γκολ και έκανε το 2-0 και 3-0. Αξιοποίησε την εξαιρετική διαγώνια του Βαλμπουενά και τελείωσε τη φάση εντός περιοχής, ενώ το σουτ που έκανε εκτός περιοχής ήταν εξαιρετικό και νίκησε τον Σαφόνοβ. Απίθανος ο Σέρβος.

ΚΑΜΑΡΑ: Πέρασε στη θέση του Βαλμπουενά στο 87ο λεπτό. Αγωνίστηκε ελάχιστα.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Πέρασε στη θέση του Ποντένσε στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου. Ασφαλώς και δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ