ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η... κατρακύλα της Μονακό εμπόδιο για Ντίας

Nottingham Forest's Gil Dias, right and Burton Albion's Jamie Allen battle for the ball, during  the fourth round Football League Cup soccer match between Burton Albion and Nottingham Forest,  at the Pirelli Stadium, in Burton, England, Tuesday, Oct. 30, 2018. (Nigel French/PA via AP)
Nottingham Forest's Gil Dias, right and Burton Albion's Jamie Allen battle for the ball, during the fourth round Football League Cup soccer match between Burton Albion and Nottingham Forest, at the Pirelli Stadium, in Burton, England, Tuesday, Oct. 30, 2018. (Nigel French/PA via AP) AP

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η Μονακό στην μάχη της παραμονής στη Ligue1, γεγονός που υψώνει εμπόδιο για τη μετακίνηση του Ζιλ Ντίας στον Ολυμπιακό. Τι υποστηρίζουν σε Γαλλία και Πορτογαλία για τον 22χρονο εξτρέμ.

Η σεζόν στη Μονακό εξελίσσεται με έναν τρόπο, που ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Μετά από 21 αγωνιστικές, η ομάδα του Πριγκιπάτου έχει συγκεντρώσει μόλις 15 βαθμούς στην Ligue1, βρίσκεται στην προτελευταία θέση του πίνακα κατάταξης και θα δώσει μάχη αποφυγής του υποβιβασμού με τις Καέν, Αμιέν, Ντιζόν και Γκινγκάμπ!

Ακόμη και η πρόσληψη του Τιερί Ανρί στην τεχνική ηγεσία των Μονεγάσκων δεν στάθηκε αρκετή για να διορθώσει τα πράγματα, με τον 42χρονο τεχνικό μεταξύ άλλων προβλημάτων να αντιμετωπίζει και αυτά που αφορούν τραυματισμούς βασικών παικτών.

Ο Ανρί ψάχνει να πιαστεί από όπου μπορεί, γεγονός που φέρνει στο προσκήνιο κάθε πιθανή λύση που θα μπορούσε να έρθει στο προσκήνιο και να δώσει βοήθεια στον αγώνα της Μονακό για... επιβίωση. Και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Ζιλ Ντίας.

Ο 22χρονος Πορτογάλος εξτρέμ έχει υπογράψει τον διετή δανεισμό του στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ωστόσο η παρουσία του εκεί δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε. Εδώ εμφανίζεται ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς, που έχει ξεχωρίσει τον συμπατριώτη του ως την ιδανική λύση αυτή την περίοδο για την ενίσχυση των ερυθρολεύκων στη θέση των εξτρέμ.

Μιλάμε για μια υπόθεση που φυσιολογικά θα είχε τελειώσει σχετικά εύκολα, τουλάχιστον αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά στη Μονακό. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη κοινό παρονομαστή στην ιδιοκτησία Ολυμπιακού και Νότιγχαμ, είναι προφανές πως η αγγλική ομάδα δεν θα αποτελούσε εμπόδιο στη μετακίνηση του παίκτη στους ερυθρόλευκους. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η σχέση Ντίας - "κόκκινων" δεν λειτούργησε.

Όμως από τη στιγμή που θα τερματιστεί ο δανεισμός του στη Φόρεστ, ο Πορτογάλος εξτρέμ επιστρέφει στη... μαμά Μονακό. Οι Μονεγάσκοι έχουν τα δικαιώματα του, αυτοί αποφασίζουν και τη συγκεκριμένη στιγμή στο Πριγκιπάτο υπάρχει η σκέψη παραμονής του παίκτη στην ομάδα, για να βοηθήσει στην προσπάθεια της σωτηρίας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι πληροφορίες από την Γαλλία είναι αντικρουόμενες. Και αυτό γιατί κυκλοφορεί παράλληλα και το σενάριο που θέλει τη Μονακό στη... γύρα για εξτρέμ. Το σίγουρο είναι ότι ο Ανρί θέλει παίκτη για τα άκρα της επίθεσης. Θα βολευτεί με τον Ντίας ή θα επιμείνει για μεταγραφή; Σε κάθε περίπτωση τα περιθώρια ευελιξίας δεν είναι πολλά για τον Γάλλο τεχνικό, καθώς η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται σε εννέα μέρες.

Την ίδια στιγμή μια φαινομενικά εύκολη υπόθεση για τον Ολυμπιακό, έχει κολλήσει. Και λέμε εύκολη, γιατί είναι δεδομένο πως ο Ντίας ήταν "ψημένος" εδώ και μέρες για τους ερυθρόλευκους. Ακόμη και σήμερα (22/1) στην Πορτογαλία υποστήριζαν πως ο 22χρονος εξτρέμ ανυπομονεί να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς. Επιμένοντας πως οι πιθανότητες εξακολουθούν να είναι υπέρ μιας επικείμενης συνεργασίας Ολυμπιακού και Ντίας.

Στο κάδρο υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή: αυτή που θέλει την Μονακό να κάνει... ναζάκια, γνωρίζοντας την δεδομένη επιθυμία του παίκτη και των ερυθρολεύκων να συνεργαστούν. Αποσκοπώντας -προφανώς- σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη συμφωνία που θα αφορά τον δανεισμό του Ντίας στον Ολυμπιακό και μια καλοκαιρινή οψιόν αγοράς.

Όπως και να 'χει, η υπόθεση αυτή έχει παρουσιάσει μια κωλυσιεργία, αλλά η κατάληξη της έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, αφού ο χρόνος πιέζει όλους τους εμπλεκόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Στη λίστα και ο Μέγερι
Πότε και πού θα δείτε τις οκτώ ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ