ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η επόμενη ημέρα στα συμβόλαια

Ολυμπιακός: Η επόμενη ημέρα στα συμβόλαια
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Η διοίκηση του Ολυμπιακού περιμένει τις προτάσεις των παικτών σχετικά με τις μειώσεις στα συμβόλαια και στη συνέχεια θα προχωρήσει στις συζητήσεις. Δεν αποκλείεται αυτές να πάνε και ατομικά και όχι συνολικά με ένα ποσοστό.

Σε πολλές ομάδες και φυσικά και στον Ολυμπιακό, είναι σε εξέλιξη το θέμα συζήτησης περικοπών στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Είχαν υπάρξει άλλωστε και οι συζητήσεις των αρχηγών των ομάδων και του ΠΣΑΤ με τη Λίγκα, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. Κατά πόσο για παράδειγμα είναι απολύτως σωστό να θεσπιστεί ένα ενιαίο ποσοστό και κατά πόσο μπορούν οι ομάδες να εκπροσωπούνται μόνο από τους αρχηγούς τους. Κι αν αύριο υπάρξει κάποιος που μπορεί να κάνει προσφυγή επειδή δεν θα θέλει να συμφωνήσει και δεν θα έχει πληρωθεί τις ανάλογες δόσεις συμβολαίου;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΕΤΟΣ

Καταλαβαίνει κανείς πως η κουβέντα για τις μειώσεις αποδοχών, δεν αφορά μόνο το φέτος. Εδώ που πλέον όλοι μπαίνουν σε κλίμα επιστροφής στα γήπεδα και να δούμε αγώνες ξανά. Όπως ήδη έγινε στη Γερμανία. Εύκολα ή δύσκολα η φόρμουλα για φέτος θα βρεθεί. Στις περισσότερες ομάδες άλλωστε οι δόσεις συμβολαίων είχαν καλυφθεί. Έτσι και στον Ολυμπιακό. Που έχει φυσικά εκτός των εγχώριων διοργανώσεων και την εκκρεμότητα με τους Γουλβς για το Europa League.

Η μεγαλύτερη κουβέντα για τα συμβόλαια, θα έχει να κάνει με το μέλλον. Οι ομάδες βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται. Να αρχίσει κανείς από τα εισιτήρια; Ή μήπως από τους χορηγούς που ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν πίσω;

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ

Γιατί, όμως, μπορούν να ανατραπούν πολλές περιπτώσεις; Μα φυσικά λόγω της νέας κατάστασης. Κουβέντα θα γίνει και για το μέλλον, για τα νέα συμβόλαια. Εκεί έτσι, είναι πολύ πιθανό σε ορισμένους παίκτες να προταθούν άλλοι όροι στις συμφωνίες. Γίνεται άλλωστε σε αρκετούς συλλόγους της Ευρώπης και βλέπουμε πως ανατρέπονται καταστάσεις.

Ένα παράδειγμα χαρακτηριστικό, έχει να κάνει με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Είχε συμβόλαιο 800.000 ευρώ το χρόνο με τον Ολυμπιακό. Προ κορονοϊού, ζητούσε μέσω του ατζέντη του από ομάδες στο εξωτερικό μεγάλη αύξηση. Κοντά στα 1.400.000 ευρώ. Φυσικά η όλη κατάσταση δεν τον βοήθησε και έτσι οι συζητήσεις που κάνει με τον Ολυμπιακό είναι κοντά στις αποδοχές που είχε ήδη τώρα. Χωρίς να υπάρχει συμφωνία. Ενδιαφέρον έχει τι θα γίνει με συμβόλαια μεγάλα, άνω του εκατομμυρίου.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αυτό που φαίνεται να ισχύει αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό, είναι η διοίκηση να περιμένει τις προτάσεις των ποδοσφαιριστών. Δεν ακολούθησε δηλαδή τη… συνταγή άλλων συλλόγων, με συγκεκριμένο ποσοστό. Κι εδώ, προφανώς μπαίνει και το θέμα που έχει να κάνει με τις διαφορετικές αποδοχές ποδοσφαιριστών. Άλλο ένα συμβόλαιο 300 χιλιάδων ευρώ και άλλο 1,5 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση έτσι, περιμένει τις προτάσεις των παικτών του Ολυμπιακού και στη συνέχεια θα προχωρήσει στις συζητήσεις. Που δεν αποκλείεται να πάνε και ατομικά και όχι συνολικά με ένα ποσοστό…

Κι εδώ, νομίζω πως μπαίνει και μια άλλη παράμετρος που ίσχυε πάντα. Όχι μόνο στον Ολυμπιακό. Άλλη αίσθηση έχουν οι Έλληνες παίκτες που διαβάζουν πιο εύκολα την κατάσταση, που καταλαβαίνουν, άλλη οι ξένοι… Οι επόμενες ημέρες πάντως, θα δείξουν και την επόμενη ημέρα στα συμβόλαια των «ερυθρόλευκων». Βλέπετε υπάρχει και η λίστα με τις περιπτώσεις παικτών που μπορεί να πωληθούν. Κι εκεί, προφανώς η όποια κουβέντα θα γίνει για τα νυν συμβόλαια, ως το τέλος της σεζόν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τα γκάζια στον Σεμέδο και ο Μήτρογλου
Μαρτίνς: "Δεσμεύομαι για ανοδική πορεία και τίτλους με τον Ολυμπιακό"
Ολυμπιακός: Ο μοναδικός αήττητος στο top-20 της Ευρώπης
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ