ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο μοναδικός αήττητος στο top-20 της Ευρώπης

Ολυμπιακός: Ο μοναδικός αήττητος στο top-20 της Ευρώπης

Στα 20 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, η μοναδική αήττητη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός και η Gazzetta dello Sport αποθεώνει τους "ερυθρόλευκους" και τον Πέδρο Μαρτίνς.

Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που συμμετέχει στα 20 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και να μην έχει ηττηθεί. Η μοναδική που έχει φτάσει σε αυτό το επίτευγμα είναι ο Ολυμπιακός. Σε 26 παιχνίδια μετρά 20 νίκες και έξι ισοπαλίες.

Η Gazzetta dello Sport αποθέωσε τον αρχιτέκτονα της προσπάθειας, Πέδρο Μαρτίνς, και τους ποδοσφαιριστές του. Ο Πορτογάλος προπονητής, μάλιστα, τοποθετήθηκε στην ιταλική εφημερίδα για όσα έχει πετύχει με τον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε στο πώς έφτασε να καθοδηγεί τους "ερυθρόλευκους".

"Στην Πορτογαλία δεν υπάρχουν πολλά κλαμπ στο κορυφαίο επίπεδο. Πριν από τρία χρόνια γνώρισα τον Καρεμπέ, ο οποίος μου μίλησε για το πρότζεκτ του κλαμπ. Είναι κορυφαία ομάδα, η πρώτη στην Ελλάδα, γνωστή στην Ευρώπη με εκατομμύρια οπαδούς" είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι Ιταλοί προπονητές τον έχουν εμπνεύσει: " Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη φοβερή δουλειά του Σάκι ή του Τραπατόνι στη Μπενφίκα το 2005".

   EUROPA LEAGUE / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρτίνς έκανε λόγο για μια ομάδα που "έχει μεγαλώσει, μπορεί και δουλεύει καλά. Είναι μια μίξη έμπειρων, νέων και φιλόδοξων ανθρώπων, με σωστό χαρακτήρα και πνεύμα, με δίψα για νίκη". Ρωτήθηκε για τον Βαλμπουενά και τον αποθέωσε, κάνοντας αναφορά και στον Μπα: "Ο Βαλμπουενά έχει μεγάλη ποιότητα. Τον ήξερα καλά, αλλά δεν περίμενα να θέσει έτσι τον εαυτό του στους νέους. Έχει κάνει φανταστική δουλειά, είναι επαγγελματίας και γενναιόδωρος. Και νέοι παίκτες όπως ο Σενεγαλέζος Ουσεϊνού Μπα, έχει βελτιωθεί τόσο πολύ πνευματικά και τακτικά, που είναι έτοιμος για μεγαλύτερη ομάδα".

Ο 49χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην φετινή παρουσία του Ολυμπιακού απέναντι σε αντιπάλους όπως η Μπάγερν και η Τότεναμ: " Η μεγαλύτερη διαφορά είναι η οικονομική. Το δικό μας μπάτζετ ήταν μακριά από τα δικά τους, αλλά η διαφορά στο γήπεδο δεν φάνηκε ότι είναι το ίδιο μεγάλη, αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι στο Μόναχο και την ήττα με 2-0". Κατά τον Μαρτίνς η Μπάγερν είναι " το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League", ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον επιθετικό των Βαυαρών, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Όσο για τη ρεβάνς με τη Γουλβς; "Όλα είναι πιθανά με την ομάδα του φίλου μου Νούνο. Το πρώτο παιχνίδι ήταν ισορροπημένο". Ο προπονητής του Ολυμπιακού σχολίασε ότι ο Μάσιμο Καρέρα "μεταμόρφωσε την ΑΕΚ" και καταλήγοντας, όταν ρωτήθηκε για το φλερτ της Λάτσιο με τον Ρούμπεν Σεμέδο, απάντησε: " Είναι ισχυρή προσωπικότητα και χαρακτήρας, τρέχει για δύο, ξέρω πώς να αμυνθεί, είναι καλός και στην επίθεση. Με εμένα έχει εξαιρετική παρουσία στην Ευρώπη, με 14 συμμετοχές και τέσσερα γκολ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τα γκάζια στον Σεμέδο και ο Μήτρογλου
Μαρτίνς: "Δεσμεύομαι για ανοδική πορεία και τίτλους με τον Ολυμπιακό"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ