ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Αλλαγή διάταξης και δύο προσώπων

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς αφήνει στην άκρη το 4-3-3 με το οποίο κατέβασε τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο και επιστρέφει στο 4-2-3-1 για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αβραάμ και Βαλμπουενά ετοιμάζονται για το βασικό σχήμα.

Η προπόνηση της Παρασκευής (29/11) κύλησε χωρίς απρόοπτα στον Ολυμπιακό. Δύο μέρες πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το τελευταίο που θα ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς είναι να προκύψει τραυματισμός. Ο Πορτογάλος, σε αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο της τρέχουσας σεζόν, έχει όλο το ρόστερ διαθέσιμο, αν εξαιρεθούν ασφαλώς οι μόνιμοι απόντες.

Το βράδυ της Κυριακής (1/12, 19.30) οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μόνο ένα αποτέλεσμα στο μυαλό τους, τη νίκη. Αυτό που έχει γίνει ξεκάθαρο στις τάξεις της ομάδας, είναι ότι ακόμα και η ισοπαλία δεν θα είναι καλό αποτέλεσμα. Με την κατάκτηση των τριών βαθμών, ο Ολυμπιακός θα είναι μόνος πρώτος στη Super League μετά από 12 αγωνιστικές. Ο δρόμος μέχρι τέλους μπορεί να είναι μακρύς, αλλά κάθε παιχνίδι έχει τη σημασία του. Πόσο μάλλον αυτό κόντρα στον έτερο διεκδικητή του τίτλου. Το παιχνίδι με την Τότεναμ μπορεί να πίκρανε, αλλά πέρασε. Και τώρα, αφού επισημάνθηκαν τα λάθη κάτω από την αυστηρή ομιλία του προπονητή, μπροστά υπάρχει μόνο ο ΠΑΟΚ.

Στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τρεις χαφ, τους Γκιλιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκη. Αναμενόμενο. Με την επιστροφή στις εντός των συνόρων υποχρεώσεις, ο Ίβηρας τεχνικός των "ερυθρόλευκων" επαναφέρει το 4-2-3-1. Τουλάχιστον αυτές είναι οι ενδείξεις που υπάρχουν. Με αυτή τη διάταξη έχει δώσει τα περισσότερα φετινά της παιχνίδια η ομάδα, με αυτή κατόρθωσε να εξασφαλίσει είσοδο στο Champions League. Με δεκάρι τον Ματιέ Βαλμπουενά, τον 35χρονο Γάλλο που με τα πέντε γκολ και τις οκτώ ασίστ σε 17 παιχνίδια έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο πρόσφατος τραυματισμός του και ακολούθως η επιβάρυνση της κατάστασής του μετά την επιστροφή στη δράση, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τα παιχνίδια με ΟΦΗ, ΑΕΚ και Ατρόμητο, αλλά και το εντός έδρας με τη Μπάγερν. Ο υγιής Βαλμπουενά αποτελεί μια υπεροπολύτιμη μονάδα που δίνει λύσεις. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως βρίσκεται στο 100% της κατάστασής του. Εκτός απροόπτου, λοιπόν, ετοιμάζεται να πάρει φανέλα βασικού.

Από εκεί και πέρα, αφού το 4-3-3 μένει στην άκρη, ένας από τους τρεις χαφ θα μείνει στον πάγκο. Αυτός θα είναι κατά τα φαινόμενα ο Μαντί Καμαρά. Ο Μαρτίνς, άλλωστε, έχει αποδείξει με τις επιλογές του πως προτιμά να χρησιμοποιεί στο αρχικό του σχήμα τους Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη. Η άλλη αλλαγή που προτίθεται να κάνει στην ενδεκάδα είναι στο κέντρο της άμυνας. Μετά το λάθος του στο Λονδίνο ο Μεριά δεν βρίσκεται στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αναμένεται να βρίσκεται στο πλευρό του Ρούμπεν Σεμέδο.

Οι υπόλοιπες μονάδες θα είναι οι ίδιες με την αναμέτρηση κόντρα στην Τότεναμ. Με άλλα λόγια, ο Σα κάτω από τα γκολπόστ, ο Ελαμπντελαουί δεξιός μπακ και ο Τσιμίκας αριστερός. Στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα βρίσκονται οι Ποντένσε και Μασούρας, ενώ στη γραμμή κρούσης θα παραμείνει ο Ελ Αραμπί των οκτώ γκολ σε 18 παιχνίδια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ