ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι 29 ομάδες που "χτυπούν" τους παίκτες του Ολυμπιακού

Οι 29 ομάδες που "χτυπούν" τους παίκτες του Ολυμπιακού

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν μπει στη "βιτρίνα" μετά από μια καταπληκτική σεζόν, που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι αβέβαιο αν συνεχιστεί. Τουλάχιστον 29 ομάδες έχει γραφτεί ότι ασχολούνται με τους "ερυθρόλευκους".

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει σούπερ σεζόν. Πρώτος και με διαφορά στο πρωτάθλημα, πρόκριση στους ομίλους του Champions League, πρόκριση στους "32" του Europa League, ιστορική πρόκριση σε βάρος της Άρσεναλ, παρουσία στους "16" του Europa, ανοιχτό το ενδεχόμενο παρουσίας και στην οκτάδα του θεσμού, κορονοϊού επιτρέποντος (1-1 το πρώτο ματς με τη Γουλβς στο "Γ. Καραϊσκάκης").

Μέσα από τέτοιες εμφανίσεις και νίκες σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, οι ποδοσφαιριστές των "ερυθρόλευκων" έχουν μπει στη... βιτρίνα. Απόλυτα λογικά. Αυτό που συμβαίνει, βέβαια, το τελευταίο διάστημα, είναι το λιγότερο εντυπωσιακό. Καθημερινά προκύπτει και ένα νέο, διαφορετικό σενάριο που εμπλέκει παίκτη του Ολυμπιακού με ομάδες της Ευρώπης. Μέχρι και της Κίνας.

Για 12 από αυτούς έχει δημοσιευτεί σε Ελλάδα και Ευρώπη ενδιαφέρον. Για άλλους μέχρι και επίσημες προτάσεις. Και να φανταστεί κανείς πως δεν έχουμε "πιάσει" καν καλοκαίρι ακόμα. Μέχρι στιγμής, είναι τουλάχιστον 29 οι διαφορετικές ομάδες που με βάση τα ρεπορτάζ έχουν ασχοληθεί με ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού (ενδεχομένως να μας ξεφεύγουν και κάποιες). Άλλα σενάρια είναι τραβηγμένα, αλλά έχουν βάση.

Οτιδήποτε κι αν γράφεται στην παρούσα φάση, όμως, είναι πρόωρο. Για να δούμε συνοπτικά τι έχει γραφτεί για τον καθένα...

ΖΟΖΕ ΣΑ

Πόλος έλξης ο Πορτογάλος τερματοφύλακας. Έχει κάνει φοβερή χρονιά. Ο Ολυμπιακός τον αγόρασε το καλοκαίρι 2,5 εκατ. ευρώ από την Πόρτο, ενεργοποιώντας το buy out. Το συμβόλαιό του τελειώνει το 2023 και το τελευταίο διάστημα έχει γραφτεί ότι τον κοιτάζουν οι εξής ομάδες: Μπέτις, Ατλέτικο Μαδρίτης, Κρίσταλ Πάλας, Σαουθάμπτον, Γούλβς, Γουέστ Χαμ και Σεβίλλη.

ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η "χρυσή" τομή στις διαπραγματεύσεις με την ομάδα για να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Το όνομά του κάνει διαρκώς... πασαρέλα σε μεταγραφικά ρεπορτάζ. Γαλατασαράι, Φιορεντίνα, Σαουθάμπτον, Μπέρνλι, Λέστερ, Σέφιλντ, Γουότφορντ και Άρσεναλ φημολογείται ότι τον έχουν στη λίστα τους...

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Ενδεχομένως το πιο... hot όνομα στον Ολυμπιακό. Και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και τις τελευταίες μέρες, ο Τσιμίκας φιγουράρει σε ουκ ολίγα πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ. Κυρίως στην Ιταλία, αλλά όχι μόνο. Έχουμε μετρήσει τουλάχιστον 12 ομάδες που θέλουν να τον αποκτήσουν, με βάση τα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει: Νάπολι, Μπέτις, Ίντερ, Λίβερπουλ, Λέστερ, Τότεναμ, Ρέιντζερς, Σέφιλντ, Γαλατά, Φενέρ, Λοκομοτίβ, Πόρτο.

ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ

Στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, ο Πορτογάλος στόπερ έχει αποδείξει ότι καλά έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" και τον απέκτησαν. Μπορεί να υπήρξαν παιχνίδια στα οποία υπέπεσε σε λάθη απροσεξίας, αλλά όπως και να 'χει αποτελεί σημαντικό παίκτη. Στην πατρίδα του αναφέρουν ότι οι Πόρτο, Μπενφίκα και Μπράγκα τον έχουν στο... ραντάρ τους. Να φύγει βέβαια από τον Ολυμπιακό για να πάει στη Μπράγκα είναι μάλλον ουτοπικό σενάριο.

ΟΥΣΕΪΝΟΥ ΜΠΑ

Ποιος να το περίμενε ότι στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, προερχόμενος από τη Β' Γαλλίας, θα έφτανε να κερδίσει θέση βασικού και να δείξει αξιοθαύμαστη ωριμότητα. Μέσα από τις εμφανίσεις του έχει προκαλέσει ντόρο γύρω από το όνομά του. Μέχρι και για τη Λίβερπουλ γράφτηκε. Και για τις Γουέστ Χαμ, Μπέρνλι, Άρσεναλ και Γουλβς.

ΠΑΠΕ ΣΙΣΕ

Ο έτερος Σενεγαλέζος του "ερυθρόλευκου" ρόστερ. Έμεινε για μήνες εκτός λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού, αλλά η μπογιά του περνάει, κι ας μην έχει κάνει φέτος γεμάτη χρονιά. Και γι' αυτόν προκύπτει ενδιαφέρον από την Premier League αν λάβουμε υπόψιν τι έχει δημοσιευτεί στο εξωτερικό: Γουλβς, Κρίσταλ Πάλας, Σέφιλντ.

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ

Ο χαφ από τη Γουϊνέα συνεχίζει να ανεβάσει τη χρηματιστηριακή του αξία ολοένα και περισσότερο. Έχει κάνει εξαιρετικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αποτέλεσμα να μπει στο "κάδρο" ισχυρών ευρωπαϊκών συλλόγων. Τελευταία η περίπτωσή του συνδέθηκε στην Ιταλία με τη Μίλαν. Νωρίτερα; Γουλβς, Άρσεναλ, Σέφιλντ, Τότεναμ, Γουότφορντ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ

Ο μέσος του Ολυμπιακού συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πέδρο Μαρτίνς. Το περασμένο καλοκαίρι η Μπολόνια ασχολήθηκε με την περίπτωσή του και μάλιστα είχε γραφτεί πως σκόπευε να προσφέρει 5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Η ομάδα της Ιταλίας τον διατηρεί στη λίστα της με βάση τα ρεπορτάζ που εχουν κυκλοφορήσει τελευταία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Αρκετές φορές φέτος έχει γίνει η πρώτη αλλαγή του Μαρτίνς. Παρότι ξεκινάει, ο Πορτογάλος τον περνάει εκτός. Στα τελευταία παιχνίδια είχε φορτσάρει, με αποκορύφωμα το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άρσεναλ. Με γεμάτη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο διεθνής εξτρέμ φέρεται να βρίσκεται στο "στόχαστρο" ομάδων από το Νησί: Σέφιλντ - Νόριτς.

ΚΑΦΟΥ

Μέχρι και για τον Καφού έχει γραφτεί ομάδα. Εντός των συνόρων, βέβαια. Ο Άρης. Ο Πορτογάλος ήρθε μόλις πριν από μερικούς μήνες και δεν έχει προλάβει να δείξει πράγματα. Να δούμε αν διατηρηθεί στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ.

ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ

Σύμφωνα με προ ημερών ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός αρνήθηκε πρόταση 8 εκατ. ευρώ από ομάδα της Κίνας. Ο βασικός χαφ των "ερυθρόλευκων", με συμβόλαιο έως το 2021. Είναι σίγουρο ότι η διοίκηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να επεκταθεί η συνεργασία για τα επόμενα χρόνια.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Το πρώτο "βιολί" στη γραμή κρούσης του Ολυμπιακού. Καταπληκτική σεζόν από τον Μαροκινό. "Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Αραμπί", "τα όχι του Αραμπί" είναι μερικά από τα ρεπορτάζ που τον αφορούν. Με βάση όσα έχουν προκύψει, έχει δεχτεί κρούσεις από Γαλλία, Ισπανία, αλλά και από Τουρκία (Αλάνιασπορ).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ