ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ο Ένχελς βλέπει τον Ολυμπιακό ως σκαλοπάτι για να πάει στην Άρσεναλ"

"Ο Ένχελς βλέπει τον Ολυμπιακό ως σκαλοπάτι για να πάει στην Άρσεναλ"

To Sport24.gr μίλησε με τον Βέλγο δημοσιογράφο Σβεν Κλάις, που αποκάλυψε τη συμφωνία Ολυμπιακού-Μπριζ κοντά στα επτά εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Μπγιορν Ένχελς. Ο τρόπος παιχνιδιού του, το όνειρο της Άρσεναλ και ο στόχος για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Σβεν Κλάις, δημοσιογράφος της Βελγικής εφημερίδας "Χετ Μπιλανγκ Βαν Λιμπουργκ" μας μίλησε για τη επερχόμενη μεταγραφή του 22χρονου στόπερ Μπγιορν Ένχελς στον Ολυμπιακό. Ο χαρακτήρας του ηγέτη Ένχελς, ο ρόλος του Χάσι, οι τραυματισμοί και τα όνειρα για το μέλλον, την Άρσεναλ και το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Κλάις τουϊταρε για τη μεταγραφή του Ένχελς σήμερα το μεσημέρι και έκανε λόγο για δεδομένη συμφωνία μεταξύ Ολυμπιακού και Μπριζ.

Σύμφωνα με όσα μας είπε, η αγορά του θα κοστίζει 6-7 εκατομμύρια και το μόνο που απομένει είναι οι ιατρικές εξετάσεις.

"ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΣΤΟΟΥΚ ΚΑΙ ΦΟΥΛΑΜ"

"H Μπριζ με τον Ολυμπιακό συμφώνησαν σήμερα και ο παίκτης “πέταξε” για Ελλάδα. Θα περάσει απ’τις ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά, θα υπογράψει. Τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό και η απόκτησή του θα κοστίσει 6-7 εκατομμύρια ευρώ.

Υπήρχε σοβαρό ενδιαφέρον της Στόουκ, που ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον ατζέντη του Ένχελς. Αποφάσισαν τελικά να ξοδέψουν πολλά περισσότερα και χθες απέκτησαν τον Βίμερ απ’την Τότεναμ για το κέντρο της άμυνάς τους, οπότε χάλασε το deal για τον Ένχελς. Τις τελευταίες μέρες και η Φούλαμ έδειξε ενδιαφέρον, αλλά δεν έκανε ποτέ επίσημη προσφορά για τον παίκτη.

Απ’τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πούλησε τον Ρέτσο, είχε πλέον τα λεφτά για να κλείσει τον Ένχελς. Πριν από δέκα ήμερες πολλοί αμφέβαλαν πως οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν τα λεφτά για μια τέτοια κίνηση, αλλά πλέον τα έχουν και τον παίρνουν".

Brugge's Bjorn Engels, right, is challenged by Leicester's Islam Slimani during the Champions League Group G soccer match between Club Brugge and Leicester at the Jan Breydel stadium in Brugge, Belgium on Wednesday, Sept. 14, 2016. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Brugge's Bjorn Engels, right, is challenged by Leicester's Islam Slimani during the Champions League Group G soccer match between Club Brugge and Leicester at the Jan Breydel stadium in Brugge, Belgium on Wednesday, Sept. 14, 2016. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Οι τραυματισμοί είναι ο μοναδικός λόγος που δεν τον έχουν πάρει στην Αγγλία

"Είναι πολύ καλός αμυντικός, αλλά είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών τα τελευταία χρόνια. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρκετές ομάδες της Premier League δεν έκαναν το βήμα να τον αποκτήσουν, είχαν αμφιβολίες. Δεν έπαιζε συχνά και τώρα έχει την ευκαιρία να πείσει για την αξία του στην Ελλάδα, να πείσει πως αξίζει για το παραπάνω επίπεδο.

Οι τραυματισμοί είναι ο μοναδικός λόγος που δεν τον έχουν πάρει στην Αγγλία".

"ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΠΑΝΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ"

Ρωτήσαμε τον Κλάις για το στιλ του Ένχελς και για το αν μπορεί να τον παρομοιάσει με κάποιον απ'τους διάσημους Βέλγους αμυντικούς των τελευταίων χρόνων

"Είναι πολύ δυνατός αμυντικός. Έχει συνηθίσει να παίζει με τέσσερις, να μένει πίσω. Είναι πολύ καλός ψηλά, πολύ δυνατός στο κεφάλι, αλλά και με την μπάλα στα πόδια. Για κεντρικός αμυντικός έχει έφεση τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στις ασίστ, είναι μεγάλη απειλή στα στημένα.

Θα τον παρομοίαζα περισσότερο με τον Κομπανί, παρά με τους Βερτόνχεν, Βερμάλεν ή τον Αλντερβάιρελντ. Επίσης, ξέρω πως είναι ήσυχος σαν χαρακτήρας, απόλυτος επαγγελματίας. Τον Ιούλιο έγινε πατέρας για πρώτη φορά, απέκτησε έναν γιο τον Τζακ, που θα έρθει μαζί με τη γυναίκα στην Ελλάδα. Λατρεύει την οικογένειά του, δεν είναι ο τύπος που θα τον δεις έξω, να ξενυχτάει".

"ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ"

Σύμφωνα με τον Κλάις, ο Ένχελς είναι ποδοσφαιριστής για το τοπ επίπεδο και εκεί θέλει να φτάσει μέσω του Ολυμπιακού. Ο Βέλγος στόπερ έχει τρέλα για την Άρσεναλ και όνειρο το να παίξει στην Premier League.

"Ξέρει τι θέλει να πετύχει. Η Ελλάδα δεν θα είναι το τέλος της διαδρομής του. Θέλει να παίξει στην Premier League. Είναι μεγάλος οπαδός της Άρσεναλ, ταξιδεύει στο Λονδίνο και την βλέπει από κοντά. Δεν είμαι σίγουρος αν έχει εισιτήριο διαρκείας, αλλά όποτε μπορεί πηγαίνει στο Έμιρεϊτς.

Αυτό είναι το όνειρό του, η Premier League, αυτό είναι το επόμενο βήμα γι’αυτόν, αυτό θέλει να πετύχει μέσω του Ολυμπιακού".

Κρίμα που δεν θα παίξει με τον Ρέτσο

Όπως είναι λογικό, ο Κλάις θεωρεί κομβική την παρουσία του Χάσι, όσο και των υπολοίπων Βέλγων. Προβλέπει μάλιστα πως ο υγιής Ένχελς μπορεί να είναι στην αποστολή του Βελγίου στο επερχόμενο Μουντιάλ της Ρωσίας.

"Ο Χάσι τον ξέρει καλά κι αυτό θα τον βοηθήσει, όπως επίσης και η παρουσία του Ζιλέ, του Οφόε και του Καρσελά. Οι Βέλγοι θα είναι τέσσερις κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, όπως επίσης και το να μείνει ο Χάσι στον πάγκο, να μην έχει προβλήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Είναι κρίμα πάντως που ο Ένχελς δεν θα παίξει μαζί με τον Ρέτσο, που είναι μεγάλο ταλέντο και θα έφτιαχναν πολύ καλό δίδυμο. Ο Ένχελς είναι μόνο 22, αλλά ηγείται της άμυνας. Μπορεί να είναι ο αρχηγός της άμυνας, ακόμα και να γίνει αρχηγός της ομάδας. Είναι απόλυτος επαγγελματίας.

Αν είναι υγιής και παίξει όπως μπορεί με τον Ολυμπιακό, τότε σίγουρα μπορεί να πάει με το Βέλγιο στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Θα ήταν και στην ομάδα που πήγε στο Euro του 2016, αλλά ήταν τραυματίας. Οι υπόλοιποι στόπερ του Βελγίου μεγαλώνουν και έχουν κι αυτοί τραυματισμούς, οπότε το Μουντιάλ είναι εφικτός στόχος για τον Ένχελς".

Photo Credits: AP/Steven Governo

Παρακολουθήστε LIVE από το Sport24.gr την τελευταία ημέρα των μεταγραφών (Πέμπτη, 31/8)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ