ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Να αξιοποιήσει και τις στατικές φάσεις θέλει ο Ολυμπιακός στο “Γεντί Κουλέ”

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΓΚΑΝΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς ελπίζει ότι έφτασε η στιγμή κόντρα στον ΟΦΗ, να σκοράρουν οι ποδοσφαιριστές του μέσω φάουλ ή κόρνερ μετά από περίπου ενάμιση μήνα.

Ο Ολυμπιακός καλείται απόψε (21/10, 20.30) να επιστρέψει στις νίκες απέναντι σε μία ομάδα που μπορεί να μην έχει να επιδείξει κάτι φοβερό στην αφετηρία της φετινής σεζόν, αλλά τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ένας μεγάλος ενθουσιασμός στις τάξεις του κόσμου και του ποδοσφαιρικού τμήματος λόγω της άφιξης του νέου επενδυτή.

Ο ΟΦΗ βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 2 βαθμούς. Αυτό δεν παραμυθιάζει τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος από την Πέμπτη (19/10) έχει μπει στη διαδικασία να αναλύσεις στους ποδοσφαιριστές του τι ακριβώς θα τους περιμένει στο “Γεντί Κουλέ”.

Ο αγωνιστικός χώρος είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα προηγούμενα εντός έδρας ματς, αλλά εξακολουθεί να μην είναι σε μία κατάσταση ώστε να παιχτεί στρωτό ποδόσφαιρο στον βαθμό που θα επιθυμούσε ο Ολυμπιακός.

Ο δε Πέδρο Μαρτίνς μελετώντας τον ΟΦΗ σε διάφορα επιμέρους στοιχεία του, έχει παρατηρήσει ότι πρόκειται για μία ομάδα που αντιμετωπίζει προβλήματα στην... αεροπορία της.

Για αυτό το λόγο ελπίζει ότι από απόψε (21/10) θα καταφέρει να πάρει κάτι η ομάδα του από τις στατικές φάσεις. Πρόκειται για έναν τομέα που αποτελούσε ατού του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου. Είχε σκοράρει εναντίον της Λουκέρνης, του Λεβαδειακού, της Μπέρνλι και του ΠΑΣ Γιάννινα από φάουλ και κόρνερ.

Ωστόσο, μετά τη διακοπή του Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα από στατική φάση. Όχι μόνο σε άμεση εκτέλεση, αλλά ούτε καν σε δεύτερο ή τρίτο χρόνο. Βέβαια, στο ματς με τον ΠΑΟΚ αν ήταν πιο προσεκτικός π.χ. ο Μεριά από τα χτυπήματα του Φορτούνη, τώρα δεν θα γινόταν αυτή η συζήτηση.

Η ιστορία όμως δεν γράφεται με το “αν” και η στατιστική τούτη τη στιγμή λέει ότι οι “ερυθρόλευκοι” εδώ και επτά συνεχόμενα παιχνίδια δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν από φάουλ ή κόρνερ.

Ο ΟΦΗ λοιπόν που δείχνει ευάλωτος όταν είναι σε συνθήκες άμυνας στις στατικές φάσεις, είναι μία καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να βάλει τέλος και σε αυτή την “κακοδαιμονία” που τον κυνηγάει εδώ και ενάμιση μήνα. Φυσικά υπάρχει ένα ντεζαβαντάζ, καθώς θα λείψουν τα καλά χτυπήματα του Φορτούνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν κι άλλους “εκτελεστές”. Ο Τουρέ, ο Λάζαρος ή ο Τσιμίκας είναι τρεις ποδοσφαιριστές που από τα πόδια τους μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρές προϋποθέσεις για γκολ από τέτοιες φάσεις...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ