ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: "Δεν θ' αλλάξουν πολλά, ξέρουμε τι ζητάμε"

Μαρτίνς: "Δεν θ' αλλάξουν πολλά, ξέρουμε τι ζητάμε"

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, μίλησε για την επόμενη σεζόν. Εκτίμησε ότι δεν θ' αλλάξουν πολλά πράγματα, καθώς η αναζήτηση είναι στοχευμένη. Οι τραυματίες, τα παιδιά των ακαδημιών και το ντέρμπι με τον Άρη (10/3, 19:30).

Μετρημένες και στοχευμένες αλλαγές προανήγγειλε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, μιλώντας στη NOVA. Ο Πορτογάλος τεχνικός των ερυθρόλευκων ξεκαθάρισε ότι ομάδα του ξέρει τι ζητά και τι ψάχνει, ενώ επιφύλαξε ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά των ακαδημιών (Μαρίνος, Ξενιτίδης).

Έπλεξε το εγκώμιο του Άρη (10/3, 19:30) - ιδιαίτερη επί τεχνικής ηγεσίας Σάββα Παντελίδη - ενώ τόνισε ότι την τελευταία στιγμή θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή των Βούκοβιτς, Ομάρ, Ντίας και Καμαρά. Αναλυτικά ότι είπε για:

Το αν στα εναπομείναντα ματς θα κριθεί το μέλλον κάποιων παικτών: "Δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Ξέρουμε τι ζητάμε και τι ψάχνουμε, έχουμε μια ταυτότητα, παρακολουθούμε ποιες είναι οι ανάγκες της ομάδας. Σημαντικοί παίκτες της ομάδας συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν."

Tην κατάσταση των τραυματιών: "Αυτή τη στιγμή μόνο ο Λάζαρος και ο Τοροσίδης δεν συμμετέχουν στις προπονήσεις. Οι υπόλοιποι είναι καλά. Περιμένουμε την τελευταία προπόνηση για να δούμε την αγωνιστική ετοιμότητα του Καμαρά, του Ομάρ, του Βούκοβιτς και του Ντίας για να αποφασίσουμε"

Τον Ομάρ Ελαμπντελαουί: "Ήταν δύσκολο να προβλέψουμε ότι τα δυο καθαρά μπακ μας θα ήταν ταυτόχρονα τραυματίες. Ευτυχώς είχαμε κι άλλους παίκτες έτοιμους να βοηθήσουν και να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες. Είμαστε ανακουφισμένοι γι’ αυτό".

Το κίνητρο που ψάχνει να μεταδώσει στους παίκτες του: "Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό κάνουμε. Έτσι η δουλειά μας είναι να κερδίσουμε τον Άρη, διεκδικούμε 21 βαθμούς μέχρι τέλους. Είναι η δουλειά μας και αυτή είναι και η υποχρέωση μας".

Τον Άρη: "Πρόκειται για μία δύσκολη ομάδα και ένα παιχνίδι αυξημένου ενδιαφέροντος. Ο Άρης βελτιώθηκε με την έλευση του νέου προπονητή, παίζει καλή άμυνα, έχει ποιοτικούς παίκτες στο κέντρο, παλεύει για μεγάλα πράγματα κι έχει αποδείξει ότι είναι ισάξια με τις μεγάλες ομάδες.

Είναι θέμα του προπονητή του ποια στρατηγική θα επιλέξει να ακολουθήσει. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει πολλά πράγματα όπως δεν άλλαξε και στα προηγούμενα παιχνίδια του. Όπως και να έχει κάθε προπονητής προσαρμόζεται κατά τη διάρκεια του αγώνα κι αυτό θα κάνουμε κι εμείς ανάλογα με την εικόνα".

Την ευχή του για τα γενέθλια της ομάδας (10/3): "Να γεμίζει το γήπεδο, να βλέπει ευτυχισμένο τον κόσμο και να κερδίζει πάντα! Πολλά πράγματα μπορεί να πετύχει ο Ολυμπιακός. Υποχρέωση του είναι να προσφέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα, να εξελίσσεται και συνεχώς να μεγαλώνει".

Τις αλλαγές που θα έκανε γυρίζοντας πίσω το χρόνο στη σεζόν: "Θα θέλαμε περισσότερη ανταγωνιστικότητα σε στιγμές κλειδιά του πρωταθλήματος. Είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με πέρσι, η αξία των ποδοσφαιριστών μας είναι σημαντικότερη, σαν προπονητές έχουμε χτίσει κάποια πράγματα."

Τους ποδοσφαιριστές που έρχονται από την ακαδημία: "Υπάρχουν πολλοί παίκτες όπως ο Μαρίνος. Ο Ξενιτίδης προπονείται εδώ και μια εβδομάδα με την ανδρική ομάδα. Όλα αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον της ομάδας. Τους παρακολουθούμε στενά, κι αν το επιτρέψουν οι περιστάσεις θα πάρουν και χρόνο συμμετοχής. Όλα στον καιρό τους."

Την άποψη ότι στην Ελλάδα κάποιοι αγαπούν περισσότερο τη νίκη παρά την ομάδα τους: "Συμβαίνει και στην Πορτογαλία αυτό, οπότε είμαι συνηθισμένος".

Τις διιαφορές μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας στην εξέλιξη ενός νέου ποδοσφαιριστή αλλά και πόσο βοηθά η ομοσπονδία στην εξέλιξη των ποδοσφαιριστών: "Η εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από εκείνη ενός στην Ολλανδία. Η Ελλάδα είναι πίσω σε αυτό, χρειάζεται να κάνει πολλά βήματα για να φτάσει στο επίπεδο της Ολλανδίας. Χρειάζεται να βοηθήσει και η ομοσπονδία στην εξέλιξη των νέων ποδοσφαιριστών δημιουργώντας για παράδειγμα πρωτάθλημα Κ17-18 ώστε να μην υπάρχει κενό.»

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ