ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η "πρώτη" του Μαρτίνς στην Ιταλία

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει βρεθεί σε Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία και... Τρίπολη με τις πρώην ομάδες του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά ποτέ δεν έχει παίξει στην Ιταλία.

Ιστορικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό το αυριανό κόντρα στη Μίλαν (4/10, 19.55). Σχεδόν είκοσι χρόνια έπαιζαν οι Πειραιώτες στο Champions League, αλλά ποτέ δεν την βρήκαν στο δρόμο τους. Τελικά, θα τη συναντήσουν σε ομίλους Europa League.

Είναι λοιπόν ένα ματς-πρόκληση για όλους όσους βρίσκονται στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο. Μεταξύ άλλων και για τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν ιταλική ομάδα.

Και για να μην βιαστούν ορισμένοι και πουν με ποια από τις πρώην ομάδες του (Μαρίτιμο, Ρίο Άβε, Γκιμαράες) να πήγαινε στην γειτονική χώρα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, οφείλουμε να τονίσουμε ότι όλες τις ομάδες του κατάφερε να τις βγάλει στο Europa League και μάλιστα να τις στείλει σε ομίλους!

Για τον Πορτογάλο λοιπόν θα είναι η πρώτη επίσκεψη σε γήπεδο του Καμπιονάτο και δη σε έναν από τους ποδοσφαιρικούς "ναούς" των ευρωπαϊκών γηπέδων, το "San Siro".

Κι αυτό που θέλει φυσικά είναι η "πρώτη" του να συνδυαστεί με ένα θετικό αποτέλεσμα στο Μιλάνο, έτσι ώστε να μεταφέρει όλο το άγχος και την πίεση στους "ροσονέρι" για την υπόθεση πρόκριση.

Μην ξεχνάμε ότι στην πρεμιέρα των ομίλων, η Μίλαν πέρασε "δια πυρός και σιδήρου" από το Λουξεμβούργο με ένα γκολ-καραμπόλα (1-0 την Ντουντελάνζ).

ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΣΕ ΑΓΓΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ... ΤΡΙΠΟΛΗ

Ο Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν έχει εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δη στο Europa League. Τόσο με την Μαρίτιμο, όσο και με τις Ρίο Άβε και Γκιμαράες, έπαιξε σε ομίλους Europa League, έχοντας μάλιστα μία αξιοσημείωτη παρουσία.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ποτέ δεν έχει συναντήσει ιταλική ομάδα. Αντιθέτως, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ομάδες από την Αγγλία, την Γαλλία, την Ουκρανία, την Τουρκία, την Αυστρία και μεταξύ άλλων τον Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο είχε αποκλείσει από τους ομίλους τον Αύγουστο του 2012 με τo "goal average" (1-1 στην Αρκαδία, 0-0 στην Πορτογαλία).

Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς με την Γκιμαράες έπαιξε κόντρα σε Σάλτσμπουργκ, Κόνιασπορ και Μαρσέιγ. Με την Ρίο Άβε πέτυχε τις Γκέτεμποργκ, Έλφσμποργκ, Ντιναμό Κιέβου, Άαλμποργκ, Στεάουα Βουκουρεστίου.

Με την Μαρίτιμο αντιμετώπισε τις Ντίλα (Γεωργία), Νιούκαστλ, Κλαμπ Μπριζ, Μπορντό και φυσικά τον Αστέρα Τρίπολης.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ