ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μίλαν - Ολυμπιακός: Δεν "τσιμπάει" ο Μαρτίνς

Μίλαν - Ολυμπιακός: Δεν "τσιμπάει" ο Μαρτίνς
EUROKINISSI

Στην Ιταλία γράφουν ότι ο Γκατούζο θα προχωρήσει σε ένα σωρό αλλαγές στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Σαν Σίρο» την Πέμπτη (4/10, 19.55), αλλά στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού έχουν διαφορετική άποψη...

Μπαράζ δημοσιευμάτων από τη Δευτέρα (1/10) στην Ιταλία περί "μεγάλου ροτέισον" από πλευράς Τζενάρο Γκατούζο για το παιχνίδι της Μίλαν με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Πέμπτης (4/10, 19.55).

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν αναλύσει τους «ροσονέρι» και γνωρίζουν πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο «San Siro». Εκείνο που ισχυρίζονται, πάντως, είναι ότι δεν βλέπουν πολλές αλλαγές από πλευράς Γκατούζο. Ο Ιγκουαΐν που εκτός απροόπτου θα κάτσει στον πάγκο, προέρχεται από τραυματισμό και δεν έπαιξε στα προηγούμενα ματς με Έμπολι και Σασουόλο. Οι Ιταλοί εκτιμούν ότι βασικός φορ θα είναι ο Κουτρόνε που ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και ο Γκατούζο σκοπεύει να τον ρίξει στη «μάχη» από το ξεκίνημα.

Από εκεί και πέρα, στα ρεπορτάζ στο Μιλάνο γίνεται αναφορά για... ανάσες σε Σούσο, Τσαλχάνογλου, Κεσιέ και Μποναβεντούρα. Στον Ρέντη δεν τα πολυπιστεύουν αυτά που γράφουν οι Ιταλοί. Κι αυτό, γιατί εκτιμούν ότι ο Γκατούζο θα κοιτάξει να βάλει τους πιο ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές, επειδή το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ίσως στην "οικονομία" του ομίλου παίξει σημαντικό ρόλο για το «κόλπο» της πρόκρισης. Υπάρχει η αίσθηση στον Μαρτίνς και τους συνεργάτες του ότι η Μίλαν θα έχει κανονικά τον βιρτουόζο Μποναβεντούρα στα χαφ, τον Κεσιέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τον Σούσο στο ένα «φτερό» της επίθεσης, αλλά και τον Τσαλχάνογλου στην άλλη πτέρυγα. Θεωρούν με λίγα λόγια ότι πιο πιθανό είναι ο Γκατούζο να κάνει ροτέισον στο παιχνίδι με την Κιέβο Βερόνα την Κυριακή (7/10) και όχι με τον Ολυμπιακό.

Αν βλέπουν κάπου αλλαγή, ίσως αυτή θα αφορά το «6», εκεί όπου ο Αργεντινός Λούκας Μπίλια ενδέχεται να παραχωρήσει τη θέση του στον Μπακαγιόκο που παίζει δανεικός στο «San Siro» από την Τσέλσι. Αλλά για ποια αλλαγή μιλάμε; Ο Νιγηριανός αμυντικός χαφ έχει χρηματιστηριακή αξία γύρω στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Οπότε δεν γίνεται καν λόγος στην Μίλαν για "βασικούς" και "δεύτερα"...

ΜΠΡΟΣΤΑ ΒΑΖΕΙ, ΠΙΣΩ... ΜΠΑΖΕΙ

Θα περίμενε κανείς ότι επειδή η Μίλαν είναι ιταλική ομάδα, θα έχει ως μεγάλο «όπλο» την άμυνά της. Βέβαια οι εποχές αλλάζουν και πολλά πράγματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι πλέον διαφορετικά και δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Η ομάδα του Γκατούζο δείχνει αρκετά επικίνδυνη από τη μεσαία γραμμή και μπροστά με τους πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει (Μποναβεντούρα, Σούσο, Τσαλχάνογλου, Κεσιέ), σε αντίθεση με την άμυνά της που μοιάζει εύθραυστη. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Ρομανιόλι, Μουσάτσιο), ούτε με τους ακραίους μπακ (Αμπάτε από δεξιά και Ροντρίγκεζ ή Λαξάλτ), αλλά συνολικά με την ανασταλτική λειτουργία των «ροσονέρι».

Η Μίλαν είναι μία ομάδα που βγάζει φάσεις, αλλά δέχεται κιόλας αρκετές ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Κατά συνέπεια, είναι στο χέρι του Ολυμπιακού να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν και να βελτιώσουν οι επιθετικοί των «ερυθρολεύκων» τα στατιστικά τους που έχουν φτάσει πλέον σε σημείο να σκοράρουν μία φορά ανά... 10 (και βάλε) τελικές προσπάθειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ