ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ
(EUROKINISSI/KOSTAS VILLA)
Ολυμπιακός, Λάζαρος EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε στο Sport24.gr την κριτική των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, έπειτα από την ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ. Ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι κινήθηκαν σε ρηχά νερά;

Το Sport24.gr παρουσιάζει την κριτική των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 1-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" εξαιτίας του αυτογκόλ του Βούκοβιτς.

Διαβάστε ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι κινήθηκαν σε ρηχά νερά από πλευράς "ερυθρόλευκων".

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ: Δεν χρειάστηκε να επέμβει στο παιχνίδι περισσότερες από πέντε φορές. Μια φορά έχασε τη συγκέντρωσή του κι αυτό το λάθος αποδείχθηκε μοιραίο. Έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του στο γύρισμα του Βιεϊρίνια και ουσιαστικά οδήγησε τον Βούκοβιτς στο αυτογκόλ.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Στη φάση του 0-1 την πατάει σαν πρωτάρης και χάνει την πάσα του Μπίσεσβαρ στην πλάτη του για το overlap του Βιεϊρίνια. Στο πρώτο μέρος προφανώς λόγω εντολής δεν ξεμύτισε πάνω από τη σέντρα. Μετά το γκολ… απασφάλισε. Έκανε πολλές κούρσες στην πλάτη του Ποντένσε, έβγαλε τρομερή ενέργεια. Από τους λίγους που έμειναν ψύχραιμοι.

ΜΕΡΙΑ: Μάλλον ο καλύτερος της αμυντικής τετράδας του Ολυμπιακού. Κέρδισε τη συντριπτική πλειοψηφία των μονομαχιών που έγιναν στο χώρο ευθύνης του, απέφυγε τα λάθη, ουσιαστικά απενεργοποίησε τον Πρίγιοβιτς. Στάθηκε άτυχος στην τελική προσπάθεια, καθώς του δόθηκε τουλάχιστον τρεις φορές η ευκαιρία να χριστεί σκόρερ…

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Στη φάση του αυτογκόλ μάλλον αιφνιδιάστηκε κι ενέργησε επιπόλαια, ενώ μπορούσε ακόμη και να σταματήσει τη μπάλα. Σε γενικές γραμμές στάθηκε καλά, δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι κι απ’ τα δικά του πόδια προήλθε το μοιραίο αυτογκόλ.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Έπαιξε με χαλινάρι κι εντολή να μην αφήσει τον Μάτος να φύγει στην πλάτη του. Το κατάφερε σε σημαντικό βαθμό. Δεν πήρε πολλές επιθετικές προσπάθειες, αλλά όταν αυτό συνέβη, τα γεμίσματά του δεν συνδυάστηκαν με ουσία. Τα πήγε καλά, θα μπορούσε καλύτερα.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα έπαιζε χωρίς παρτενέρ μπροστά από την άμυνα. Και στο 4-4-2 που ξεκίνησε το ματς, αλλά και στο 4-1-4-1 που είδαμε μέχρι την ανάπαυλα. Τα πήγε καλά, με λίγα λάθη, ήταν από τους πιο ουσιαστικούς, έστω κι αν είχε άχαρο ρόλο.

ΚΑΜΑΡΑ: Ξεκίνησε πιο ψηλά στο γήπεδο σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει, καθώς είχε εντολή να πιέσει, ώστε να μην φτάσει η μπάλα στα πόδια του Κάνιας. Κέρδισε πολλές μάχες, κράτησε μπάλα και τη μοίρασε σωστά, αλλά δεν απέφυγε ορισμένα λάθη, ενώ ενήργησε κι επιπόλαια στο μαρκάρισμα του Μπίσεσβαρ στη φάση που προήλθε το 0-1. Συνολικά έδωσε ό,τι είχε, αλλά είναι λογικό να "πληρώνει" σε κάποιες φάσεις την απειρία του.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Κατά διαστήματα ταλαιπώρησε μόνος του την άμυνα του ΠΑΟΚ. Όποτε έπαιρνε σωστά τη μπάλα στα πόδια δημιουργούσε πανικό. Κάτι ανάλογο έγινε και από τις εκτελέσεις με τη μπάλα στημένη. Είχε, ωστόσο, και νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του. Φάνηκε περισσότερο στα κομμάτια του παιχνιδιού που έπαιξε πιο κοντά στον Χασάν κι όχι όταν χάθηκε στην πολυκοσμία του άξονα.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Δεν ξεκίνησε με ενέργεια και παρότι πάτησε περιοχή, είχε ξεψυχισμένες τελικές προσπάθειες. Από τη στιγμή, ωστόσο, που ο Μαρτίνς του έδωσε εντολή να περάσει στη δεξιά πτέρυγα και να πάει πάνω στον Βιεϊρίνια, η απόδοσή του… απογειώθηκε. Δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον συμπατριώτη του, έδωσε έτοιμο γκολ στον Φορτούνη που δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη από το πέναλτι και γενικά ήταν κίνδυνος-θάνατος. Ίσως και ο κορυφαίος του γηπέδου.

ΛΑΖΑΡΟΣ: Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, παρότι ανταποκρίθηκε στο τακτικό σκέλος. Από έναν παίκτη της εμπειρίας και της ποιότητάς του θα περίμενε κανείς πιο ουσιαστικές επιλογές και πιο ενεργό ρόλο. Στη φάση του 0-1, είναι ο τρίτος που την πατάει στο μαρκάρισμα του Μπίσεσβαρ. Γενικά δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε.

ΧΑΣΑΝ: Μέσα στις φάσεις, μαχητικός, με διάθεση, αλλά άτυχος στην τελική προσπάθεια. Άγγιξε το γκολ, δεν το πέτυχε, αφού τον σταμάτησε μέχρι και το δοκάρι. Πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό, ταλαιπώρησε τους στόπερ του ΠΑΟΚ, έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό με κορυφαίο τη φάση που γυρίζει μόνος στο πέναλτι, αλλά το σουτ δεν ήταν ικανό να νικήσει τον Πασχαλάκη.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΓΚΕΡΕΡΟ: Λίγες φορές έκανε επαφή με τη μπάλα, αλλά τον αισθάνθηκε η άμυνα του ΠΑΟΚ. Μπήκε στη φωτιά και κέρδισε μονομαχίες, σε ένα κομμάτι του παιχνιδιού που η μπάλα έκαιγε.

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ: Ίσως έπρεπε να μπει νωρίτερα για να δώσει περισσότερη ταχύτητα, μιας κι από ένα σημείο και μετά το γήπεδο είχε γείρει στη δεξιά πτέρυγα με Ομάρ και Ποντένσε.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Με το πού μπήκε στο γήπεδο προκάλεσε με κεφαλιά το δοκάρι του Χασάν, αλλά με τη μπάλα δεν πρόλαβε να κάνει πολλά. Αρκέστηκε σε κάποιες κοντινές πάσες και σε δύο φάουλ σε βάρος αντιπάλων του στη μεσαία γραμμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ