Επισκέφτηκε τη Μάνδρα ο Μαρινάκης

Επισκέφτηκε τη Μάνδρα ο Μαρινάκης

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχοντας μαζί τους Νικολάου και Ανδρούτσο, βρέθηκε στη Μάνδρα για να δει από κοντά την κατάσταση που βιώνουν οι πλημμυροπαθείς. Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Στη Μάνδρα παρευρέθηκε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θέλησε να δει από κοντά την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Στο πλάι του ήταν μεταξύ άλλων οι Νικολάου και Ανδρούτσος, οι οποίοι εκπροσώπησαν το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και οι δυο κόρες του.

Μαζί με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ήταν και οι Βασίλης Βασιλειάδης ( Πρόεδρος και Διευθύνοντα Σύμβουλος της "Καραϊσκάκης ΑΕ", ο οποίος είναι καθημερινά εκεί και συντονίζει τις προσπάθειες που κάνει η ΠΑΕ για να βοηθήσει), Γιώργος Παύλου (Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΠΑΕ), Κωνσταντίνος Καραπαπάς (Διευθυντής Επικοινωνίας), Δομένικος Μασούλας (Διευθυντή ΕΚΕ), Κυριάκος Δουρέκας (τιμ μάνατζερ), Κυριάκος Καραταΐδης (Διευθυντής Ακαδημίας), Τάσος Πάντος και Τάσος Θέος (προπονητές στην Ακαδημίας).

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης περπάτησε στους δρόμους, είδε ακριβώς το τι συνέβη στην περιοχή και συναντήθηκε και με την Δήμαρχο, Γιάννα Κριεκούκη. Φυσικά, μίλησε και με τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να συμμαζέψουν το χάος που δημιουργήθηκε, ώστε η πόλη να επανέλθει και πάλι στην κανονικότητα, μετά τον άδικο χαμό 21 ψυχών.

"Δεν θα ήθελα να πω πολλά λόγια, ούτε ήρθαμε να εκμεταλλευτούμε για την προβολή μας αυτό που έχει γίνει στην πόλη. Εμάς, αυτό που μας ενδιαφέρει και το κάναμε από την πρώτη στιγμή, χωρίς να έχουμε ειδοποιήσει κανέναν, ήταν να έρθουμε και να βοηθήσουμε.

Συζήτησα με την κα. Δήμαρχο και είδα ότι οι ανάγκες είναι πολύ παραπάνω. Οι εντολές στους ανθρώπους τους δικούς μας, είναι να προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι καλύτερο γίνεται και όχι μόνο αυτοί που είναι εδώ, αλλά και τα συνεργεία τα οποία έχουμε φέρουμε εδώ να κάνουν δουλειά.

Δεν χρειάζεται να λέμε. Το θέμα είναι να κάνουμε έργα και ο κόσμος να σταματήσει να υποφέρει. Αυτό. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες οι οποίες δεν χρειάζεται να τις συζητάμε. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε. Σας λέω λοιπόν ότι εμείς για άλλη μια φορά θα το πράξουμε. Ό,τι συζητάμε και ό,τι υποσχόμαστε το πράττουμε. Τίποτα παραπάνω", ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν εκεί και κάλυψαν την παρουσία του.

 

"Πείτε μας συγκεκριμένα πράγματα και θα σας βοηθήσουμε. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με την καρδιά μας. Ζητούμενο είναι να λειτουργήσει η πόλη και να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία. Θα κάνουμε έργα, όχι λόγια. Θα κάνουμε ό,τι μας ζητήσετε. Το σχολείο, ρούχα, ό,τι μας ζητήσετε. Έχω δώσει οδηγίες", είπε στην κ. Κριεκούκη, η οποία από την πλευρά της τόνισε:

"Κύριε Πρόεδρε, κύριε Μαρινάκη ήσασταν ο πρώτος που φανήκατε εδώ και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ, εγώ και όλοι οι Μανδραίοι. Γιατί πραγματικά με τα μηχανήματά σας, με τον εξοπλισμό σας, με τους ανθρώπους σας μας δώσατε ανάσα και χαίρομαι που είστε και εσείς αυτή την στιγμή εδώ κοντά μας γιατί είστε ένας άνθρωπος που έχετε στήσει πολλά πράγματα στη ζωή σας γι’ αυτό το κράτος και θέλω να σας παρακαλέσω ό,τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτή την πόλη.

Μία πόλη νοικοκυραίων ανθρώπων που έχουμε δώσει τη ζωή μας, όλα μας το είναι και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε στα νοικοκυριά, ούτε στον Δήμο μας. Έχετε κάνει τόσα πράγματα στη ζωή σας, έχετε δημιουργήσει ένα μεγάλο έργο, θέλω να μας προσέξετε αυτή την στιγμή που η πολιτεία είναι ανίσχυρη, όπως βλέπετε".

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανέλαβε ότι ο ίδιος και η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι έτοιμη να συνδράμουν σε κάθε ανάγκη που υπάρχει στη Μάνδρα:

"Εγώ αυτό που θέλω να σας διαβεβαιώσω από τη δική μας πλευρά, είναι πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό. Είτε αυτό λέγεται σχολείο, σπίτια, καθαριότητα, ρούχα. Οτιδήποτε θέλετε, οι εντολές οι δικές μου σε όλους τους ανθρώπους μας είναι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και από εκεί και πέρα πείτε μας συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία σας λέω από τώρα πω δεσμεύομαι ότι θα τα κάνουμε.

Και το λέω με όλη μου την καρδιά, εμείς δεν ήρθαμε εδώ ούτε για τη δημοσιότητα, ούτε για τίποτα αλλά επειδή το αισθανόμαστε. Ξέρετε πολύ καλά ότι όταν ξεκίνησε αυτό δεν ήξερε κανείς απολύτως τίποτα και το κάναμε με την καρδιά μας και χωρίς να μας το ζητήσετε".

"Ούτε καν σας καλέσαμε, ούτε καν προλάβαμε να σκεφτούμε μέσα στην καταστροφή ποιος θα μπορούσε να μας βοηθήσει και σεις ήσασταν εδώ", συμπλήρωσε η κα. Κριεκούκη για να λάβει εκ νέου τη διαβεβαίωση του κ. Μαρινάκη, ότι ο Ολυμπιακός θα είναι κοντά τους:

"Αυτό που προέχει είναι να λειτουργήσει η πόλη και να βρείτε τους κανονικούς σας ρυθμούς. Πείτε μας και συγκεκριμένα πράγματα, είμαστε εδώ να κάνουμε και πολλά παραπάνω. Το θέμα είναι να μην ξανασυμβεί αυτή η τραγωδία. Είναι και αυτό κάτι σημαντικό και σε αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα.

Γιατί είναι αμαρτία μέσα στην Αθήνα να βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα. Και να μας πείτε από τη δική σας την πλευρά ποιες είναι οι προτεραιότητες. Αυτό έχει σημασία. Αλλά σας λέω και πάλι, εκτός από αυτά που έχουμε κάνει, εμείς μπορούμε να τα δεκαπλασιάσουμε κιόλας. Δεν χρειάζεται να λέμε παραπάνω λόγια, το θέμα είναι να κάνουμε πέντε έργα".

Περιγράφοντας το μέγεθος της καταστροφής, η κα. Κριεκούκη επεσήμανε:

"Όπως το λέτε, 20 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Είναι η τέταρτη φορά που πνιγόμαστε αλλά αυτή ήταν η ολοκληρωτική. Δεν έμεινε τίποτα. Από 1.200 νοικοκυριά που είναι καταγεγραμμένα αυτή την στιγμή, από 700 καταστήματα. Δεν υπάρχει εμπορική ζωή σε αυτό τον τόπο. Στήσανε κάποια φαρμακεία αυθημερόν μόνο και μόνο για να μπορεί να γίνεται η διάθεση των φαρμάκων. Οι υποδομές της πόλης είναι όλες κατεστραμμένες.

Αν εξαιρέσετε το Δημαρχείο εδώ, που λειτουργεί λόγω θέσης όλα τα άλλα, δηλαδή παιδικοί σταθμοί, δημοτικό θέατρο, θερινός κινηματογράφος, γυμναστήρια, το γήπεδο, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε είναι διαλυμένα. Ό,τι έχει αυτή η πόλη. Δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Έχει ξηλωθεί όλο το υπόγειο δίκτυο όπου οι βασικές εσωτερικές αρτηρίες είχαν υπόγειο φωτισμό. Δεν έμειναν προφανώς ούτε τα υπέργεια, ούτε τα υπόγεια.

Στο δίκτυο ύδρευσης τρομερά θέματα. Δηλαδή με λίγα λόγια η πόλη μας θέλει και πάλι ανοικοδόμηση. Επειδή είδαμε την μεγάλη σας καρδιά θα λάβετε γνώση των προβλημάτων και θα επιλέξετε μόνος σας τι θέλετε να κάνετε και θα σας είμαστε ευγνώμονες, σας το ξαναλέω, εγώ και όλοι μου οι συμπολίτες. Και μόνο που ήρθατε, αυτό για εμάς είναι το παν. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ!"

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

 

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

8 ακραίες θεραπείες για τη φαλάκρα

Δεν μπορείς να φανταστείς τι κάνουν μερικοί άνθρωποι για να μη χάσουν τα μαλλιά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24