Απολογείται ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια!

Σήμερα (8/2) στις 15:30 απολογείται ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια που συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ στο Φάληρο.

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τον Ολυμπιακό. Εν μέσω του αποκλεισμού από το Κύπελλο και των κραδασμών που αυτός δημιουργεί μετά την δεύτερη σερί ήττα από την ΑΕΚ, το νομικό τμήμα αναλαμβάνει δουλειά, αφού στις 15:30 είναι η απολογία για όσα συνέβησαν στο ματς πρωταθλήματος με την Ένωση μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παπαπέτρου και την εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο.

Με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για δυο έως τέσσερις αγωνιστικές είναι και επίσημα αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός με βάση το επίσημο κατηγορητήριο και καλείται στο πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο να απολογηθεί και να στηρίξει την δική του επιχειρηματολογία, θέλοντας να αποφύγει τουλάχιστον το -3 που θα τον απομακρύνει για τα καλά από τη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε και με το άρθρο 15 παρ.4 περ. β που αναφέρει:

"4. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρείς (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

γ) Σε περίπτωση υποτροπής των ως άνω περιπτώσεων α΄ και β, σε επόμενο αγώνα της ομάδας την ίδια αγωνιστική περίοδο, οι επιβληθείσες ποινές διπλασιάζονται".

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Είναι δίκαιο να γίνει πράξη: 7 επιδόματα που αξίζει κάθε Έλληνας

Οι ευρωβουλευτές έδειξαν το δρόμο. Ήρθε η ώρα να τους ακολουθήσουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24