ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανάλυση Γκιλιέρμε: "Ικανός στις πάσες, δυνατός στις μονομαχίες"

FC Barcelona's Paulinho, left, is tackled Deportivo Coruna's Fabian Schar during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Deportivo Coruna at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Sunday, Dec. 17, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
Γκιγιέρμε AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο ρεπόρτερ της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στην "AS", Χόρχε Λέμα, αναλύει στο Sport24.gr τον μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, Γκιλιέρμε. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στο παιχνίδι του Βραζιλιάνου μέσου.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει αμυντικό χαφ και η περίπτωση που ξεχωρίζει είναι αυτή του Γκιλιέρμε, του Βραζιλιάνου που ανήκει στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Η ομάδα της Γαλικίας έχει υποβιβαστεί στη Segunda Division και τώρα θέλει να παραχωρήσει τον 27χρονο, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Ο ρεπόρτερ της "Ντέπορ" στην ισπανική εφημερίδα "AS", Χόρχε Λέμα, μίλησε στο Sport24.gr για τον στόχο των "ερυθρόλευκων".

Ο Ισπανός δημοσιογράφος ανέλυσε τα πλεονεκτήματα και του μειονεκτήματα του Γκιλιέρμε, με βάση τις εμφανίσεις του στη Ντεπορτίβο την τελευταία διετία, κατά την οποία κατέγραψε 67 συμμετοχές. Ο Λέμα ανέφερε αρχικά για τα συν και πλην του Βραζιλιάνου πρώην ποδοσφαιριστή της Ουντινέζε και της Κορίνθιανς:

"Ο Γκιλιέρμε είχε δύο διαφορετικές σεζόν στη Ντεπορτίβο. Στην πρώτη του σεζόν ήταν ανταγωνιστικός μέσος, με επιτυχία στην ανάκτηση της μπάλας και ικανότητα στην πάσα. Βελτιώθηκε σημαντικά στο διάβασμα του παιχνιδιού και στο μοίρασμα της μπάλας και γι' αυτό άλλωστε τον αγόρασε η Ντεπορτίβο. Τα μειονεκτήματά του βγήκαν όλα στη δεύτερη χρονιά του.

Ήταν βασικός, αλλά οι εμφανίσεις του ήταν μέτριες. Πολλά προβλήματα σε επίπεδο τακτικής και χανόταν στα παιχνίδια. Το χειρότερο είχε να κάνει με τη συμπεριφορά του και το επίπεδο της συγκέντρωσης. Δεν είναι προβληματικός χαρακτήρας, κάθε άλλο, αλλά δεν έδειξε να τον νοιάζει και τόσο που η Ντεπορτίβο οδηγούνταν στον υποβιβασμό".

- Ποια είναι τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά;

"Δεν είναι παίκτης που ξεχωρίζει για το πόσο δυνατός είναι, αλλά κάνει πολλή δουλειά και μπαίνει δυναμικά στις μονομαχίες και κάνει σκληρά τάκλινγκ, στο επίπεδο του επιτρεπτού".

- Ποια είναι η ενημέρωση που έχεις για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού;

"Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι θα παραχωρηθεί ως δανεικός, πιθανότατα με οψιόν αγοράς. Θα παραχωρηθεί κυρίως για οικονομικούς λόγους. Η Ντεπορτίβο έδωσε 4,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Ουντινέζε και τώρα θέλει να καλύψει τη χασούρα".

Ο Γκιλιέρμε είναι γεννημένος στις 5 Απριλίου 1991 και έχει ύψος 1.79. Το συμβόλαιό του στη Ντεπορτίβο εκπνέει το 2021. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Πορτουγκέζα και τον Αύγουστο του 2012 πουλήθηκε στην Κορίνθιανς. Το 2014 τον αγόρασε η Ουντινέζε, στην οποία αγωνίστηκε δύο σεζόν για να ακολουθήσει τη διετία 2016-2018 η Λα Κορούνια. Στην καριέρα του μετράει 61 ματς στην Primera Division, και 52 στη Serie A.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παίρνει χαφ ο Ολυμπιακός πριν από τη Λουκέρνη

AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ