ΟΦΗ

ΟΦΗ: Η πρόκριση στα playoffs σημαίνει και Ευρώπη

ΟΦΗ: Η πρόκριση στα playoffs σημαίνει και Ευρώπη

Η επόμενη της μεγάλης πρόκρισης του ΟΦΗ στα playoffs της Super League βρίσκει τους Κρητικούς, με τα υπάρχοντα δεδομένα, στα ευρωπαϊκά "σαλόνια".

Μία νίκη επί της Λαμίας ήταν αρκετή για τον ΟΦΗ ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία του στην εξάδα της Super League και την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης, πράγμα που πέτυχε με τον πλέον εμφατικό τρόπο επικρατώντας της ομάδας της Φθιώτιδας με σκορ 3-0.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι στο Γεντί Κουλέ με βεγγαλικά και συνθήματα, ενώ αργότερα ακολούθησε έντονη γιορτή στα αποδυτήρια, όπου οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ παρουσία του ιδιοκτήτη, Μιχάλη Μπούση, πανηγύρισαν με σαμπάνιες και χορούς.

Περίπου ένα χρόνο μετά την εκτέλεση φάουλ του Ναμπί στα μπαράζ με τον Πλατανιά, όπου οι Κρητικοί έσωσαν στο "παρά πέντε" την κατηγορία, η 1η Μαρτίου είναι μία πολύ ιδιαίτερη μέρα. Το project που έφεραν στο Ηράκλειο οι Γιάννης και Γιώργος Σαμαράς, Ηλίας Πουρσανίδης, Άντζελο Παλυβός και φυσικά ο Μιχάλης Μπούσης αρχίζει και αποδίδει καρπούς.

Ο ΟΦΗ με την πρόκριση στα playoffs σημαίνει ότι μπορεί ήδη να πανηγυρίζει για την επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανεξάρτητα τι θα γίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο στη συνέχεια. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την τιμωρία αποκλεισμού από την Ευρώπη που "τρέχει" για τον Παναθηναϊκό και αν οι "πράσινοι" δεν επιτύχουν την άρση της ποινής τους από την UEFA, τότε το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο μένει κενό.

Αναλυτικά, ο Ολυμπιακός αναμένεται να πάρει εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League είτε ως πρωταθλητής, είτε ως δεύτερος. Ο ΠΑΟΚ πρόκειται να παλέψει για την πρώτη θέση με τους "ερυθρόλευκους", ενώ θα έχει στα υπόψιν του και την ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται 3η με 8 πόντους διαφορά. Η τρίτη και η τέταρτη θέση οδηγούν σε προκριματικά του Europa League, ενώ μένει και ένα εισιτήριο από το Κύπελλο Ελλάδας, το οποίο δίνει και αυτό πρόκριση στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο Άρης, λοιπόν, μπορεί να κερδίσει την έξοδό του στην Ευρώπη, είτε μέσω Κυπέλλου, είτε μέσω playoffs, κάτι που σημαίνει ότι και η πέμπτη θέση οδηγεί στα προκριματικά του Europa League, καθώς οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στην εξάδα είναι και στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Εφόσον, λοιπόν ο Παναθηναϊκός, είναι εκτός Ευρώπης, ακόμη κι αν ΟΦΗ τερματίσει 6ος, τότε πάλι θα πάρει το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, αρκεί βέβαια να εξασφαλίσει και την άδειά του από την UEFA.

ΟΦΗ: Η πρόκριση στα playoffs σημαίνει και Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2Ο ΧΡΟΝΙΑ

Έτσι, λοιπόν, ο ΟΦΗ πρακτικά θα βρεθεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια, έπειτα από 20 χρόνια. Ήταν τη σεζόν 2000-2001, όπου οι Κρητικοί αγωνίστηκαν για τελευταία φορά στο Κύπελλο UEFA, αφού αποκλείστηκαν από την Σλάβια Πράγας στο β' γύρο της διοργάνωσης με 6-3 συνολικό σκορ (2-2 στο Ηράκλειο, 4-1 στην Τσεχία).

Εκ τότε ο ΟΦΗ απείχε από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, αν και έφτασε στο σκαλοπάτι τους αντιμετωπίζοντας την Τόμπολ του Καζακστάν στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ιντερτότο, με την ομάδα του Ηρακλείου να αποχαιρετά νωρίς με συνολικό σκορ 2-0.

ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Από τους ανθρώπους, ωστόσο, του ΟΦΗ δύσκολα ακόμη βγαίνει η ακόμη η λέξη Ευρώπη. Ούτε ο προπονητής των Κρητικών ανέφερε κάτι για ευρωπαϊκή έξοδο στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Λαμία, ούτε ειπώθηκε κάτι από τον Μιχάλη Μπούση. Μονάχα ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Άντζελο Παλυβός, έγραψε στο Instagram "Στα playoffs και στο Europa League την επόμενη σεζόν", ενώ ο Χουάν Νέιρα μίλησε στα social media για πιθανότητα ευρωπαϊκής εξόδου.

Στόχος της ομάδας του Γιώργου Σίμου θα είναι να παραμείνει συγκεντρωμένη στα επόμενα δέκα παιχνίδια, να συνεχίζει να χτίζει τις βάσεις για την αγωνιστική ταυτότητα που θέλει να έχει τα επόμενα χρόνια και φυσικά να εξερευνήσει τα όρια του απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους.

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ