ΜΙΛΑΝ

Sportmediaset: "Φαβορί για τον πάγκο της Μίλαν ο Ζαρντίμ"

FILE - In this file photo dated Wednesday, April 4, 2018, Monaco's head coach Leonardo Jardim looks on prior to his French League One soccer match against Rennes, in Rennes, western France. Monaco is under pressure Saturday April 28, 2018, from Lyon and Marseille in the fight for second place and an automatic place in next seasons Champions League. (AP Photo/David Vincent, FILE)
FILE - In this file photo dated Wednesday, April 4, 2018, Monaco's head coach Leonardo Jardim looks on prior to his French League One soccer match against Rennes, in Rennes, western France. Monaco is under pressure Saturday April 28, 2018, from Lyon and Marseille in the fight for second place and an automatic place in next seasons Champions League. (AP Photo/David Vincent, FILE) AP PHOTO/DAVID VINCENT, FILE

Ο Τζενάρο Γκατούζο έριξε τίτλους τέλους στη σχέση του με την Μίλαν μέσω παραίτησης και σύμφωνα με την ιταλική Sportmediaset, στην pole position για να τον διαδεχτεί στον πάγκο είναι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Οι φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Δευτέρας περί συναινετικού διαζυγίου μεταξύ Γκατούζο και Μίλαν επαληθεύτηκαν στο ακέραιο. Μπορεί η Μίλαν να μην έχει εκδώσει ακόμα επίσημη ανακοίνωση ωστόσο ο Ιταλός τεχνικός επιβεβαίωσε τη διακοπή της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών με σημερινές του δηλώσεις που φιλοξενούνται στην εφημερίδα "Repubblica".

"Το να αποφασίσω να αφήσω τον πάγκο της Μίλαν δεν είναι κάτι απλο. Ήταν όμως μία απόφαση που ήμουν υποχρεωμένος να πάρω. Η επιλογή αυτή με κάνει να υποφέρω αλλά έγινε μετά από ώριμη σκέψη.

Αν αφήνω δύο χρόνια συμβολαίου; Ναι, επειδή η ιστορία μου με την Μίλαν δεν μπορεί ποτέ να είναι θέμα χρημάτων. Την απόφαση αυτή την πήρα έχοντας στο μυαλό μου τους 18 μήνες που πέρασα συνολικά σε μία ομάδα που για μένα δεν θα είναι όπως οι άλλες.

Μήνες που έζησα με μεγάλο πάθος, αξέχαστοι μήνες", τόνισε μεταξύ άλλων ο Γκατούζο, ο οποίος αν έμενε μέχρι το 2021 στον πάγκο, όπως όριζε το συμβόλαιο που είχε υπογράψει, θα αύξανε τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 5.500.000 ευρώ!

Όσον αφορά δε για την επόμενη ομάδα στην προπονητική καριέρα του, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών ΜΜΕ, Ρόμα και Σαμπντόρια είναι μεταξύ των υποψηφίων στην Ιταλία ενώ εκτός συνόρων έχει γραφτεί εδώ και καιρό για φλερτ με την Νιούκαστλ.

AC Milan coach Gennaro Gattuso gives directions to his players during the Italian Cup, second leg semifinal soccer match between AC Milan and Lazio, at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Wednesday, April 24, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan coach Gennaro Gattuso gives directions to his players during the Italian Cup, second leg semifinal soccer match between AC Milan and Lazio, at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Wednesday, April 24, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ποιο θα είναι όμως το αύριο των "ροσονέρι" χωρίς τον Γκατούζο στον πάγκο τους; Όπως αποκαλύπτει η ιταλική ιστοσελίδα "Sportmediaset", φαβορί για να αναλάβει το χρίσμα είναι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ μέσω... Λουίς Κάμπος.

"Με την πιθανή άφιξη του Λουίς Κάμπος, του νυν αθλητικού διευθυντή της Λιλ, σχεδόν όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Οι δυο τους έχουν δουλέψει μαζί από το 2014 μέχρι το 2016 στην Μονακό βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος την επόμενη σεζόν (2016-17) με τον Ζαρντίμ στον πάγκο και τον Κάμπος να έχει μεταπηδήσει στην Λιλ.

Πέρα από τις πολύ καλές προσωπικές σχέσεις που έχουν, ο Ζαρντίμ θεωρείται πως διαθέτει το καλύτερο προφίλ για να διαχειριστεί παίκτες με προοπτική αλλά και για να δημιουργήσει ένα νικηφόρο γκρουπ και να βγάλει παίκτες με μεταπωλητική αξία (όπως συνέβη στην Μονακό με Εμπαπέ, Μπακαγιόκο, Μπερνάντο Σίλβα, Φαμπίνιο και Μεντί)", τονίζει το δημοσίευμα.

Το ίδιο μέσο αναφέρει πως εκτός του Ζαρντίμ, οι άνθρωποι της Μίλαν έχουν υπόψη και τον Γκαλτιέ της Λιλ, ενώ από την ιταλική αγορά έχουν ρίξει το βλέμμα τους στον Ντι Φραντσέσκο (ελεύθερος), Ιντζάγκι (Λάτσιο), Τζαμπάολο (Σαμπντόρια) και εσχάτως στον Αλέγκρι που έμεινε ελεύθερος από την Γιουβέντους και ήταν στο τιμόνι της Μίλαν από το 2009 μέχρι το 2011.

Photo Credits: AP Photo/David Vincent, FILE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ