ΜΙΛΑΝ

Γκατούζο: "Η Μίλαν δεν μου έχει πει ότι φέρνει άλλον προπονητή"

AC Milan coach Gennaro Gattuso, second from left, celebrates with his players after winning an Italian Cup quarter-final soccer match between AC Milan and Napoli at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Tuesday, Jan. 29, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan coach Gennaro Gattuso, second from left, celebrates with his players after winning an Italian Cup quarter-final soccer match between AC Milan and Napoli at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Tuesday, Jan. 29, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Τζενάρο Γκατούζο δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του παρότι η Μίλαν έμεινε εκτός Champions League, τονίζοντας το υπάρχον ρόστερ δεν έχει άλλα περιθώρια βελτίωσης.

Η γκέλα για μία εκ των Αταλάντα ή Ίντερ την οποία προσδοκούσε και λαχταρούσε η Μίλαν δεν ήρθε ποτέ (η πρώτη επιβλήθηκε 3-1 της Σασουόλο και η δεύτερη με 2-1 της Έμπολι) και έτσι η νέα σεζόν θα βρει τους "ροσονέρι" να συμμετέχουν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Europa League.

Για τον Τζενάρο Γκατούζο πάντως αυτό δεν θα πρέπει να θεωρηθεί αποτυχία αν λάβει κανείς υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στο ιταλικό ποδόσφαιρο, με τον "Ρίνγκι" να επισημαίνει με δηλώσεις του πως η ομάδα του δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο από αυτά που έπραξε τη φετινή σεζόν.

"Ευχαρίστησα την ομάδα για αυτά που μου έδωσε κατά τη διάρκεια της σεζόν, μας πονάει αυτό που έγινε αλλά θα πρέπει να είμαστε και υπερήφανοι.

Έγινε πολλή δουλειά και η ομάδα έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης με μερικές διορθώσεις: για πολλούς ίσως αυτό να μοιάζει λίγο αλλά σας διαβεβαιώ πως έχουμε κάνει μεγάλα πράγματα.

Δίνω συγχαρητήρια στο επιτελείο μου, είναι φυσιολογικό να γίνουν λάθη κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως αυτό είναι ένα επάγγελμα που σε οδηγεί σε λάθη.

Αυτές τις ημέρες θα συναντηθούμε στη διοίκηση και θα πούμε τι σκεφτόματε. Αισθάνομαι ευθύνη απέναντι σε αυτό το σύλλογο και μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα μεγάλη πίεση: εδώ και 18 μήνες έχω κοιμηθεί πολύ λίγο", τόνισε ο Γκατούζο, για να προσθέσει:

AC Milan coach Gennaro Gattuso celebrates his side's 1-0 win at the end of the Serie A soccer match between AC Milan and Sassuolo, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan coach Gennaro Gattuso celebrates his side's 1-0 win at the end of the Serie A soccer match between AC Milan and Sassuolo, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

"Είμαι ευχαριστημένος από την πρόοδο πάρα πολλών παικτών και σε αντίθεση με ό,τι έχω διαβάσει αυτές τις ημέρες, έχουν παίξει πάνω από τις δυνατότητές τους.

Αυτή η ομάδα έχει ποιότητα αλλά πρέπει να βελτιωθεί αλλά η Γιουβέντους, η Νάπολι και η Ίντερ ξεκινούν με πλεονέκτημα απέναντί μας και δεν ξέρω αν είναι δυνατό να ξεπεράσουμε τους 68 βαθμούς.

Μετά το ντέρμπι με την Ίντερ δεν είχαμε πια ενθουσιασμό και ταυτότητα, δεν είναι τυχαίο ότι στα επόμενα επτά παιχνίδια μαζέψαμε μόλις πέντε βαθμούς".

Όσον αφορά στα σενάρια που θέλουν την Μίλαν να εξετάζει διάφορα ονόματα προπονητών για να τον αντικαταστήσει, ο άλλοτε μέσος των "ροσονέρι" ήταν κατηγορηματικός:

"Μέχρι σήμερα κανείς δεν ήρθε να μου πει ότι φεύγω, υπάρχει όμως ένα κλίμα γύρω από την Μίλαν. Αυτούς τους 18 μήνες έχουμε κάνει σπουδαία πράγματα και αντίθετα φαίνεται σαν μην έχουμε κάνει τίποτα.

Είναι αλήθεια ότι έχω ακούσει πάρα πολλά ονόματα τεχνικών υποψηφίων να με αντικαταστήσουν, όμως εμένα δεν μου έχουν πει από τη διοίκηση ότι έχουν πρόθεση να με αλλάξουν".

Photo Credits: AP Photo/Luca Bruno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Serie A: Αταλάντα και Ίντερ στο Champions League, έπεσε η Έμπολι
TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ