ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ο Γκουαρντιόλα δεν έβαλε τη Ρεάλ στις καλύτερες ομάδες της δεκαετίας

Manchester City manager Josep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Everton at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 15, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City manager Josep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Everton at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 15, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποθέωσε για μία ακόμα φορά τις Μπαγερν Μονάχου, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα δίνοντας τους τον τίλο των κορυφαίων ομάδων της δεκαετίας στην Ευρώπη.

Οι δημοσιογράφοι αποθέωσαν για μία ακόμα φορά τον Πεπ Γκουαρντιόλα για όλα όσα έχει πετύχει με την Μάντσεστερ Σίτι, όμως ο Καταλανός κόουτς απέδειξε πως παραμένει καλός στις ντρίπλες.

Ο κόουτς της Σίτι ρωτήθηκε για το εάν θεωρεί ότι η ομάδα είναι του ανήκει στην ευρωπαϊκή ελίτ και ο Γκουαρντιόλα ήταν ξεκάθαρο.

"Το έχω πει αρκετές φορές. Ποιες είναι οι καλύτερες ομάδες της τελευταίας δεκαετίας; Είναι η Γιουβέντους, η Μπάγερν και η Μπαρτσελόνα. Γιατί αυτές είναι οι τρεις κορυφαίες στην Ευρώπη; Γιατί κάθε χρόνο κατακτούν το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και γενικότερα είναι σε αυτό το επίπεδο. Για αυτό είναι κορυφαίες. Εμείς δεν έχουμε παρά να τις μιμηθούμε.

Αυτό θέλω και από εμάς. Να διεκδικήσουμε τον τίτλο της Premier League μέχρι το τέλος, το Λιγκ Καπ, το Κύπελλο και να προετοιμαστούμε για τα ματς με την Σάλκε. Έτσι θα γινόμαστε καλύτερη ομάδα και θα βελτιωνόμαστε συνεχώς. Ξέρετε γιατί ξεχωρίζω αυτές τις τρεις ομάδες; Γιατί ανεξάρτητα με το τι έχουν πετύχει την προηγούμενη χρονιά είναι πάντα εκεί για να διεκδικήσουν το επόμενο τρόπαιο και αυτό είναι το πιο δύσκολο.

Το να κατακτήσεις ένα, δύο τρόπαιο μπορεί να συμβεί. Αυτό που μετρά όμως είναι η συνέπεια. Συνέπεια ώστε κάθε τρεις ημέρες επί έντεκα μήνες για δέκα χρόνια να είσαι εκεί. Αυτό το σέβομαι και το θαυμάζω. Αυτό είναι και το δικό μου όνειρο για την Μάντσεστερ Σίτι" ήταν η αφοπλιστική απάντηση που έδωσε.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ